Jaha, ännu en helg avverkad, det är helt otroligt vad de går fort! Blir smått tokig på att de går i turbofart..Helgen har vilket fall gått i agilityns tecken. Inga resultat att hurra för egentligen men rätt nöjd ändå.

Igår var vi i Hässleholm. Jag började med att springa en nolla i öppen agility där vi hamnade på fjärde plats landslaget, typ, Elvis, Zack och Jimmy. Elvis var sekunden före oss och sedan var det tiondelar mellan övriga. Jag var besviken på ett handlingsval jag gjorde efter loppet. Det irriterar mig fortfarande…mest för att jag var så ‘stuck’ i mina tankar om hur jag skulle göra i den situationen och så när någon annan (Jenny i detta fall) löser det annorlunda och det ser lekande lätt så vill man så himla gärna prova..Nu var jag en fegis…

I agilityloppet så blev jag förgrymmad på Tux. Han gick inte ned i 2+2 på A:et utan drog innan släppkommando. Jag tog honom i kragen och gick av banan. Tungt var vad det kändes. Just då tyckte jag att jag hållt på och tragglat med A:et hur länge som helst och det har jag väl. Tyvärr är det nog så att jag kan bara räkna bort alla de gånger vi har tagit om för det funkar inte och jag har inte tagit av honom från banan mer än en eller två gånger. Nu var det så himla bra att jag hade möjlighet att gå in direkt efter sista hund och köra igen. Helt klart mitt drömscenario. A:et satt klockrent andra gången och resten av banan oxå.

Idag var det Karlshamn. Öppnade dagen med hoppklass där det tyvärr blev disk för oss. Första 14 hindren gick så himla bra och sedan kom vi till en situation där Tux skulle förbi ett hinder i ett staket och han fattade bara NOLL. Tre gånger gjorde han samma sak, hoppade mittenhindret i staket fast de skulle förbi det..FETdisk med andra ord.

I agilityklassen klantade jag mig redan på fjärde hindret. Han skulle ut en bit ifrån mig, hoppa ett hinder och sedan svänga tillbaka mot mig och jag var alldeles för tidig med armbytet så han svängde innan hindret. A:et däremot, det satt där det skulle!

En hel del bra och en del mindre kan man väl säga..

Kollar på Mord i Sinnet, skulle skriva en del annat men får ta det en annan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.