Alla som med handen på hjärtat kan säga att de är väl insatta i ett annats lands hundhållning och hundträning, räck upp en hand nu!

När jag såg japanerna på uppvärmningen på VM så slog det mig att det såg så trevligt ut. Många hundar var mycket duktiga och väl genomtränade, jag tyckte mig se stor skillnad på förra året. Dessutom var de duktiga på att hålla kriterierna under själva tävlingen trots att det var VM. Jag tror på Japan! Jag tror att de kan bli mycket giftiga, tror väl inte att deras hundmaterial är så slående bra men jag kan tänka mig att de importerar. När jag såg dom på träningen så slog det mig hur positiva de var i sin träning, jag fick lite känslan att de enbart har läst den allra nyaste litteraturen om hundträning. Lite så här: Jaha, nu skall vi träna hund och hur man det? Vi köper lite litteratur och hyr in ett gäng kända instruktörer och lär oss. Typ något sådant…Inte så mycket gammalt bagage om hur man borde göra..Men vad vet jag egentligen? Ingenting….Detta är enbart baserat på mina fördomar och iakttagelser.

Och det är väl så det är lite grann rent generellt, eller? Vi vet egentligen väldigt lite om andra länders hundhållning och hundträning. Vi ser lite på semestern och vi ser folk en gång om året på VM och så drar vi en hel del slutsatser från det.

Hur många gånger har vi inte hört att fransmännen är så elaka mot sina hundar? Jag har då hört det massor och av gånger och det har nästan blivit en sanning för mig trots att jag inte har sett en enda elak fransman. Tvärtom, det jag har sett när jag har besökt Frankrike är ett land som formligen älskar hundar. Hundar är välkomna över allt och de är grymt mycket fransmän som har hund.

Det är väl inte så att jag vill ha sagt något speciellt med det här men att jag vill poängtera att vi faktiskt vet väldigt lite om andra länder, oftast, dock tycker jag att vi kanske är lite snabba på att döma och dra drastiska slutsatser baserat på vad??

Det är också så att en hel del av de länder som till exempel kommer till VM har varit till bara för ett par år sedan mycket fattiga. Och det är från vad jag kan se ett oundvikligt faktum att djurhållningen är väldigt beroende av människornas välstånd. I takt med att välståndet ökar så kommer förhoppningsvis även djurens förhållanden bli bättre.

Jag har väl egentligen ingen aning om hur andra länder uppfattar vår djurhållning i Sverige. Dock anar jag ibland att vi själva tycker att vi är mycket duktiga och andra länder är sämre. Som sagt jag anar det och jag faller lätt in i de tankarna själv, trots att jag bara några meningar här ovan sa att jag egentligen vet väldigt lite om andra länders djurhållning.  Min tanke är väl att man inte skall utgå ifrån att andra gör saker sämre utan istället fokusera på det man själv gör och att utvecklas därifrån.

Förkylnings- och feberyra kanske…

Ha det bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.