Tux och jag har tävlat i Vallensbäck i Danmark idag. Det har gått lite upp och ned men jag är rätt nöjd, överlag.

Började med Agility 3 och de första 11 hindren gick SUPERbra, sedan tappade jag honom lite i en sväng och sedan tappade jag honom mycket i ytterligare en sväng och till sist fick vi en rivning då Tux slirade lite på mattan, pga att jag tappade honom i ovan nämnda svängar. Kontaktfälten var perfekta så jag hängde väl inte så mycket läpp över rivningen. Det var länge sedan vi sprang på matta och Tux anpassade väl sig inte riktigt. Det visade sig att han faktiskt behövde ytterligare lopp för att komma i fas med mattan.

Nästa lopp var hopp öppen där man hade 2 chanser på samma bana! Riktigt rolig idé, vet att några svenska klubbar har haft revanschen men detta gick till så att man sprang samma bana 2 gånger där bästa resultat räknades. Ett sätt att spara tid och priser som är skoj för oss tävlande. Det är rätt ofta som man vill gå in och göra det har gjort fel. Efter fösta omgången erbjöds de som ville att komma in och gå banan i 8 min, sedan körde man hela klassen igen med samma startordning. Första gången ut rev Tux två hinder men hade mycket bra tid, den ena rivningen såg jag inte riktigt vad som hände men jag tror han helt enkelt kom för nära och hann inte upp och det gick väldigt fort efter en lång lead out. Efter det hoppade han för snävt så han slog i huvudet i ett stöd med rivning som följd.


Hopp öppen, röd fyrkant lead out 1 och blå frykant lead out 2.

Andra försöket gick bättre för Tux, dock pajjade jag mitt knä. Jag ändrade två saker, något kortare lead out och sedan tog jag ut två framförbyten istället för att göra serpentin 9, 10 och 11. Det var 10 Tux nockade med med huvudet då han hoppade så tight mot stöde, därav tog jag ut framförbytena. Jag vrickade foten när jag skulle svänga 5 till 6 och mitt knä wobblade till. Jag förlorade lite tid för jag hoppade lite på ett ben och haltade några steg så jag hade ändå aldrig hunnit en serpentin tror jag. Vilket fall räckte tiden till en andra plats efter Peter Crone med Tempo (Emenem), Peter blev även trea med sin hund Max. Jag var nöjd med det, speciellt som det mycket väl kunde ha slutat med att jag inte kunde springa något mer den dagen. Fick för den delen tips av en kille där att jag inte skulle springa med löpskor då de är lätta att vricka fötterna i, de är ostabila i sidled. Får väl ta tag i det där med skor någon dag..

I hopp 3 var en trevlig bana med ett riktigt låååååångt upplopp, något som de danska hundarna gör så bra. Upploppet var över hela diagonalen och över 6 hinder. Tux och jag nollade och hamnade 2:a igen. Loppet var bra men inte super, vi tappade lite i två svängar och framför allt drar Tux inte på som de danska hundarna. Jag tappar mycket där. Jag har inte heller tränat upplopp då det är något som ytterst sällan existerar på svenska banor, TRIST! Certet gick till hunden som vann, det var 2-3 tiondelar mellan men det känns verkligen helt okej att det inte blev något cert då loppet kändes sisådär. Jag skall vilket fall träna upplopp med Tux så jag får tillbaka släppet som sakta men säkert har jobbats bort.

2 andra placeringar på de lopp som jag troligen är minst nöjd med, så kan det vara. Knäet repar sig säkerligen, dessutom blir det ingen agility på två veckor nu då jag åker till Isle of Man på onsdag morgon och är borta till den 30/11.

Bloopers från VM: http://smoothmovesagility.com/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=113

Ett svar

  1. Martina:
    Kul med två chanser på samma bana, hoppas vi får se lite sånt i Sverige. Grattis till fina placeringar.
    Susanne & Ginny:
    Kul at träffa jer i Vallensbæk. Ni er vældigt hurtige og bra tycker jeg. Kul videoklip!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.