Nu har jag kikat igenom den andra DVDn som jag beställde från Clean Run – Stretching the performance dog. Det är samma ‘författare’ som Get on the Ball så mina förväntningar var inte speciellt höga. Men kan väl säga att denna DVD är bättre än Get on the Ball, den är inte superbra men OK. Den är grundlig på så att den visar alla möjliga sätt att stretcha men man får inte så mycket mer med sig. Hon går igenom alla möjliga leder och visar stretchingen både med hunden liggande och stående. Det är okej men som sagt det är inte speciellt fylligt. En annan sak som är negativ är att det faktiskt är lite jobbigt att det på engelska (och då är nog min förståelse för engelska rätt ok), orsaken är att även om jag har lite halv koll på anatomin så är jag inte helt hemma på de engelska namnen på vissa leder och muskelgrupper. Engelskan är dessutom lurig för även om man har koll-halvkoll så har man ofta så många synonymer för samma led/muskel.

stretching.jpg

Sen tycker dom att man skall stretcha både innan och efter träning. Här råder det väl lite skiljda meningar men det är inget hon nämner. Hon visar ett program som hon tycker man skall använda både före och efter träning och tävling, både för människa och hund. 🙂

Om man inte gillar att läsa så är denna DVD OK, men annars rekommenderar jag hellre Låt tassarna vila. I den boken finns nog till och med fler övningar, dessutom förklarar den mycket mer grundligt vad det är man håller på med och inte bara det, man får även ett avsnitt om massage.

Stretching the performance dog får tre Ozzy av mig. 😀 😀

3ozzy.jpg

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.