Idag har Tux och jag gått hoppteknikkurs för Vappu och det skoj. Vi har fått fler saker att pilla med och jag tycker verkligen att hoppteknik är intressant. Jag har väl på egenhand tyckt att Tux hoppar helt okej och idag fick jag väl bekräftelse på det, med råge. Världens bästa hoppTux….

Jag kan bara skriva kort om dagen men det jag tycker är intressant är man så tydligt ser hundarnas ‘problem’ eller svaga punkter utan att det i sig är besvärligt eller jobbigt för hunden. Vidare är det intressant att se att alla hundarna faktiskt verkligen försöker göra rätt. När de erbjuds flera chanser så korrigerar alla hundarna sig, ibland till det bättre och ibland till det sämre men de försöker hela tiden att finna det optimala sättet att lösa problemet. Det är väldigt tydligt att hundar verkligen inte vill riva och det är givetvis bra att ha med sig ut på plan. Dessutom är det är skoj att se hur hundarna löser alla situationer utan alltför stor inverkan av föraren, det är stor variation mellan varje hund, mycket större än vad man normalt ser när föraren påverkar.

Jag kan varmt rekommendera att gå kurs för Vappu, dock kan jag direkt säga att  man bör ha korrekt förväntningar när det gäller hoppteknik. Om hunden har uppenbart svårt för något i hoppningen så är det inget man fixar på en kurs och sedan lite träning hemma.  Att lägga om hopptekniken tar väldigt lång tid.

Som sagt jag har hållt på med the very very basic stuff innan och nu har jag väl fått lite mer saker att öva på så vi kan bygga på till the very basic stuff. För mig och Tux blir själva poängen med hopptekniksövningarna:
* gymnastik
* styrketräning
* att bibehålla hans braiga hoppteknik
* ett sätt att hjälpa honom med viktförflyttning från fram till bak
* för att vi gillar det!
* jag vill lära mig mer, utöka min känsla för framtida bruk

Till sist………………nu drar jag!

GOD JUL!

Ett svar

 1. Mari:
  Låter spännande. Ska verkligen se till att gå kurs för henne ifall jag får chansen. Trevlig resa och god jul.
  Mari:
  Låter spännande. Ska verkligen se till att gå kurs för henne ifall jag får chansen. Trevlig resa och god jul.
  Martina:
  Inte alls avundsjuk….
  Hälsa hajarna.
  Nettan:
  Ha en trevlig resa och en riktigt god jul & ett gott nytt år!
  Kram från oss
  Petra, Bonnie,Lir:
  Trevlig resa!!! Å God Jul å Gott Nytt År!!!
  Mija:
  Låter jättespännande!!!
  Mija:
  God jul och trevlig resa och allt också naturligtvis!
  Gunvor:
  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!! trevlig resa!
  Petra:
  God Jul!!!
  Pia:
  God Jul!!
  Maria & Co:
  Det låter så spännande !

  Ha ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År
  Fam Mähler:
  Ett Gott nytt år Önskar kelpiesläkten i Hudiksvall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.