Liter fler bilder ligger uppe, bara en massa hoppande hundar (snacka om nörderi)! Bilderna är lite mörka, dassig för träningen skedde under tak, ingen superdröm för den som vill fota men skönt för hundarna.

Stride regulators!

Kvinnan bakom Hit it board, Touch it och ovan strid regulators…

Nedan är Susans nya hund Feature !

Detta är DeCaff med favoritleksaken..

Och Encore då..

Detta är en Elvis och Aino dotter (ja, kullsyster till Ogin) som bor i Kanada.

En helt underbar Cattledog som gick i medium, helt galen med massor av driv. Tyvärr

hängde damen som hade henne inte riktigt med i svängarna.

Designer dog, blandning mellan Jack Russell och Border Collie!!!, skithäftig! Snabb som en

vessla, så cooooool. På tävlingen fanns det en BorderStaff, staffe och BC blanding som var

minst lika cool den. Jag tyckte denna såg ut som en missfärgad Kelpie .

Märkligt att USA envisas med ett så litet slalom när de har så stora hundar.

Jag har ju alrig varit helt övertygad kring nosdutt och weight shift, gillar inte när de dyker ned.

Ett svar

 1. Anna:
  Wow, en till som är skeptisk mot viktförskjutningen. Vilka häftiga hundar, ruggigt bra fotat med de omständigheterna! Bc/hrt- ja tack!

  catrin o härja:
  Du borde byta yrke
  Härliga bilder

  Nina:
  Underbara bilder! Kul att se

  Tonje:
  Encore… YUM!

  Martina:
  Bilden på Encore är verkligen otroligt fin.
  Siv:
  Utrolig fine bilder!
  Hvorfor er du skeptisk til vektforskyvninger?

  Martina:
  Siv; du kanske missuppfattar? Mette är inte skeptisk mot viktförskjutning utan mot att nosetouch skulle ge viktförskjutning (vilket är ett av säljargumenten för nosetouch). Om du fortfarande undrar varför så titta noga på bakbenen på hunden på bilden längst ner. Rätt mycket weightshift där, men kanske inte riktigt åt det håll man önskar sig.

  Siv:
  Aha! Da forstår jeg. takk

  Sofia:
  Kursen var för Eva Bertilsson

  Fanny:
  Susan sa precis till mig att hon inte gillar Teagans (hunden på bilden) kontaktfältsbeteende eftersom hon inte har viktförskjutningen. Det är ju inte så att man automatiskt får viktförskjutning bara för att man lär hunden sätta nosen i marken, men det har ju ingen påstått heller…

  Martina:
  Fanny; faktum är att på första kursen som Greg höll i Sverige för ett antal år sen så skulle jag nog påstå att deltagarna uppfattade det som att han faktiskt påstod att nosdutt ger bra weightshift. Jag vet att jag och flera andra uppfattade det så i alla fall. Därav att vi nu är några stycken som diskuterar det överhuvudtaget. Nu är det ju ingen större vits att bråka om vad Greg sa eller inte sa för flera år sen. Tycker det verkar som vi alla är överens om att nosdutt inte automatisk ger ett bra weight shift. Med de bilder som Mette tagit från nosduttande hundar på VM och i USA så tycker jag man istället kan konstatera att om man nosduttar så får man lägga extra tanke vid weight shift träningen.

  Mette:

  Jag har nog fått uppfattningen att nosduttandet är en viktig del för att få viktförskjutning. Det sitter kanske i sedan Greg, hinner inte gå tillbaka till anteckningarna men vill minnas att det står rätt mkt om det där i Shaping Success med en liknelse till en Quater Horse som gör en sliding stop..

  Jag vill dessutom passa på att skriva att jag har aldrig sagt att nosdutt är kasst eller att det skulle ge framtunga hundar. Utan jag har bara funderat, tagit mina kunskaper om viktförskjutning (har ju ridit i 25 år och inom ridningen pratar man såååå mkt mer om viktförskjutning än inom hunderiet) och vänt fram och tillbaka på saker och ting.

  Men om hunden inte skall dyka ned i nosdutt så skall den alltså stanna i 2+2 först och sedan dutta? Hur vet vad som är hönan och ägget då, är det 2+2 eller duttandet som ger viktförskjutning?

  Mette:
  Vad får dig att tro att jag tror att man automatiskt får weight shift, den kan jag inte minnas att jag har sagt. Mer att det skall hjälpa till att få weight shift..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.