Igår avverkade vi i klubben en officiell klass 1-tävling samt två öppenklasser som dessutom var klubbens KM. Tävlingen gick helt okej, trevliga banor och rikligt med priser. I klass 1 var det väldigt många hundar som var väldigt gröna. Helt klart var det en hel del hundar som inte var tävlingsklara än.

Mindre bra var jag, tyvärr. Jag uppfyllde inga av de mål jag satt upp för tävlingen. Snopet! Min tanke var att jag skulle köra offensiv handling, våga göra de svåra sakerna även det bara var en inofficiell tävling, att hålla mig till planen när jag kör och sådana dära tankar. Jag lyckades inte hålla mig till planen i en enda klass och dessutom glömde jag banan i sista klassen och visade Tux fel.

Först tänkte jag att det var för att jag var trött efter allt förberedande jobb och funktionärande. Men när jag kom hem kom jag på att jag hade gjort mitt kardinalfel, glömt att äta. Om det blir lite stressigt så är ätande det jag sorterar bort först, speciellt om det är mat som inte tilltalar mig så mkt. Sedan tror jag att det är okej bara för att jag inte är hungrig. Sedan jag började blogga och föra lite mer anteckningar kring mitt tävlande så har jag kunnat se att det påverkar mig himla mycket, jag har till exempel väldigt mycket lättare att glömma banan när jag slarvar med maten. Jag borde verkligen tänka på att ha med mig egen lunch till alla tävlingar då jag är lite kräsen av mig…Sen är jag lite lat oxå och tycker att det är jobbigt att förbereda. Sicket dilemma…

Hoppklassen nollade vi vilket fall och vann! Tux räddade matte då han bestämde sig att ett hinder var med i banan när jag glömde att visa det. Det var snällt av honom. Jag höll mig inte till min plan från banvandringen och jag tror att det hade gått ännu bättre om jag inte varit så trögtänkt.

I agilityklassen var jag lite orolig för en sekvens där det var mycket framåt och jag ville försöka hinna med ett byte. Tyvärr stannade jag lite tidigt när jag skulle skicka in honom i en tunnel varvid Tux blev förvirrad och trodde han hade gjort fel och vände tillbaka mot mig. Sådant som händer. Värre var att när vi kom till de sista hindren så skulle jag skicka honom rakt in i en tunnel men istället tog jag upp motsatt arm som jag använder för att han skall svänga av mot mig. Vid tunnel så brukar det ju oftast vara omvänd tunnelingång. Tux vek mycket riktigt av mot mig och sedan kom jag på mitt misstag och skulle få tillbaka honom och då blev Tux riktigt förvirrad. Ja, två vägringar fick vi i den klassen på grund av klantmatte.

Jag blev himla besviken på mig själv, lite märkligt, länge sedan jag blev sådär besviken men jag tyckte att jag var riktigt klantig. Framför allt sved det att jag sa till honom en sak som han åtlydde perfekt och sedan ändrade jag mig, kändes bara orättvist mot Tux. I sådana lägen önskar man att man vore lite mer kylig och att man bara skickade hunden mot fel ingång när man ändå har visat det.

Robert sprang med Ozzy, de nollade hoppklassen. Det såg fint ut! Sedan hoppade lill-Loppan kontaktfälten i agilityklassen…

Apropå vår klass 1-tävling. Jag tycker att det är heldumt att SBK har tagit bort möjligheten att söka klass 1-tävlingar 3 månader innan själva tävlingen. Den här nya ansökningen i två omgångar har inte generellt kortat ansökningstiden. Visst om man söker till sista delen av perioden så blir ansökningen något kortare än innan men generellt är det så att man fortfarande måste bestämma sig i väldigt, väldigt god tid och för åtminstone vår klubb är det inte helt lätt. Vi har ont om funktionärer och att bestämma sig ett år innan själva tävlingen är ganska svårt då man inte vet hur läget på klubben är. Vi vet inte hur mycket kurser vi kommer ha. Jag kan inte riktigt fatta varför man måste söka alla tävlingar så tidigt och hur detta bara kunde beslutas utan någon direkt offentlig diskussion. Vilket jobb gör SBK som kräver så lång framförhållning? Är det ifyllandet av deras Excel-ark som är det besvärliga? Borde inte SBK vara glada att folk vill arrangera tävlingar så de kan stoppa mer pengar i fickan. Ca 4000 kr får de för vår tävling igår, för vad?

Här är en som kan springa fort vilket fall: http://www.youtube.com/watch?v=9vVGWaxU6Ks

Om man nu skall vara lite cheeky så kan man väl säga att framförbyten rules : http://www.youtube.com/watch?v=NHkoNQkBr5c&mode=related&search=

Ett svar

 1. Tina, Aiko & Mick:
  Vill tacka för en bra tävling! Mkt bra banor både agility o hoppklass 1! Även kanon när ni som speakers talar om vilka nummer som är inne/strukna osv, så man kan stå en bit ifrån och ändå hela tiden ha koll på vem som är inne utan att behöva springa till inroparen…
  mvh Tina med halvfärdig hund ;o)
  Pia:
  GRATTIS till vinsten i hoppklassen
  Det var ju med god marginal också!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.