Tuxen blev uppflyttad till högre klass spår idag.

Vi tävlade i Östra-Göinge och måste nog säga att det var en väl arrangerad tävling men inte den mest trevliga.  Tävlingsledaren  hade ett huvudsyfte med dagen och det var att få tävlingen överstökad så fort som möjligt. Det är trevligt när folk driver på men det kan gå till överdrift, när man gapar och gormar stup i kvarten på folk så är det inte så trevligt.

Det hela var en blöt tillställning. Det regnade som attan när jag körde dit och regnade typ fram till 9-tiden. Tävlingsledaren deklarerade att han hade sagt till spårläggarna att gå rakt igenom vattensamlingar och inte ta hänsyn till underlaget. Mitt spår var väl ok, vi gick igenom en del vatten men inte värre än att man kände att hunden hade spåret i näsan på andra sidan. Men det var visst en som hade haft så mkt vatten att det hade simmat änder där och enda orsaken till att hon visste att hon var på spåret var att hon hade hittat en spårpinne på en tuva . Hon var måttligt glad då hon hade en golden och de där med änderna var för mkt för hennes golden…

Vi hade full pott på spår och upptag.

Jag avstod budföringen (har ej tränat den). För övrigt var det nästan inga hundar som klarade budföringen. Flera hundar sprang inte och de som sprang sprang ut på parkeringen.

Fullt på platsen.

Lydnaden gick väl ok, lite missförstånd och så. Har inte betygen (som vanligt) men kommer vilket fall ihåg det som inte gick så bra (duh).

Tux ställde sig under läggande under gång. Och det kändes lite så här . Jag var bland de sista och gick in på plan efter siste man dels för att göra läggandet men oxå för Tux negativa stress kring lydnaden så jag tänkte att det kunde vara bra att gå in igen. Och han ställde sig igen när jag skulle göra läggande under gång, så jag sa till honom men du skall ju ligga och då såg jag att han hade ‘mig lurar du inte’-blicken, jag vet nog vad jag skall göra. Så jag fick ett infall och testade stå, sitt och ligg under gång då gjorde han det klockrent. Jag har nog dessvärre tränat mest elitmomenten för att sedan göra ett vanligt läggange under gång och Tux är lite lurig eller så är det jag som är väldigt förutsägbar i min träning. Han kan mycket väl ha för sig att stå kommer före ligg och då gör han det med stor beslutsamhet.

Sen fick jag lägga om på krypet, men sen var krypet mkt bra.

Han tvekade lite i gripandet vid apporteringen. Det var en extremt söndertuggad apport, sån som man inte kan ta i utan att få stickor i händerna. Fattar faktiskt inte varför man väljer sådan apport som tävlingsledare. Visst skall hunden kunna apportera allt men känns liksom bara onödigt, som om man vill att hundarna skall misslyckas. Tror inte var en enda hund som gjorde bra apporter.

Sen fick jag ta till ett DK på hoppet för Tux for iväg som om han skulle apportera något. Dessutom var jag lite orolig att han skulle vända och hoppa tillbaka utan att sätta sig. Han pep lite innan.

Och ja, han blev spänd under själva lydnadsbiten. Och vad han tittade efter konerna, snopet för honom! Men det känns vilket fall bättre nu när jag vet att han kommer spänna sig, att han inte kommer prestera ‘det vi kan’, jag klarar det bättre själv mentalt. Jag tror att det enda som kommer hjälpa är att tävla på och försöka få honom att förstå att han är duktig. Försöka stärka hans självtroende..

499,5 poäng och som sagt uppflytt. Jag är jätteglad för uppflytten. Nu skall jag börja träna uppletande så kanske vi kan starta högre om några år eller nått. Jag har inte tränat det så mycket, bara någon enstaka gång. Som tur är beställde jag Nosarbete i förra veckan så jag kan läsa på lite.. Kan inget om uppletande (inte om spår heller ) men vi har vilket fall ett snyggt tjänstetecken…så vi kan ju glänsa lite vid ringside…

Sen väntar jag på en ny kompis!

Ett svar

 1. Li:
  GRATTIS till uppflyttningen. Jag hade blivigt jätte glad om du hade vissa mig S. metoden!!

  Mari:
  Jättegrattis. Vad duktiga ni är. Jag kan verkligen inte hantera det där med tävlingar med dålig stämning. Usch. Så grattis till att du klarade det också. Och jag känner igen det där med vattenspår. Under ett av Divas lägrespår gick nog en tredjedel av spåret i vatten. Och det enda vatten hon gillade var sjöar och hav. Så hon hoppade mellan tuvorna. Men det var ju typiskt att den minsta hunden fick det blötaste spåret. Jag lider med den stackars goldenmatten. Kan inte ha varit kul.

  Petra,Bonnie,Lira:
  *VÅGEN* Grattis!!! Verkligen roligt för er!!

  Karin & Soya:
  GRATTIS till uppflyttningen
  Kanon med full pott på upptag & spår!!

  Caroline:
  Stort grattis!

  eva marie:
  Grattis!

  Lisa \ Eliver:
  Gratulerer med oppflytningen! Så bra!

  Ida:
  Wow, stort grattis!
  Ni är verkligen grymma i flera grenar, himla imponerande!

  catrin o härja:
  Grymt bra!! GRATTIS

  Martina:
  Grattis

  Maria & Smack:
  Stort Grattis!! Tur att Ni slapp simma i spåret

  Emelie:
  Grattis!!

  Lojs:
  Stort grattis!

  Åsa o Lovis:
  Ja, vi har den lilla Fabian idag så Octavian blir helt klart mer bil! Hoppas det ska bli bra…

  Mija:
  JÄTTEGRATTIS!!!!

  Sofia:
  Härligt Grattis från mig!

  Sara & Nogger:
  GRATTIS!!

  Linda & Atte:
  Heja! GRATTIS!

  Åsa:
  Kanske positivt för er med en “lydnadstävling” utan konor!

  Många grattiskramar igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.