Jobbar fortfarande i Danmark och idag råkade jag ut för en härlig språkförbistring.

Var så sugen på en mugg kaffe och tänkte att jag skulle även ha en glass. Väl framme i kassan så beställde jag en stor latte och glass med chokladsås. Kassörskan knappar in och jag betalar. Sen kommer hon med kaffemuggen och en bägare med chokladsås och räcker över! Jag blir liksom så förbluffad så jag tar allt och går, jag inser ju att hon verkligen tror att jag har frågat efter ett glas med chokladsås (borde väl sagt is istället för glass men man är ju så van vid att danskar är så duktiga på svenska att jag inte ens tänkte på det).  Det roliga är ju att hon liksom knappade in beställningen som om det var vanligt att folk beställde enbart chokladsås…

Ett svar

 1. Petra:
  *asg* Hur kul som helst! Hoppas att chokladsåsen smakade! 😀

  Emelie:
  😀

  Mari:
  Kunde du hålla dig för skratt alltså…? :X

  Mette:
  Jag blev helt förstummad….det tog ju en liten stund innan jag fattade att hon trodde jag hade frågat efter ett glas chokladsås och när liljeholmens hade gått upp för mig så kändes det liksom bara dumt och fråga efter ‘isen’..Men tack och lov var det inga bakom mig…Sen har suttit och småfnissat åt min bägare med chokladsås hela dagen i bilen.

  Fanny:
  Haha. Så kan det gå. Tur att jag sällan beställer glass i Norge

  Susanne:
  Haha. Det fik smilet frem her

  Susanne:
  Haha va galet! Nästan så man skulle testa det själv. Och så småningom kommer danskarna tro att vi brukar dricka glas chokladsås 😉

  Anna:
  Jojo! :-O Vad gör man med ett glas chokladsås då?

  Ja jag kan då inte prata med danskarna.. förstår inte ens hälften. Försökte på flygplatsen prata Engelska när jag behövde info men han envisades med att svara på danska.. De fattar inte att vi inte begriper men helt uppenbart begriper de inte oss heller lol!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.