Nu är Gåsahoppet överstökat och det är skönt. Jag tycker att det är jobbigt att vara arrangör av tävling. Resultatmässigt har det varit upp och ned. Jag var inte riktigt nöjd med hur det kändes under Malmö Int och har försökt att klura en del på det. Jag tyckte Tux kändes avvaktande och mycket lyhörd förra helgen och det var jag verkligen inte helt nöjd med. Snyggt och prydligt blev det men inget speciellt tryck eller så. Jag har varit himla besviken och ledsen över detta.

Inför Gåsahoppet tänkte jag att jag skulle försöka låta bli att peta så mycket i detaljer, kanske låta honom flyta ut lite i svängar i förmån för att hitta tillbaka till farten.

Fredag

Hopp öppen – disk. Tux fick en rivning efter en sväng och jag kom av mig lite efter det och slarvade med vägarna varvid Tux sprang förbi ett hinder.

Agility öppen – 3:a. I detta loppet tänkte jag faktiskt på att ta det ganska lugnt eller hur man nu skall säga. Jag körde på men jobbade inte speciellt för att tighta upp svängar och tryckte inte på speciellt. Jag är nöjd med loppet, vi är 1 sekund efter vinnaren, Jenny med Elvis. Det jag spontant kan se är att Tux har ett långsammare A-hinder än de bästa hundarna. I dagens läge får det vara så, jag hade strul med A:et under hela hösten och nu är han väldigt noga. Jag hoppas med fler tävlingar så hittar vi mer balans där A:et är bra men klart snabbare, gärna något färre steg.

Agility 3 – 4:a. Här var A:et med två gånger. Första gången tog han A:et något snabbare än i första klassen men andra gången råkade jag lägga på kommando vilket gjorde att det faktiskt blev ett ganska långsamt A-hinder. Dessutom tappade vi både linje och fart på ett ställe där jag var tvungen att göra bakombyten *suprise*. Annars hade jag samma taktik som i förra klassen, att försöka förmedla till honom att det är okej att dra på och inte en världskatastrof om vi missar lite i någon sväng.

Hopp 3 – disk. Detta var en bana som jag verkligen gillade och den borde ha passat mig och Tux väldigt bra. Jag hade väldiga bryderier med starten då jag oroade mig för svängen runt 2.an. Tux svänger gärna grymt, grymt nära hinderstödet och får han skråa över hindret så som det ofta är i threadle/push/pull situationer så är det oftast inga problem men i detta fallet skulle man rakt fram över hindret. Tux rev tyvärr 2:an och sen klantade jag mig lite senare. Orsaken till att jag tror banan hade passat oss var att slalomingången var svår, sådan som Tux älskar och roliga serpentiner. Tux satsade för allt han var värd in i slalomingången och jag fick springa som bara den för att hinna i fatt..

Loppan var himla duktig under fredagen. Han dubbelnollade i hopp 3 och agility 3. I hopp 3 fick vi en fulsnurr som vi förlorade tid på och i agility 3 så förlorar vi en hel del tid efter A-hindren för jag måste liksom stanna och verkligen tänka baklänges för att han skall ta kontaktfältet. Det gör att det blir alltid kasst efter hindret. Men vi blev 5:a gånger 2.

Lördagen

Hopp 3 – 5 fel. Tux rev tyvärr ett hinder, dessutom drog han iväg till slalom på helt fel ställe. Jag såg verkligen hur han lös upp över hindret när han såg slalomingången – typ, JAAA, det här kan jag, härligt svår ingång, jippiiiie.

Agility 3 – disk. Jag drog av Tux från gungan något tidigt och fick en 5:a. Hade gjort flera klantiga fel under banvandringen så det mesta blev pankaka. Great dog, shame about the handler gånger flera…

Hopp öppen – disk. Ändrade mig i sista sekund gällande min handling och det blev helt enkelt inte så bra. Tux stack över ett hopphinder när jag blev passiv och stillastående för att jag oroade mig över en tight sväng där många hundar rev. Givetvis rev inte Tux, han hade inte ens problem med det hinderet. Ja, suck…

Agility öppen – disk. Även här hade jag kanske inte gjort den bästa banvandringen. Ville väga upp för att jag drog av honom från vippen på morgonen så denna gång så skulle jag inte vara så långt före bla bla bla, det resulterade vilket fall i att jag hamnade toklångt efter resten av den linjen och Tux stack in i fel tunnelingång. Fick dessutom bekräftat ännu en gång att vi måste träna mer bakombyten, de sitter inte så de skall än.

 

Kontententan är väl att Tux kändes bättre än förra helgen, lite mer galen och bitvis lite mer svår att ‘handla’ då han tar mer egna beslut, som typ att dra på slalom eller något annat. Saken är väl den att han är inte svår men han tar besluten tidigare så jag måste vara snabbare vilket gör det svårare. Fast jag gillar den galna Tux mer än den där superlyhörda…Springa mer banor är något vi är i behov av, jag behöver träna mig i att bli lite mer uppfinningsrik när jag går banorna – jag kan lätt låsa mig vid en lösning och så tittar jag inte på annat. Sedan är det bakombytena, de måste bli bättre.

Snökristaller…

Dagens göromål..

Dagen började med 2 timmars morgonpromenad och solen lyste. Loooovely! Sedan åkte jag för att handla lite kläder. Mina favoritbyxor har pajjat och jag vill köpa fler, dessvärre kunde jag inte hitta några. När man hittar ett plagg man gillar bör man köpa upp ett litet lager.

Sen for vi ut i skogen för att spåra. Tux gick inget vidare i sitt spår, han gick över pinnar och fick inget direkt ‘fäste’ i spåret. Såg okoncentrerad ut men det var kanske svårt. Jag kände mig besviken och ville inte sluta dagen så. Bestämde mig för att träna lite lydnad. På vägen tillbaka till Malmö kom jag på att det var ljust så pass länge att Robert kunde lägga ett till spår till oss. Sagt blev gjort och med spåret låg till sig tränade jag lydnad. Det kändes överlag bra…

Det andra spåret gick helt superbra. Alla 10 pinnar hem och han gick himla fint. Märkligt men skönt ändå.

 

Ozzy tränar på konen….

 

Fler bilder från dagen finns här!

Ett svar

 1. Marie W:
  Vilka bilder – gillade snökristallerna grymt mycket! Snacka om makrofoto…vilken utrustning har du??

  Emelie:
  Jag älskar dina bilder! Tux är världens finaste och Loppan är en sån poster boy att det nästan är fånigt! Vi ses för glass nån dag!

  Åsa:
  E det krama-konen-tricket som Ozxy kör?

  Mette:
  Jag har en Canon 20D, skall uppdatera mig till en nyare version, 40D snart. Alla bilderna är tagna med ett 100 mm 2,8 med macro objektiv som jag grymt förtjust i. Det ger generellt grymt skarpa bilder.

  Ozzy:
  Kan vara så, jag har många trick på lager. Vilket fall som helst kan man ju inte bara springa ut till konen, man måste vara lite speciell när man är speciell. Dessutom tycker jag att det är viktigt att det blir en bra bild, tydlig är ett ledord – här är konen!

  Åsa:
  ha, ha, ha!

  Maria & Co:
  Vilka underbara bilder!

  Tonje:
  Du er en fantastisk fotograf, Mette! Do you do weddings?

  Mija:
  Jag gillade särskilt den med snön…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.