Jaha, då var man åter i gamla svedala igen, trött som fasiken är man oxå. När jag blev tillfrågad om jag ville åka till Isle of Man och jobba så fick jag någon romantisk vision om att det skulle vara utvilande och rätt skönt på något sätt. Nu i efterhand kan jag väl bara säga dream on, dream on…Vet inte vad hur jag fick till det men min vision gick ut på att jag skulle jobba, solen skulle skina och jag kunde turista lite, komma hem på kvällen till hotellet, simma lite i poolen, basta och sedan krypa upp i sängen med en god bok. Det låter ju rätt bra, ett litet break så här på höstkanten.

Sanningen är väl den att jag har jobbat nästan 10 timmar om dagen under hela vistelsen, det har varit regnigt (vad tänkte jag på egentligen, en ö mellan Irland och England, sol, vilket skämt), blåsigt, poolen på var liten och man blev alldeles snurrig av att simma runt, runt, runt, maten var som vanligt shite (tack och lov för alla indier som tillfört något ätbart icke friterat till den engelska matkulturen). Det enda jag har lyckats med är att hitta en god bok! Jag är så himla, himla trött och det är inte alls utvilande att slippa ha hand om hundar, tvärtom!

Isle of Man påminde mig mycket om Cornwall i England men det var fint men kanske inte så exalterande när man har sett landskapet många gånger tidigare. Ön är en riktig sommarö bad låååånga sandstrander, massor av pubar längs med stranden. Dock var mycket stängt nu vilket förstås gjorde det lite ödsligare.

Det fanns helt enormt mycket får där, precis överallt gick det får och betade. Givetvis såg jag massor av BCs men inte en enda i arbete, lite snopet. Det som var lite rart var att det var många äldre inne i städerna som gick runt med BCs som oxå var av äldre modell, jag antar att det var gamla avdankade trotjänare som fick leva pensionärslivets glada dagar.

En av de roligaste sakerna var faktiskt något så trivialt som ett TV-program, I’m a celebrity get me out of here. Det var lite som Robinson fast med kändisar och så hade mer avancerade uppdrag. Det som gjorde så roligt var förstås sammansättningen av folk och jag blev helt ‘förälskad’ i Biggins. Han är tydligen någon rätt känd skådespelare, typ Dramaten-skådespelare, och han var så himla härlig som person. Han skrattade hela tiden, hade underbar självdistans och var bara en riktigt mysig person. Han vann hela kalaset oxå så det var inte bara jag som tyckte att han var rolig. Här är ett klipp från serien, det allra roligaste är på slutet: http://www.youtube.com/watch?v=FCL36zdwABo

Här är lite bilder från Isle of Man:

Detta är från den södra delen av ön, nästan så långt söder man kunde komma.


Solnedgång över Castletown.


En stormig dag som endast måsarna tycktes uppskatta…


Från parkeringsplatsen..


Jag har förstått att de har plockat bort alla sådana här i åtminstone London
sedan mobiltelefonens intåg men på Isle of Man var de still gåing strong,
överallt.


Ett litet cottage ute vid havet.


Det var 5 grader kallt…..


Badstränderna var inte så dåliga ändå..


Ganska långt norr ut på ön, här gick det får i det oändliga och betade.


Pubarna var oxå sig lika :o), OKells var för den delen den lokala ölsorten och den var god, påminde mycket
om Kilkenny.


Nordspetsen en sen kväll, den lilla fyren. Det fanns en större fyr som stod lite längre in på land.


Det var otroligt skönt att komma hem till hundarna och husse igen, tränade ute på klubben hela förmiddagen fast regnet piskade.
Det är
riktig avkoppling det! Fast det är förstås väldigt berikande och nyttigt att uppleva annat i sitt liv oxå...

Ett svar

 1. Anna:
  Vad jobbar du med?

  Vilka härliga foton du tagit, otroligt härliga färger och motiv.
  Emelie:
  Och grattis på födelsedagen!!
  Mari:
  Ja, just det. Det är första december idag. Grattis.
  Mari:
  Otroligt fina bilder, förresten.
  Martina:
  Ibland kan det vara bra att vara borta för att inse vad bra man har det hemma

  Fina bilder blev det i alla fall.

  Grattis på födelsedagen!
  Caroline:
  Grattis. Och så härliga bilder!
  Ida:
  Hmm, när man ser dina underbara bilder så ångrar man nästan att man bytte från naturgeograf till veterinär…
  Linda:
  Helt otroliga bilder. Du är verkligen ett proffs.
  Petra:
  VAckra bilder! Önskar dig oxå en fin födelsedag! Grattis!
  Mija:
  Grattis!
  Marie Winberg:
  Du verkar ha lyckats hitta gluggar i vädret för att ta dessa fina bilder! Gillar dina bilder skarpt!
  catrin o härja:
  Grattis i efterskott – o vilka otroligt fina bilder!!! Hoppas ni hade en givande kväll igår!
  Veronica:
  Grattis i efterskott din gamla skytt! Kanonbilder har du tagit som vanligt också! Kram V

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.