Tux har fått springa lite agility! Två korta och inte så svåra övningar körde vi. Jag hade fått för mig att jag skulle ha svårt att ta Tux ifrån hinder som lixom står i linje men inte skall tas. Känns lite som en sådan där mental grej som jag fått för mig för att Tux som ung drog på allt. I en av hoppklasserna under värmlandsveckan var det en start där hundarna kom i riktning mot en tunnel men skulle hoppa ett hopphinder nedanför. Många hundar pep iväg in i tunneln istället för att följa med och ta hopphindret. Jag byggde något som jag tror liknar den starten.

ovning2.gif

Här fick jag tji, Tux drog inte alls mot tunneln, han svävade inte ens ut. Måste komma ihåg och testa samma sak och ha ett slalom där istället, det drar mkt mer än tunnel.

Den andra övningen vi gjorde:

ovning1.gif

Här blev det olika resultat beroende på åt vilket håll vi gjorde övningen. Jag tror inte att det hade med Tux att göra utan att jag av någon anledning placerade mig olika. När vi gjorde övning så att Tux sprang högervarv nere vid de tre hindren så följde jag med mer mot det första av de tre hinder vilket gjorde att han antingen hoppade det hindret han skulle innanför eller så treadlade han. Åt andra hållet satt det klockrent direkt. Jag var tvungen att göra en ‘freeze’ för först fattade jag inte varför det blev, hade ingen känsla för att jag gjorde annorlunda åt de två olika hållen. Märkligt..

Imorgon är sista dagen innan semestern….4 veckor :). Lovely, det är då jag skall komma på vad jag vill göra när jag blir stor. Tänk att det skall vara så förbaskat svårt, jag borde ju ha kommit på det vid det här laget. 🙂

2 svar

  1. Häärligt med semestern kvar! Jag jobbar en vecka till och har sedan hela augusti. Vi ses på onsdag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.