Ny dag och nya tag :o), jag har varit himla flitig idag. Jag har tränat på alla promenader och sedan körde jag spår, lydnad och agility nu på kvällen. Måste säga thank god for the pannlampa! Det har nog inte riktigt gått upp för mig vad vintertid innebär. Klockan 16 la jag ett spår ute på ett fält som jag tänkte gå lite drygt en timme senare. 16.45 när jag kom ut från affären var det riktigt mörkt. Det går så himla fort från det att det börjar skymma tills det är mörkt nu.

Som vanligt i Malmö så blåser det och jag hade lagt ett spår ute på ett fält med ganska kort vegetation. Jag var lite tveksam till att Tux skulle lösa det, att det helt enkelt skulle vara i svåraste laget i förhållande till klarar. Tuxens erfarenhet är ju inte så stor gällande spår. Han var då riktigt duktig, missade en pinne men den försökte han verkligen leta rätt på men kunde inte riktigt lokalisera den. Vinden låg på från sidan då så jag antar att han hade hamnat lite utanför spårkärnan. Vilket fall är jag himla nöjd med hur han löste spåret.

Sedan bar det av till klubben med lite lydnadsträning.  Körde ett ganska kort pass och använde nästan enbart godis som belöning. Fick lite ljud precis i början och då fick han göra om. Jag tror att det blir bra att jag begränsar de livliga belöningarna (kamp och boll), märkte att han har lagt sig till med väldigt hög förväntan kring att det skall komma kamp. Han blev lite konfunderad när jag inte tog fram kampleksaken men tycker nog att det nästan bara påverkade arbetet positivt. Nu gäller det bara att jag inte faller in i gamla vanor.

I agilityn jobbade jag bara lite kort med svängar efter raksträcka. Jag har växlat lite mellan att han en tunn bom på marken för att markera vart jag vill han skall trampa om inom och överdelen på muren. Han börjar bli rätt duktig, borde nog oxå lägga in att inte ha något alls ibland så jag inte fastnar helt i hjälpmedelsträsket.

Ozzy tränade kontaktfälten med leverpastej som belöning. Sedan tränade vi lite trix, tänk att det kan vara så mycket roligare än lydnad. Nöjd var han vilket fall.

Ja, det var väl min måndag i grova slängar, jobbade förstås oxå.


Dagens Bush: “Natural gas is hemispheric. I like to call it hemispheric in nature because it is a product that we can find in our neighborhoods.” –George W. Bush, Washington, D.C., Dec. 20, 2000

Ett svar

  1. catrin o härja:
    Vad du är duktig som tränar o grejar trots busväder, en Inspirationskälla !! O Sicken snyggTux.
    Martina:
    Jag gick en promenad igår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.