Imorse bar det av till Sydöstra och agility. Det blev en lång dag fast Tux och jag var klara vid typ 1o.30 så lämnade vi nog inte Sjöbo förrän 18-tiden. Mycket märkligt…Jag som skulle fixa med bilder och allt möjligt, oj oj…

Agilityloppet – ja, vad skall man säga. Vi vann men jag kan väl inte känna mig jätteglad då flera säger att Tux missade sista pinnen i slalom. Jag fattar inte riktigt hur och jag fattar inte riktigt hur Jens som dömde kunde missa det, det fanns inget som skymde. Orsaken till att jag inte fattar det (för egentligen är det inget konstigt eller ovanligt fel) är att Tux skulle ha kommit ut på fel sida och det borde man inte missa i den situationen. Om det hade varit rakt fram så hade jag förstått det men eftersom de skulle svänga så blir det liksom en omväg för Tux om han missar sista porten och det borde ha varit supertydligt både för mig som kollade över axeln och för domaren. Man kan ju inte göra mycket, min minnes bild är att han kommer ut genom två portar vilket är lite svårt om man missar sista porten, domaren har inte gett fel men flera är säkra på att han missar. Först var jag rätt glad för segern men nu vill jag glömma. Inte för att jag gjort fel utan för att det är bara trist att bli inblandad isådant här.

slalom.jpg

I hopploppet rev tyvärr Tux hindret innan slalom, det såg ut som han upptäckte att det både var lite trångt och att han kom fort över hindret innan slalom så han bromsade in över hindret och då åkte rumpan ned. I övrigt kändes loppet bra, kanske han kändes lite dämpad en bit i banan. Tux är inte full tävlingskondis, han behöver gå ned något kilo till och dessutom höja flåset lite, tror det var därför han kändes lite dämpad ett stycke. Men som sagt, tyckte det blev ett bra lopp.

På onsdag åker Martina och jag till England med hundarna för att tävla agility 🙂 🙂 🙂 :). 18 banor stod det någonstans att det var, det är så man nästan skulle behöva en GPS bara för att hitta rätt bana.

Ozzy vill bara säga att denna helg har varit Tux, Tux och åter Tux. Dessutom skall min elaka matte skicka mig rakt i gapet på den där tyska jaktterriern när hon Tux, Tux och Tux skall roa sig där jag borde ha varit med och gjort succé. Att hon inte fattar att en Jack Russellterrier av min kaliber borde vara självklar på engelsk agilityfestival….

5 svar

  1. Njut av segern du, om varken du eller domaren märkte det så tror jag att ni hade rätt!!
    Så ni ska till England också, så spännande. Det funkar säkert att skicka SMS därifrån åxå 🙂

  2. Ush, det skiter vel du i om andra tycker Tux misset en slalompinne, det er vel dommeren som dømmer. Har vært med om det samme selv (da var det et riv) og man måste bare gi F i hva andre sier: The ref is king! 🙂 Grattis med seieren! Og lykke til i England!

  3. Va trist, att vinna när det är kanske inte var ett felfritt lopp, men som sagt, domaren dömer. Var det inte i just Sjöbo en labbe i klass 3 missade sista porten i slalom som domaren missade, för ett par år sen? Jag såg det loppet men kommer inte hundra ihåg om det var i Sjöbo…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.