Jag har som väntat lite svårare att ställa tillbaka till svensk tid vilket gör att har svårt att somna på kvällarna. Igår kväll när jag hade legat och skruvat mig ett tag i sängen bestämde jag mig för att svara på ett antal frågor i Mia Törnbloms bok.

Förutsättningarna för frågorna är att man har bara 3 månader kvar att leva och man behöver inte bekymra sig om det ekonomiska.

Fundera över du skulle vilja leva dessa sista månader av ditt liv.

Jag tror att det är svårt att veta vad man skulle göra om man fick reda på att man bara har några månader kvar att leva, förmodligen är då rätt sjuk vilket begränsar en rätt rejält. Vilket fall så tänkte jag man kanske inte skall fundera så himla mycket utan spontant skriva vad man tror att man vill göra. Så jag skrev utan inbördes ordning:

*Promenera mycket i skogen, givetvis med hundarna eller generellt bara vara ute.

*Träna hundarna

*Umgås

*Ta det lugnt hemma

Vad är viktigt för dig?

Det här är en klurig fråga. Men jag skrev:

*Frihet

*Fritid

*Djur och natur

*Att få lära sig så mycket som möjligt.

Vilka människor och relationer är viktiga för dig?

Nära och kära människor och hundarna förstås…

Finns det någon eller något som du idag som du lägger mycket av din tid på som du helt skulle välja bort?

Jajamensan, jobbet och klubben.

Vilka saker är egentligen väsentliga?

Hum, ja det är väl familjen, hundarna och vännerna, när allt kommer omkring..

Skulle du arbeta?

Nej!

Skulle du resa?

Nej!

Nu är frågan om jag blev något klokare av detta? Nja, för 10-15 år sedan hade jag säkerligen sagt att jag skulle resa men nu känner jag att det är inte så viktigt. Att man inte vill arbeta är väl rätt självklart? Fast om man jobbar med något som känns mer livsuppfyllande kanske man vill jobba tills man dör. Saken är väl den att i livet måste man göra sådana saker som kanske helst hade velat slippa. Såsom att jobba, fixa med klubben. Jag tror nog ändå att jag är rätt duktig på att göra de saker som är viktiga för mig .

Det är bara att titta på gårdagen, värsta egotrippen. Jag var ute med hundarna mest hela dagen. Jag och doggarna var uppe i Varberg och Falkenberg för lydnad, agility och fika. Trevligt!

Med fotona från Florida går det sådär. Jag har kommit halvvägs genom Lightroom-träningen. Lightroom var lite mer spännande än jag trodde så jag skall försöka lära mig hela programmet. Men fotona kommer nog någon gång .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.