Igår hade vi kvällstävlingar på klubben, small och medium och kväll är det large. Det blev ingen bra start för mig och Ozzy. Vi klarade alla kontaktfälts (A:et med ett nödrop) för att sedan diska oss två hinder ifrån mål. Jag tappade bort banan helt enkelt och när jag kom på den så var det för sent. Loppan hade redan låste på ett hinder. Jag kände mig omåttligt besviken, vi producerar inte så många agilitynollor så den hade suttit fint. Att jag tappade banan berodde på att det blev grymt stressigt för mig. Jag startade först för att jag skulle funktionära på annan bana efter och när det kallades in för banvandring var jag inte helt klar med den banan. Dessutom behagade vissa funktionärer inte dyka upp som de skulle. Sammantaget klarade jag helt enkelt inte fokusera på det jag skulle och hade svårt att komma ihåg banan.

Jag kom vilket fall till klarhet i att jag inte pallar söka och ‘ansvara’ för några fler tävlingar då mycket kring arrangörskapet bara plockar fram mina värsta sidor. Jag blir sur, besviken, irriterad och frustrerad. Jag ser bara folk som jag vet tränar på våra hinder men som aldrig bidrar, troligen inte ens med medlemsavgift trots regelbunden träning, medlemmar som kommer när det behagar dom så de försätter andra i jobbiga situationer eller som inte ställer upp alls om man typ inte sätter ultimatum. Jag kan faktiskt inte förstå hur man har mage som klubbkompis att bara komma insläntrande när det är dags att tävla, åka direkt efter när ens så kallade kompisar har varit där flera timmar innan och skall stanna kvar en bra stund efter. Jag fattar inte hur man fungerar.

Jag har lite naivt trott att folk skall förstå dels genom att de ser hur mkt tid andra lägger ned, genom att man både med ris och ros talar om hur saker fungerar och att alla har ett eget ansvar för att tävlingen genomförs. Som medlem och tävlande borde detta vara en självklarhet kan man tycka, men det är det inte, vissa tror att tävlingar genomförs på något magiskt sätt eller att de som ställer upp har hur mycket tid som helst. För mig är det en självklarhet att vi alla enbart har 24 timmar per dygn och att allas tid är lika dyrbar.

Insikten och kontentan av gårdagen var väl bara att det spelar ingen roll vad jag gör. Vissa människor kommer inte fatta, bry sig eller vad det nu är som felar och detta drar fram mina sämre sidor. Jag vill inte ha det så och därmed kommer jag inte heller söka några fler tävlingar än den vi sökt för nästa år. Om ingen annan i klubben vill ta på sig ansvaret för tävlingar så blir det helt enkelt inga (utom Gåsahoppet).

Till något trevligare, hoppklassen nollade Ozzy och kom 3:a. Det var en kul bana, tyvärr drog Ozzy ned på farten mitt i då han slog i ett par hinder. Ikväll är det largehundarna och Tux skall förhoppningsvis göra comeback på tävlingsbanan. Det skall bli skoj, vi har inte tränat så mkt agility så det kan väl gå hur som helst men jag skall njuta av att ha en frisk hund. 🙂

4 svar

 1. Hej Mette,
  Super indlæg. Men det gælder vist for alle klubber.
  I mine klubber er jeg med til at arrangere 6-8 konkurrencer om året ( freestyle/rally ) og det er ALTID de samme personer der hjæleper. Og så er der en stor skare af folk der aldrig løfter en finger!!! Meget apropos kan du læse Pia’s blog om nøjagtig det samme emne (piashunde.blogspot.com).
  Mange hilsner igen fra DK
  Johanna

 2. Kopierar in svaret på ditt inlägg här också:

  Förstår hur du tänker Mette, förstår nu när jag läser min blogg att det blir som om jag menar att det endast är denna tidtagaranläggningen som är fel, men det jag menar är att just för mig har det varit endast denna tidtagaranläggningen .
  Problemet med felaktiga tider gäller nog ganska många tidtagaranläggningar . Bla har vi problemen med våra tidtagare på klubben också. Därav så väljer jag listan, eftersom det når ut till flest arrangörer. Det kan hända att de som tillverkar tidtagare kan försöka förbättra problemen, så på så sätt skulle jag kunna tala med dem om det. Men mitt syfte att skriva på listan var snarare att uppmärksamma arrangörer så att de manuella tidtagarna är mer på allerten, rent allmänt. Film som bevisar felet i lagklassen i Råådalen finns redan utlagt på min hemsida under galleri och film från igår kommer så småningom. Den tidigare gångernas filmer är inte sparade eftersom jag inte lade så stor vikt vid det då. Men nu när det börjar bli en vana så har jag börjat reagera.

  Jag fick inte chansen att prata med Benny igårkväll eftersom pappa hade bråttom hem, men har du någon mailadress till honom? Så kan jag berätta om mina erfarenheter och så kan han kanske se om det finns något han kan göra. Jag hade nämligen tänkt göra det från början, men ville inte gärna fråga efter adressen på listan, då blir det som jag pekar ut just hans tidtagaranläggning. Jag har väl haft otur med just den helt enkelt. Jag tycker det är toppen att det finns folk som vill utveckla agilityn tex genom att bygga tidtagarutrustning, så min “kritik” var egentligen inte menat som kritik utan mer som en vädjan till de manuella tidtagarna att inte alltid lita 100 procent på tekniken. Inga tidtagaranläggningar är förmodligen 100 procentiga…

  För övrigt håller jag med till 100 procent i ditt inlägg ang funktionärer…samma problem på de flesta klubbar…det finns de som gör ALLT och de som åker snålskjust (eller hur det stavas?)…

 3. Vi har samma problem på vår klubb, trots att vi är så jäkla få. Det är helt ofattbart. Och gör mig oerhört irriterad. Grattis till tredjeplaceringen, förresten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.