Efter Advanced och Masters Camp så kommer Fat Camp. Det avhålls inte i sunny Florida utan i blåsiga Malmö. Det går ut på att man tager sin hund och så springer man runt, runt och lite mer runt. Man blir alldeles flåsig och inser hur pinsamt dålig kondis man har. Det som är fint med Fat Camp jämfört med Advanced och Masters Camp i Florida är man slipper en Mr Greg Derrett som står och flinar när springer runt, runt. Sign up to Fat Camp now!

Vi tränar cirkelarbete, alias fat camp, och jag har kommit fram till att det är väldigt bra för mitt välbefinnande om inte annat. Vi kör inner- och yttercirklar och sen tränar vi även på lyhördheten när jag bromsar in. Det fungerar bra så länge vi inte har något som drar alltför mycket framåt. Då drar Tux all världens väg fram mot detta istället för att bromsa med med mig. Jag har inte heller vågat flytta cirkelarbetet ut nära hindren, måste först förstärka upp det ordentligt utan allför mycket störningar.

Nästa del i det vi tränar är att öka förståelsen för mina inbromsningar betyder att något kommer hända. Jag har inte riktigt testat detta tidigare med Tux men spontant har jag väl känt att han har noll koll inom detta gebit. Faktum är att jag har lagt en väldigt god grund som säger att sök linje och susa förbi matte i högsta fart du någonsin kan uppnå. Igår när jag testade Tux så gjorde han exakt så, han for förbi mig då jag stod helt stilla och reagerade inte förrän två hinder senare. Tux: Vaddå reinforcement zone? Den ligger väl ungefär 100 m framför min matte eller är det inte den som kommer flygande i luften?

Planen eller förhoppningarna är att han skall förstå skillnaden mellan att driva framåt och när han förväntas bromsa. Resultatet borde om jag lyckas bli att jag faktiskt får bättre drag framåt och bättre svängar, om jag lyckas då. Jag upptäckte när jag var i Danmark sist att jag hade svårt att få Tux att verkligen släppa och dra för fullt framåt. Då tänkte jag att det berodde på för mycket tekniska banor och för lite framåtsändande. Nu reviderar jag nog det hela till att han helt enkelt inte riktigt vet skillnaden vilket gör att han lätt hamnar i ett mellanting. Jag tycker just det här med att balansera fart och svängar är det allra svåraste med Tux och det känns som att bara han får lite mer förståelse för fart och inbromsning så kan det vara till stor nytta för oss.

Del tre på schemat är bakombyten. Jag känner mig så obekväm med bakombyten. Jag har tränat det tre gånger sedan jag kommit hem, en övning som var på en av kurserna i Florida. Övningen går ut på att hund och förare skall kunna differentiera mellan snävt bakombyte och två grundare. Kort kan väl säga att vi inte är några super hejjare på detta, än. Tux fatherflickar om jag kommer för långt bak och viker helt enkelt av för tidigt trots att min rörelse säger framåt och i det snävaste bakombytet så drar han på för mycket framåt. Det som har blivit bättre på de här gångerna är att jag har fått lättare att trycka på diagonalen så jag kan byta sida väldigt nära bakom honom. Regin i Danmark kallar bakombyten för basic handling…sure..*muttrar* Ja, ja övning ger färdighet eller vad dom nu säger..

Det går väl sådär med bilderna från Florida. Lightroom verkar vara ett skoj program, speciellt när man skall hantera många bilder men jag hittar inte alla funktioner jag vill ha . Skulle vilja använda Lightroom i framtiden men nu blir jag mest irriterad när jag hittar det jag vill och då vill jag bara köra Photoshop som jag kan bättre. Robert kommer på lördag så jag hoppas han kan hjälpa mig att fixa så att Photoshop funkar, igen.

Ett svar

 1. catrin o härja:
  fniss…anmäler genast till Fat camp!!! Har ytterligare en sisodär 10 kg som inte skulle må dåligt av att försvinna.

  Martina:
  Det där med att cirkelarbete ska vara så himla bra, det tror jag stenhårt på, men inte för hunden och handlingen utan för föraren

  Susanne:
  Jag vill oxå bli bra på bakombyten! Tar du mutor? 😉

  Mette:
  Susanne, blind leder en blind eller? Jag som är så kass på bakombyten skall knappast försöka lära ut något.

  Linda & Atte:
  Fatcamp OCH bakombyten! Vilken guldgruva du är som delar med dig Mette!

  Nora og Stella:
  Hei, vet du om en nettbutikk som selger ikke alltfor dyrt agility utstyr?

  Ida:
  Gick in på ozzy.se för att se om det kommit några bilder från florida ännu, och så hittade jag flera album…wow vad häftigt…så var de tomma…haha…snack a om antiklimax…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.