Skall alldeles strax bege mig till Lund och sedan skall iväg en kort sväng till Hanö – Östersjöns pärla 🙂 .

Jag har senaste tiden funderat så mycket på det här med kurser och SBK, ju mer jag funderar desto mer övertygad blir jag om att detta inte kommer fungera. Man blir så nyfiken hur själva ledningen, de ansvariga inom SBK funderar. Som det ser ut i skrivande stund kommer vi har rekordlite kurser inom agilityn denna termin. Det är inte så mycket att säga om det, flera av instruktörerna har haft många kurser och det har varit svårt att rekrytera nya.

Jag känner allt större ovilja att stå gratis termin efter termin. Det är svårt att förklara men pengarna är egentligen kanske inte superviktiga för mig. De är viktiga ur den synvinkeln att det kostar att utbilda sig och just nu kommer nästan allt, typ 99 %, detta ur min egen plånbok. Sedan kan jag känna att det är lite viktigt för självkänslan, inte så att man känner sig mindre värd utan mer att jag kan känna att det blir en märklig situation då många andra tjänar grova pengar som instruktörer som kanske både har mindre erfarenhet, mindre tävlingsmeriter och så vidare…

Ändå skulle jag nog allra helst vara kvar på klubben och jag jobbar gärna ideellt.

För några nummer sedan var det en artikel i Brukshunden om Maria Venhammar som är så kallad avtalsinstruktör i Svalöv. Om jag fattade saken rätt hade hon enskild firma och höll kurser på sin BK, fast mer i egen regi (mkt kortfattat då). Jag vet inte men när jag tänker på det så låter detta som  en himla bra melodi i mina öron. Det kanske redan är så på flera klubbar runt om Sverige, vad vet jag?

Jag tänker vilket fall att det på något sätt är lättare motivera sig till ideellt arbete vid till exempel tävlingar och allmänna klubbgöromål när det faktiskt finns en lönsamhet för en själv. Jag har inte tillräckligt bra inblick i vår klubbs eknomi för att verkligen säga att detta är möjligt men det är vilket fall något jag har funderat på.

Off to Lund och Hanöööö!

2 svar

  1. Vi har avtalsinstruktör på vår klubb. Har haft i några år nu. Jag håller med dig, om att man kan få något för sitt engagemang och tid. Tyvärr så tror jag inte att det kan funka så att alla får bli avtalsinstruktörer. Vi har haft en, och har nu ev en till på g. Men det innebär ju inte att det bara är en som håller kurs. Det innebär bara att det bara är en av alla de som håller kurs som får betalt. Och här har jag blivit lite tveksam. Olika villkor trots samma jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.