MetteMichel Liekens=

Michael Liekens är en av  de domare som skall döma på VM och jag så svårt för hans banor. Han har ofta väldigt långt mellan hindren, ofta 6-7 meter och det går så jäkla fort vilket gör att man hamnar efter hunden. Jag får grymt svårt att handla Tux därifrån. Tränade idag på Liekens bana och har tränat ett par gånger innan och det går typ lika illa varje gång. Tur att vi tränade på lite fler banor där det gick bättre för annars hade jag kanske brytit ihop. Och det är nog ännu mer tur att jag inte kom med till något VM för då hade jag fått psykbryt.

Årets Agility Hund, large
Jag håller på att räknar och hoppas att jag i nästa vecka skall kunna maila iväg ‘läget’ till AGIF. Tyvärr ligger inte Bro-Håbos och Bjuvs resultat på AGIFs sida och får då inte räknas, så om någon har några kontakter där så vore det kanske läge om att be dom maila resultaten till AGIF. Jag försökte maila till sammankallande i Bro-Håbo men mailet bouncade…Karlstad är inte heller med men däremot Bollnäs. Så här är en del av den preliminära poängställning, som sagt jag måste nog kolla igenom mina papper lite innan de blir officiella.

1. Elvis 1606
2. Ginza  1515
3. Arwen  1486
4. Flax 1461
5. Ezzo 1431
6. Swift 1408
7. Joplin 1407
8. Eddie 1332
9. Ia  1324
10. Cirkus  1315
11. Dell  1276
12. Fly  1265
13. Tux  1264
14. Frida 1260
15. Cosmo 1240
16. Lotus 1217
17. Algot 1205
18. Simic 1200
19. Zack  1186
20. Chili, Anja, 1138

Som sagt, en kontrollräkning måste nog ske för jag har gjort det mesta sent på kvällarna efter jobb och träning och det är lätt att slinta på tangenterna.

Sedan, viktigast av allt GRATTIS till Tux-barnen Soya och Smart som tagit första pris i lydnasklass 2 respektive lydnadsklass 1.

Ett svar

 1. Karin & Soya:
  Tack flr grattis Jag ska försöka få tag på nå´n i Bro-Håbo, det är ju vår hemmaklubb….

  Fanny:
  Jag har tävlat för honom och det var inte helt kul…

  Martina:
  Blir det såna banor på VM kommer det i alla fall bli fart på banan på

  Kul med uppdaterad årets ag hund lista så här inför de sista tävlingarna på året. Oxelösund kan nog möblera om lite i listan.

  Malin och Arwen:
  Vad kul att det blir en uppdatering på ÅAH-listan! Jättebra jobbat! Jag har hållit reda på mina och Arwens poäng och de stämmer exakt överens med det du räknat ut

  Åsa & Ia:
  Kul att man är med fast man inte tävlat speciellt

  får se om det blir lite tävlingar i vinter kram åsa & Ia/Ell

  Åsa & Ia:
  Och på VM tror jag att det är ekipagen som är bäst på att röra på sig i hög fart utan att stressa upp som kommer ha fördel… Det är häftigt att se att svårigheten i agility är otroligt hög då det går fort och min önskan är att vi i sverige även får lite mer sådana banor… Jag tycker att det inte blir speciellt svårt då man står stilla och svänger hela tiden på ett och samma ställe – utan då det blir maxfarter på hunden med mycket Jo-Jo handling (tempoväxlingar) och långa avstånd… Det är svårt… Så jag hoppas för min del att svenska domarna blir lite inspirerade av VM-domarna i år…

  Karin & Soya:
  Nu har jag fått rapport om att Bro-Håbo har rapporterat in resultat till AGIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.