I morse när jag gick morgonpromenad och var sådär lagom mosig som man är när man inte riktigt har vaknat mötte vi en gris! Vi gick där på cykelvägen och solen hade inte riktigt gått upp så det var väl inte direkt ljust. Jag började närma mig en minnesplats (en person som avled då han körde in sin moped i en parkerad lastbil) och jag brukar alltid kalla på Tux för att han inte skall klampa in där. Precis bortom minnesplatsen som jag vid första anblicken liknade Tux (förlåt Tux ) men som jag nästan direkt upptäckte var alldeles för tjock för att vara Tux. Tog ett par steg till innan jag fattade ett det var en gris, ett hängbukssvin. Försökte lokalisera om det fanns någon annan på cykelvägen som  kunde tänkas äga grisen men det var helt öde och tyst.  Grisen åt  fallfrukt från ett äppelträd och verkade nöjd med läget. Tux vågade sig fram för att kolla in grisen men det gillade inte grisen alls utan började grymta åt Tux som retirerade.

Jag stod en bra stund och funderade på om jag skulle lämna grisen där eller om jag skulle försöka hitta någon ägare. Efter några minuter hör jag en mansröst en bit ifrån ropa Piggy, PIGGY!!

Ett svar

 1. Martina:
  Haha vilken syn på morgonen.
  Jeanette:
  Titter inn
  Fin gris, Tux vil sikkert ha en slik en
  Michaela:
  Vilken charmtroll! Att du inte tog med den hem… sååå hmla söta de små grisarna. =)
  Mette:
  Vi har haft ett mini hängbukssvin som hette Idi Amin , Iddi. Himla rolig var hon, man kliade henne på ryggen med en kratta.
  Mari:
  Grisar är ju för charmiga. För några år sen bodde det en i Fredhäll, som Diva och jag mötte några gånger. Den var jättesocial.
  Mija:
  Har du kameran med dig på morgonpromenaden!?
  Mette:
  Snott bilden!
  Martina:
  Nog för att vi inte har någon snö här nere, men riktigt så grönt är inte längre
  Reneth:
  Vi har grannar som har en Pelle gris. Peders Tanja tycker att han ska hålla sig på sin tomt. Resten av gänget kan tänka sig att låta honom strosa på vår tomt.
  Tur att du bad Ozzy om ursäkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.