Jag har äntligen fått tummarna loss och gjort exteriörbeskrivning av Tux, ett umärkt exemplar tyckte domaren. Tux blev förstås godkänd! Mentaldelen gjorde han för länge sedan, gamla korningen 195 points. Så nu har han lagt till en titel till namnet:

KORAD LPIII SLCH SAGCH SAG(HOPP)CH CEFEUS ATLAS

Vis av tidigare erfarenhet så anmälde jag mig även till utställningen. Förra gången jag försökte exteriörbeskriva fick jag inte vara med för att jag inte var anmäld till utställningen. Men vilket waste of time….

Här är kritiken:

Korrekt rund skalle, utmärkt rävaktigt uttryck. Korrekt ick för kraftigt nosparti. Prima mörka ögon. God halslängde, utmärkt stram överlinje, välansatt svans. Välutvecklad bröstkorg. Riktigt bra frontparti. Passande vinklar bak. Bra pälskvalitet med acceptabelt med underull för dagen. Kommer lite brett emot, utmärkta rörelser från sidan med bra steglängd. Passande drive i bakstället…

Det var en dansk domare i utställningen (hade klart varit bättre om vi fått han som gjorde exteriörbeskrivningen) och han tyckte inte Tux skulle få något ck för han liksom vispade med frambenen framifrån. En slät etta och etta i konkurrensen.

Roberts kommentar kring de vispande frambenen var: Hur skall du lyckas träna bort den  åkomman då?

Ett svar

 1. Emelie:
  Grattis!

  Karin & Soya:
  Grattis, kul med ännu en titel

  Petra:
  Grattis! Stabil, smart och snygg!

  Martina:
  Det var på tiden Grattis till en snygg, trevlig och duktig hund, alla bitar på plats där kan man säga.

  Gunvor:
  GRATTIS!!

  Mari:
  Grattis till den nya titeln.

  Tonje:
  Grattis så mye med tittelen og takk for trivelig hilsen i min blog! Angående vädret så kan man si at alle i Tromsø fikk sjokk når vi hadde en hel dag med sol, jeg er på min andre flaska med aloe vera nu…

  Maria & Smack:
  Här är en som inte hängt med – Stort grattis till Titeln. Smack vispar också med frambenen speciellt det ena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.