går innan själv banträningen (som vi alltid har på torsdagar) filade jag lite på mitt back och twist.Back – är sväng tillbaka till mig (180 grader eller mer) med mig på insidan i svängen.

Twist – är sväng tillbaka till mig (180 grader eller mer) med mig på utsidan i svängen, dvs flick.

Det jag funderade på är om man egentligen bör hålla isär träningen så att jag tränar back och twist för sig? Tux blev lite frustrerad igår när han inte kunde hålla isär bregreppen och jag fick dåligt samvete för att jag aldrig kan planera min träning så bra. Back har han tränat massor av och innan jag la till twist var han himla säker på detta. Men igår valde han fel flera gånger på back. Fel innebär inte att han gör twist istället utan kan även innebära att han bara blir allmänt förvirrad eller att han springer rakt fram…I slutet av träningen hade 100 % lyckande i flera repetitioner.

Is i magen och låta honom göra fel? Sära på begreppen?

Torsdagsträningen var i övrigt sådär. Vissa hade grymt bråttom så jag hann inte träna färdigt på ena banan med Tux och inte alls med Ozzy. Det som är jobbigt är att man typ måste bli sur eller ledsen för att folk ens lägger märke till en. Smallhundar står verkligen inte så högt i kurs hos vissa, smallhund och dessutom tjej är ett riktigt jävla bottennapp.

Just nu står föreningsliv långt upp i halsen på mig, är så himla less på att försöka komma överens med folk som man i vanliga livet skulle ha valt bort. Jaja, it takes two tango och jag fattar förstås att det inte enbart är fel på alla andra….

Ett svar

 1. Petra:
  Min spontana tanke: för att få Tux ska få kontroll över orden så måste han ju få misslyckas för att förstå vad som är rätt. Men det är klart, då bör du ju känna att han “kan” twist lika bra som back för att han ska ha en chans att göra rätt (dvs träna det separat ett tag först). Tänker ungefär som stimulikontroll på sitt, ligg, stå i fjärren- varje beteende för sig först och sen kontroll.

  Gunilla m Gorm:
  HUR GICK DET DÅ???

  Gunilla:
  nu vet jag – vann agilityn som innebar en fin 5e plats totalt!
  Grattis!
  Och jooo, vi ska vara med…

  Ozzy:
  Kelpie kelpie kelpie är det det enda som räknas här i världen? Jag dubbelnollade faktiskt och kom fyra på DM så det så.
  Pia:
  GRATTIS OZZY och TUX i nu nämda ordning

  Ozzy:
  Gunilla igen:
  jag rodnar och skäms, och gratulerar såklart Ozzy, till en fin fjärde plac!
  Hihi!

  Åsa:
  Men Ozzy, alla RÄKNAR med att du dubbel nollar, man behöver ju liksom inte fråga om hur en STJÄRNA gör när man redan VET Precis som igår, de andra var för¨åkare o sen kom den stora Stjärnan.

  Mija:
  Min klickerinstruktör säger att förr trodde man att hundar lärde sig bättre av att lära sig en sak i taget (träna inte stå och ligg i samma pass) men nu vet man att det som gäller är att träna dem i samma pass så att hunden lär sig skilja dem åt…

  Men när jag började med höger och vänster tycker jag det blev för rörigt och jag körde ett i taget. Fast nu är jag ju tvungen att få han att fatta skillnaden i o f s…

  Gud ett så bra inlägg jag just skrivit… *ironi*

  Emelie:
  Heja Ozzan!! Och tux också, men i den ordningen så att det är nån ordning på tillvaron…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.