Jag snubblade över Krokasmedens blogg på grund av att den ligger etta på blogtowns lista. Jag har läst där då och då innan men som sagt inte på regelbunden basis. Gårdagens inlägg är mycket läsvärt och jag rekommenderar även att läsa under Aktuellt på HasseMans sida, man får scrolla ned lite. Det handlar om HD-röntgen, bland annat om en hund som röntgades i Norge och fick A-A och sedan i Sverige fick C-D. Jag är väldigt glad att min pappa var petig med att jag skulle gå till en klinik som verkligen visste vad de gjorde när jag röntgade Tux. Numera vet de flesta att det är viktigt men då var det inte så mycket prat om det. När man dessutom läser om studier som visar att 5 minuter för lång väntan vid viss sedering är skillnaden mellan A och C, likadant om hunden ligger minsta snett, så måste jag säga att jag blir mycket skeptisk till avläsningstekniken. Man kan ju säga att det är bättre att sålla bort allt som är minsta tveksamt men problemet är att vi idag har så många raser som är små vilket gör att genpoolen begränsas ännu mer. Dessutom skall hundägaren som får utlåtandet C fast det kanske är A/B-höfter oroa sig en hel livstid för att hunden har ont.