Mord i sinnet är inte vad det har varit, det är mindre av en deckare nu utan mer fokus på själva profileringen som är mycket mumbo-jumbo.

Planen är lagd för typ resterande del av året och lite till..
Hösten har blivit uppbokad och jag har gjort en grov planering av min höst. Årets sista agilitytävling blir i Oxelösund tror jag. Det är i mitten av november. Mina hundar får ingen speciell vintervila, däremot kommer de vara helt lediga från träning i ett par perioder då jag skall resa bort. Jag är inte så mycket för vintervila på det sättet att man ställer av hundarna helt. Vi gjorde aldrig så med hästarna när jag tränade dom, däremot kanske man tog det lugnare i perioder och att man växlade arbete till något som man kanske gjorde mindre under tävlingssäsong. Hel vila var endast under korta perioder så att de inte skulle falla ur helt.

Det känns som om det blir en lång tävlingsfri period. Jag kommer troligen inte tävla på My Dog heller utan det blir inte agilitytävlingar förrän Varberg i februari. Just nu känns det helt klart skönt men man kanske får abstinens där någon gång i januari? Men som sagt just nu känns det alla tiders att få utrymme att inte behöva tänka så mycket på tävlingar, förbereda sig för det utan istället kunna backa till diverse grundträning. Hmm, jag ser verkligen fram emot känna att det finns utrymme att pula med en massa småsaker. Det spelar liksom ingen roll om det inte gör oss till ett bättre agilityekipage, det är själva inlärandet som är skojsiga.

Tux och jag skall även över till Danmark och göra ett nytt försök i lydnaden. Dom har inte supermånga tävlingar och denna är inomhus så vi får väl se. Sist vi var inomhus vill jag helst krypa ut ur bakdörren då Tux var skvatt galen… Jag har anmält mig till någon lägre klass spår oxå men det känns tveksamt att man kommer med. Det är samma tävlingar som jag anmälde mig till förra året och då var det grymt många anmälningarna och jag hade inget flyt alls med lottningen. Men någon gång blir det säkert min tur. Fick posten precis, och nu kom första borttlottningen. Verkligen svårt att tagga igång och få ett intresse när man aldrig får vara med, tror det är 6:e bortlottningen nu och 7:e tävlingen som jag inte får vara med på. suckar…

Vad skall vi träna på då?
Jag tänkte att jag skulle jobba en hel del med vippen för att se om jag inte kan få den snäppet bättre än nu. Sedan vill jag få ännu mera styr på det här med att balansera fart och inbromsning. Jag tycker att det har blivit mycket bättre under året men jag tror att vi kan ännu bättre än så.

Jag har dessutom varit i kontakt med en tjej som har flyttat till Köpenhamn från Kalifornien som har gått flera kurser för Susan Salo. Det var genom Catrin med Härja, förstås. Vilket fall som helst så skall vi försöka få till träning i hoppteknik med henne på klubben.

Sen skall man underhålla och förstärka all grundträning…Ja, det finns en hel del att pyssla med helt enkelt.

The Big Six???
Robert och jag åker till Sydafrika över julen. Vi skall på safari (måste köpa khakidress och tropikhatt ) och sedan skall vi vara några dagar i Kapstaden. Funderar på om man skall lägga till ytterligare ett djur till the big five om man åker ut på havet för att kolla in vithaj..Känner redan nu att jag kommer ha lite svårt att bada i havet, hör musiken bara jag tänker vithaj, Sydafrika och hav…Det är väl tyvärr lågsäsong för vithajen på vintern så vi får väl se hur det blir med det: http://www.dive.co.za/

Det skall vilket fall som helst bli skoj och jag skall fota en massa.

Nu smäller det snart!
På torsdag morgon bär det av till Hamar och VM. Det kommer bli himla skoj, dock bävar jag för att kommer vara så dyrt i Norge. Öl 200 kr eller nått…Fast vi får väl ta och gömma mat i fickorna på frukost så vi klarar oss. Pinsamma svenskar i dyrnorge. Baggy kläder med stora fickor, Martina, kom ihåg det!

Jenny och Elvis har verkligen form vilket fall, vann allt i helgen och det såg så BRA ut! Harmoniskt och inge bråk, jag tror på dom jag. Alla svenskarna har förstås chansen och är duktiga men Elvis och Jenny visar grym form just nu!

Oj, oj, oj vad det skall bli spännande!

Tävlingspyskologien..
En sak som jag har funderat på ett tag är det här med tävlingsmässiga mål. Måste man ha det? Jag tycker det är grymt svårt. Läser man typ Niina Svartbergs bok så verkar det hyffsat viktigt fast samtidigt är de andra målen viktigare. Jag har inga konkreta tävlingsmål uppsatta, typ som att vinna DM eller SM, komma med till VM eller något annat högt flygande. Däremot har jag massor av träningsmål, skulle kunna lista hur många som helst. Vilket fall har jag väl känt av det här med avsaknaden av tävlingsmål nu i slutet av säsongen. Jag har inte riktigt haft den tändning som jag brukar efter det att vi blev klara för SM och så vidare. Man skulle kanske skaffa sig lite mer högtflygande planer, det är dock inte så lätt känner jag. Det är SM och sedan vips så blir det VM för det finns inte så mycket mellan där. Vi skickar ju samma hundar till NM som VM, på gott och ont. Jag hade nog gärna sett lite mer bredd här.

Ja, överhuvudtaget har jag länge pratat mig varm för att vi måste bibehålla och utöka de olika målen inom agility. Såg att även Mari, Garbo, hade skrivit om det.

SM är ett fint mål men många strävar efter att försöka minska antalet som skall få vara med. Jag tänker nog tvärt om, ju fler som tävlar agility desto fler skall få tävla SM. Jag tycker inte heller att cert och championat skall vara något ouppnåligt. Givetvis inget som man skall få bara för att man har kommit upp i klass 3 men blir det väldigt svårt så finns det ingen orsak för många att fortsätta.

Lite fler små olika saker som man kan satsa på hade helt klart varit kul, tycker jag. Det hade varit lättare, åtminstone för sådana som jag, att sätta upp tävlingsmål som inte är uppe i skyarna.

Hmm....

Ett svar

 1. Mari:
  Vi tänker lika vi. Och trots att Garbo och jag har en del tävlingar kvar i år och inte får lika långt tävlingsuppehåll som ni känner jag att jag redan har taggat ner lite och är sugen på träning – både underhåll, finslipning och nyinlärning. Håller tummarna för att ni kommer med på nån brukstävling.

  Lone:
  Hvilke ulike saker tenker du på man kunne satset på?

  Mette:
  Ja, lite olika typer av cuper med högre kvalite på priser, typer av serietävlingar, kanske även utveckla så att vi får flera typer av tävlingar så som i USA, England, Kanada. De måste inte vara officiella men att kanske fler hundar ekipage kan premieras och att man kan ha möjligheten att satsa på nåot annat än mästerskap.

  Tonje:
  Hahaha, det er dyrt, men relax: øl koster ikke 200 kr! Gjør som oss (the wild bunch from Tromsø – vi lager matpakker og har medbragt drikke! Jeg ser for meg en norsk/svensk piknik! Med øl og…hva er typisk svensk? Sild? Weeee, så kul det ska bli

  Mette:
  Sill, skall du ta död på mig? Hatar sill, sushi och all annan rå fisk. Man uppfann spisen för att slippa rå mat, så det så. För att komma med något annat typiskt svenskt tror jag skall dra fram några kräftor ur fickan på pic nicen eller hur det nu stavas….

  Jag förstår att du/ni ser fram emot att återigen få träffa Greg *s*

  Petra,Bonnie,Lira:
  Kan inte du blogga om balansering av fart nån dag?! Jag tycker det är skitsvårt… Snääälla!
  Vad spännande med resa!!!
  Pia:
  Håller tummarna för att ni ska komma med på någon lägre tävling!!
  Mija:
  Jag är grymt avundsjuk på att du ska på safari. G r y m t!

  Angående resultatmål så måste man väll verkligen inte ha det? Jag sätter alltid sådant, men det är för att pressa mig själv att komma till start. Annars skulle det aldrig hända…
  Mari:
  Hamar here we come!!! Även här har snålsvenskarna med sig matsäck.
  Mija:
  För dig är det väll solklart SM-guld!!! Eller är det för lågt satt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.