Tränade lite agility i kylan, någon vänlig själ hade byggt något banliknande som jag snodde. Dock kunde personen inte stega för det var attan så trångt mellan vissa hinder. Det var vilket fall en början på banan som var svår för mig och Tux.

Det framgår inte av min konstnärliga skiss att det även stod ett slalom bakom hinder 3 och slalom är inte vilket hinder som helst enligt Tux. Slalom är the hinder, hinder of all hinders, agilitybanans Roll Royce. Men han var faktiskt duktig på att svänga tillbaka mot fyran, helt klart en mardrömsstart annars. Det var vilket fall som helst inte lätt att hinna..

Det är otroligt synd det här med Susan-kurserna. Jag hoppas verkligen inte att de negativa skriverier som var efter förra kursen har påverkat så att folk som kanske hade varit sugna inte vågar. Det vore ju otroligt synd om det är så. Susan kanske enligt vissa inte är jorden största pedagog (hon är ju inte heller lärare) men det fråntar inte att hon är duktig på att träna hund och det är grymt synd att vi missar chansen att få delar av den kunskapen hit till Sverige.

Övningen:

Skrev lite slarvigt innan, jag glesade givetvis ut hindren så det är cirka 6 meter mellan de på linje. Gällande svängandet tillbaka på 4:an har det alltid varit vår akilleshäl då Tux gillar att susa på framåt och jag har väl haft svårt att signalera just den här typen av svängar. Jag har därför jobbat väldigt mycket att försöka lära Tux att bromsa in, vikta om för att kunna svänga runt snabbt. Det är långt ifrån klart än men han har blivit bättre. Jag började på väldigt låga hinder och sedan har jag byggt på. Jag har även använgt en hjälpbom på marken för att få honom att trampa om nära hindret för att kunna svänga bättre. Lite resultat tror jag att det har gett…

Jag är på samma sida som 1:an och 2:an för är jag på andra sidan hamnar jag i ‘serpentinposition’ för 3:an och då vet jag Tux kommer vika av och hoppa 3:an och jag vill inte hamna i den situationen att börja tveka när jag gör serpentiner. Dessutom blir det ännu längre att hinna upp till 7 och 8, det är svårt nog ändå.

Så jag ger Tux hans bromsa in och sväng kommando när han kommer över tvåan (jag antar att många skulle välja att trycka på linjen istället mellan 2 och 3) och när han hoppar 3:an springer jag mot bortre vingen (vid tunneln). Sedan gör jag ett framförbyte mellan 5:an och tunnel. Serpentin men push t. vid 7 till 8……Sen stannar jag och flåsar ett tag

Ett svar

 1. Britt:
  Välkommen hem! Otroligt fina bilder du tagit. Du borde ha en utställning någon gång. Ang Susan-kurserna så hoppas och tror jag att det är tävlingen i Leksand och Folksam cup som är samtidigt som ställer till det, så är det i alla fall för mig. Jag hoppas att Eva och Emelie (eller någon annan) gör flera försöka att få hit Susan, för jag hade verkligen sett fram emot att få gå nästa gång hon kommer till Sverige.
  Martina:
  Helt klart har folk tyvärr tagit intryck av de negativa skriverierna. Jag hamnade i en absurd situation i somras när en person skulle berätta för mig hur kass Susan kursen var för det visste hon för det hade hon läst i Gudruns blogg, att jag själv hade gått hela kursen och tyckte den var superbra vägde tydligen inte lika tungt?! Sorgligt men sant.

  Anna:
  Hur handlade du 4-5 ?

  Mette:
  När Tux vände runt för att hoppa 4:an sprang jag mot 5 så jag var ute vid vingen när han landade efter 4. Det fick honom att springa förbi 3:an.

  Ida:
  tror också många har fått en felaktig uppfattning, tyvärr…hoppas man får möjlighet att gå kurs för henne en annan gång istället…

  Martina:
  Men om berget inte kommer till Muhammed så får Muhammed komma till berget, fyra dagar kvar…
  Åsa:
  Kanske Muhammed kan bära hit berget?!

  Tonje:
  Ja, det var en god idé! Du trenger en grymt stor ryggsekk, Muhammed!

  Mette:
  Jag skall presentera förslaget för Susan.
  In my very best swinglish:
  Dear Susan, I have very very good suggestion! Would you like to travel to Sweden in a rucksack under the name of Muhammed? My fellow agilityfriens i Scandinavia think it is brilliant idea.

  catrin o härja:
  Dagens asflabb! Tack! Det behövdes !!! Tror nog Susan gillar iden vääldigt mycket- Speciellt Ha det så gott “over there” o njut av tillvaron!

  Malin:
  Spännande övning! När du säger att du sprang till vingen av femman, var du då på ovansidan eller nedansidan av staketet (3-4-5)? Har du något bra tips på hur man får en tajt sväng över 4:an? Jag tycker det är svårt att få till såna svängar bra.

  Malin igen:
  Tack för utförlig beskrivning! Hade nog valt samma handling som du, fast ev lägga fb nedanför tunneln istället, eller strunta i fb och köra en pull o bb vid 8:an istället. Fast din variant är nog bäst. Hmm, intressant, ska bygga upp den och testa När det gäller 4:an har jag mest problem med att hon inte kan böja sig i kroppen och landar långt ut efter hindret (åt höger i detta fall). Är det något som Vappu går igenom, hur man får dem att böja kroppen när de hoppar? Ska gå kurs för henne i mars

  Mette:
  Ja, Vappu börjar peta i det. Tyvärr hinner man ju inte så långt mer typ börja. Det är ju lite som Vappu sa, på en helg så kommer man bara till typ A- och B-övningarna och det finns hela alfabetet. Det är så mycket grund träning som man liksom har missat. Det är intressant ändå och annorlunda mot annan agilityträning.

  Jag gillade det skarpt men jag är rätt säker på att det var flera som tyckte det var till och med värdelöst. Det beror helt enkelt på vilken syn man har på hundträning.

  Mette:
  Min lösning måste inte vara den bästa för den delen. Jag har hört om andra lösningar, med tex blindbyte vid tunneln. Jag gör ju inte blindbyten… Vill liksom komma hel och levande från träningen, mister pansarvagn är inte att leka med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.