För ett tag sedan köpte jag ett antal saker från Clean Run, bland annat en bok och ett par DVDer. Jag har inte haft tid att kolla på dom förrän idag då jag kikade på den första DVD. Det var Get on the Ball. Jag har lagt till en ny kategori där jag tänkte att jag kunde recensera sådant som jag känner för, eller nått i den stilen. Får se om det är kul, provar vilket fall som helst.

Jag beställde DVDn för att vi hade en sådan där boll och hundarna har varit upp på bollen och de tyckte att det var himla roligt. Dock hade jag inte så stor pejl på vad man skulle hitta på med hundarna och hur man skulle träna dom. Det jag hade lyckats hitta på nätet hade inte gett mig tillräckligt och när jag såg DVD så slog jag till. 🙂

Jag kan säga att DVDn var en rätt stor besvikelse. Jag hade tänkt att man tränade/shejpade fram olika övningar som hundarna som då var både roliga för hunden och stärkande för fysiken. Det som demonstrerades på DVD var mest mer eller mindre halvtvång. Jag undrar verkligen hur stärkande det egentligen var för hundarna.

DVDn innehåller 3 olika program, lätt, medium och avancerat. Dessutom är ett valpprogram och så specialprogram för fram och bakben. Tyvärr, så är det väldigt många repetitioner av samma sak om och om igen. Till exempel bygger avancerat program på samma övningar som lätt fast man typ tippar bollen lite mer och sedan är det kanske en ny övning på slutet, men som sagt mycket repititon av saker som man faktiskt kan räkna ut själv.

Det som är tråkigt är att det är så mycket tvång. När hunden skall lägga sig på bollen så trycker hon ned hunden för att få den att ligga på bollen och så fortsätter det genom hela demonstrationen, det är inte hunden som gör rörelserna utan hon. Det är mycket slitande i hunden hit och dit och bitvis ser det himla obekvämt ut för hunden.

getontheball.jpg

Hon pratar mycket om att det ger kroppsmedvetenhet hos hunden, alltså att vara på bollen och alla de övningar hon gör. Jag fattar dock inte hur för det är inte hunden som flyttar sina ben eller försöker klura ut saker. Visst får de väl säkert mer kroppskontroll och medvetenhet genom att de måste hålla balansen men de skulle klart få ännu mer av denna vara om hundarna fick jobba självständigt på bollen.

1ozzy.jpg

Enligt mig är denna DVD slöseri med pengar!

6 svar

  1. Jättebra ide med recensioner. Då vet man vad man inte behöver lägga pengar på och vilka DVD man kan låna 😉

  2. För övrigt så hade jag gärna sett en DVD med inspirerande övningar på en sån där boll. Tycker man tröttnar rätt snabbt.

  3. Håller med, jättebra idé, jag har tänkte många gånger att jag ska skriva sådant och nu kanske det blir av… Det är ju som sagt onödigt att köpa strunt och man kan behöva hjälp att hitta russinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.