Lööööve you tube , inte bara fick jag se hur Greg sprang utan även hur banan var byggd, minnet är kort. Han får en rak linje 8-9, inte ens en serpentin..Det är det där med hur de landar, jag har bara så svårt att få ihop det. Tycker att det är så svårt att vet innan…

Anna, jag har vid flera tillfällen skrivit att det var ett jättefint lopp och hur jävla kul tror du det är att få detta slängt i ansiktet: Prydligt ja visst. Men våra svenska ekipage skulle spöa skiten hur dem tidsmässigt. Otajta svängar och inte speciellt hög fart. Det säger att inte bara är mitt omdöme helt kasst utan jag är dessutom totalt okunnig inom agility för jag ser inga otajta svängar. Nä, hunden är inte jordskredsnabb och ändå kan den konkurrera på åtminstone amerikansk elitnivå. Bara det kanske borde säga något, dvs att den gör det den kan väldigt bra. Att prestera med hund som är mycket snabbare än genomsnittet är väl inte superimponerande egentligen, eller? På mig imponerar det väldigt mycket mer att kunna utnyttja sin hund till max, utan att den ställer en enda fråga banan (dessutom med en helt okänd förare), har enligt mig enormt fina vägar och trots att man inte är så snabb som de snabbaste ändå få tider som konkurrerar…Javisst är det läckert med supersnabba hundar men vad gör man om man inte får en hund som är det. Idag har vi en hel del supersnabba hundar som kan ha vida svängar, ställa frågor till sin förare 15 gånger på en enda bana och ändå vinna. Är det imponerande? Vad är det då som är imponerande, utbildningsnivån eller farten som man kanske har fått genom tur eller genom att omplacera de hundar som inte dög till? 

Du skriver att jag spelar martyr, det har aldrig slagit dig att jag faktiskt blir uppriktigt sårad av det du skrev? Jag kände mig väldigt dum som halv om halvt hyllat något så mediokert och kände mig ledsen för att jag har så jäkla kasst omdöme. Inte fan blev det bättre av att du skrev att jag spelar martyr för det gör jag inte.

Visst kan man kritisera, ifrågasätta men det tycker jag inte du gör. Du sågar, total sågar. Det blir inte mycket diskussion av dom påstående. Vad skall man diskutera? Jag kan inte hitta en enda punkt som känns som den är intressant att diskutera. Jag ju inte mer än säga att jag tror att det loppet hade stått sig i svensk konkurrens och ord står mot ord. Dessutom hamnar jag en löjlig försvarssituation som jag inte alls har lust med. Du kunde åtminstone ha pekat ut vilka svängar som var otighta så man kunde diskutera varför de är de. Det är vad jag kallar diskussion….

Ett svar

 1. Mija:
  Ja, det var väl det jag tänkte…

  Men du – de bakombytena var inte att leka med!!!

  Hur ska jag få något gjort här så länge du gör sådana här vrålintressanta bloggar hela tiden!?!

  catrin o härja:
  Instämmer…ägnat en hel fm i telefonen o försökt lösa världsliga agilityproblem – Tack för den länken- trevligt trevlig- ha en bra dag

  Anna:
  Prydligt ja visst. Men våra svenska ekipage skulle spöa skiten hur dem tidsmässigt. Otajta svängar och inte speciellt hög fart.

  Mija:
  Fast hunden har ju alla möjligheter att springa fort då han ligger före i princip hela tiden…

  Mette:
  Jaha..I know nothing…Är ett blåbär på det här med agility. Jag tyckte det var väldigt snyggt och väldigt snabbt. Men jag böjer mig överhögheten

  Åsa o Lovis:
  Vad heter klasser där det är bara hopp o ingen slalom ens? Tänk vad kul det skulle vara om vi åxå hade alla de här typerna av hopphinder…

  Mette:
  Klassen står i banskissen, hopp 3 typ.

  Anna:
  Mette- det var inte meningen att sitta på några höga hästar. Men jag tror inte att han skulle vinna över våra svenska largeekipage med det loppet. Jag kanske har fel. Men det känns som att hunden springer med handbromsen lite lätt i. Jäkligt kul att se hur som! Sådär mycket har jag nog aldrig sett Greg röra på sig i alla fall, haha!

  Mette:

  Jag har ingen lust att hålla på att försvara någon eller något. Jag tycker att sådant här är så jäkla trist. Dessutom så får det mig att känna mig kass och värdelös som tyckte det var ett fint lopp.

  Jag tycker att du har satt på mer än höga hästar Anna, men som alltid annars så är det väl upp till bevis som gäller.

  Jag såg loppet live men jag är ingen expert, dock var jag väldigt övertygad om att det hade varit konkurrenskraftigt i Sverige. Men det är jag det…Allt kan förstås bli bättre men mannen ifråga har aldrig sprungit med hunden förut.

  Anna:
  De där bakombytena var intressanta. Ska testa just den situationen när jag får tillfälle. Med Ila skulle jag utan tveka LOP:a 2-3 och sedan serpentina på 5:an. men det skulle nog vara svårt att hinna med Flaxa.

  Mari:
  Bakombytena ger mig ståpäls. Här ska tränas. 😉

  Anna:
  Men! Snacka om att ta allt fel! Får man inte titta på loppet med kritiska ögon och jämföra med vad man är van vid att se här hemma?
  Det var inte menat så, jag trodde att man fick diskutera när du lägger ut filmer! Eller är det bara okej om man är positiv?

  SUCK!

  Mija:
  Mette – vad är det som gör att han får bb att funka så bra tror du?

  Mette:
  Anna, självklart är det mottagaren det är fel på…

  Anna:
  Och när jag säger “Våra svenska ekipage” menar jag KNAPPAST mig själv eller att jag skulle göra det bättre med min largehund! Hon har precis startat och är i klass 1-2….

  Mette:
  Nää, jag hade inte dig åtanke heller när jag jämförde…

  Anna:
  Mette-> Well, jag konstaterade att det inte var meningen att låta så kaxig och förklarade vad jag menade. Om du inte är intresserad av det så lägger jag inte mer energi på det. Jag har förklarat en gång att det inte var så jag menade, om du ändå vill leka martyr så är det ditt beslut och inte något jag kan påverka.

  Anna:
  Mija-> Kanske för att hunden är tränad på sådana situationer med tajta bakombyten? . Just a thought…

  Mija:
  Mari – ja, men hur?

  Anna:
  Mija-> Glest staket med bakombyten kanske…

  Mija:
  Fy fan…

  Anna:
  Jag tycker att det där bakombytessättet dyker upp rätt ofta i clean run-övningarna, och då blir man sådär “Nämen vad knasigt” men så provar man och jaa det går ju… 😀

  Martina:
  Jag tycker också att det är ett mycket bra lopp.

  Speciellt om man vet att dom aldrig sprungit med varandra tidigare. Tänker själv vad svårt jag har ibland att veta hur snabbt mina EGNA hundar kommer att springa, var dom kommer att landa, vilken handling som är bäst för oss, vilka vinklar på bakombyten de klarar av etc. Har även sprungit med andras hundar och vet att det kan vara småsaker som ställer till det, typ olika kommandon eller handlingssätt som skapar små missförstånd och oflyt i banan.

  Anledningen till att Greg inte gör en LOP vid trean är att det antingen blir det en flick eller så kommer hunden att bryta mot blindbytesregeln och han vill helt enkelt inte bryta mot dom två reglerna. Men självklart kan man göra en LOP om man vill, det är ju ingen som hindrar en precis

  Ida:
  Mette, du tog verkligen orden ur mina tankar…ibland har jag lekt med idéen om att agilityn borde vara lite mer av en bedömningssport…ja g håller verkligen med om att det många gånger är mycket mer imponerande att se en halvsnabb hund verkligen prestera max och göra ett kanonlopp än se en skitsnabb hund vinna trots dåliga vägar och fulsnurrar…men det är jag det…

  Anna:
  Oj! Jag vet inte vad jag ska säga Mette. Tråkigt att du tar så illa vid dig när jag kritiserar en helt annan persons lopp. Självklart ber jag om ursäkt om du blev ledsen. Jag hade inte förstått att loppet var så viktigt för dig, har inte läst tidigare inlägg om banan.

  Åsa:
  Kul att se det omtalade loppet! Jag tycker också att det ser kanonfint ut!

  Ganska snabba hundar som springer lite “hipp som happ-fram-fram” på grund av förvirrad förare då? De tycker jag är roliga haha Åtminstone att köra! he, he!

  Emelie:
  Tjusigt! Slimmad och snabb Derrett… Fat camp continues…

  Anna:
  När det gäller att köra en annans hund är det väl det minst förvånande i det här fallet? Det skulle snarare vara förvånande om det inte gick bra – hunden är ju tränad exakt efter det system som Greg kör. Om han hade tagit en världselithund som varit tränad i ett annat system, t.ex någon av Jenny Damms hundar, och kört sådär klockrent hade jag blivit imponerad. Jaja. Nuff said.

  Martina:
  Är det någon som sagt att dom är förvånade egentligen?

  Eftersom jag tror på grundtanken med ett konsekvent system så tycker jag det är ett bra kvitto på systemet när en förare som kör efter ett system kan ta en helt främmande hund som är tränad efter samma system och det funkar utan några som helst tveksamheter eller frågetecken.

  Mette:
  Jag förstår inte riktigt varför det är imponerande om Greg kör Elvis klockrent? Elvis är ju inte utbildad i systemet, förutom att det inte är speciellt schysst mot hunden så fattar jag inte riktigt vad det säger?

  Det intressanta vore väl att se Jenny köra någon av sina elevers hundar eller se någon av Jennys elever köra Jennys hundar, eller?

  Och som Martina skriver, det är inte så förvånande utan bara bekräftande och det är väl exakt det jag/vi vill ha. En bekräftelse på att konsekvent handling fungerar oavsett vem som kör hunden under förutsättning att BÅDA kan systemet.

  Anna:
  Bekräftande kan jag köpa, men inte förvånande. Det är som att en som lärt sig tyska kan använda språket när de kommer till Tyskland…

  Anna:
  Jag uppfattade det som att folk var förvånade över att Greg kunde köra en “okänd” hund så pass bra. Och det tyckte inte jag var speciellt förvånande med tanke på vems hunden är och så vidare… men då har jag väl missförstått er – ni är inte ett dugg förvånade… 😛

  Emma:
  Glöm inte att Agilitylopp har en tendens att se långsammare ut på film än in real life…

  // Emma

  Emma:
  Anna: apropå att du tycker hunden på filmen ser långsam ut – har du inte sagt det samma om din egen Ila? Att hon ser långsam ut fast det går fort;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.