Jahapp, då har man varit i Danmark och gjort av med lite pengar. Blev en dyr helg då jag åkte själv. Jag var inte helt pepp innan då jag kände att det kanske var lite onödigt att slösa iväg pengar, kunde ju ha avvaktat och åkt när någon annan kunde/ville hänga med. Men iväg åkte jag tidigt på lördag morgon och regnet hängde som en hotande skugga hela dagen men det blev som mest lite dugg. Däremot, idag så kom det några rejäla skurar.

Lördag

Hopp 3

Ozzy -Han gjorde ett jättefint lopp, bland de bästa jag gjort på länge. Det räckte till en andra plats efter den danska Sheltien Mib. Loppan fick därmed sitt sista springcert och blev därmed Dansk Spring Champion. Det har tagit lite tid, var hur länge som helst sedan vi tog det första certet och sedan har vi bara haft oflyt och hamnat efter ocertade hundar.

Tux – Vi kom 5 hinder innan jag råkade hamna lite efter och i panik visade fel bana. Disk….

Hopp öppen

Ozzy – Startade inte för det krockade med Tux hopplopp.

Tux – FAN! En superfartig bana fast med lite olika handlingsalternativ.  Jag valde bort ett framförbyte som väldigt många valde att göra, dvs jag valde bort det när jag gick banvandringen. När jag väl sprang så påbörjade jag ett framförbyte och sedan kom jag på mig och började backa tillbaka. Detta störde Tux jättemycket när han hoppade så han rev, dessutom hamnade jag efter på den efterföljande raksträckan så han stannade upp lite. 5 fel…

Agility 3

Ozzy – GALEN! Efter att ha väntat sedan tidig morgon så var han helt överhettad, inte en siffra rätt kan jag säga. Disk…

Tux – gick innan släppkommando på A:et. Allt annat gick kanonfint!…Frivillig disk…

Agility öppen

Ozzy – ej anmäld.

Tux – Här gjorde vi äntligen ett bra lopp, tyvärr hoppar Tux för nära ett av stöden när han skall svänga så en bom trillar ned. 5 fel, som tröst för ett tigerhjärta så hade vi snabbast tid.

Efter tävlingarna åkte jag ut mot kusten för att kolla lite. Solen hade kommit fram mer och mer under dagen, framåt kvällen var det nästan fint väder.Tävlingsplatsen låg en bit utanför Helsingör och den delen av Danmark är himla fin! Vi tog en tur på en superfin sandstrand och hundarna passade på att bada!


Besvärligt det här med vågor!


Bränner lite överskottsenergi..


Mmm, sandstrand..

Söndag
Ny dag och nya tag, eller nått. Det var riktigt fint väder när jag klev upp men så fort jag kom över till Danmark började regnet vräka ned. Det kändes lagom muntert. Tack och lov var det bara skurar och inte ihållande regn och återigen så artade det sig fram mot eftermiddagen.

Agility öppen

Ozzy – ej anmäld.

Tux – Frivillig disk igen..suck..allt annat var kanonfint.

Agility 3 eller vilken soppa

Tux – Strax innan jag skall in kom jordens regnskur och tävlingen stod stilla ett tag. Banan var rätt slirig och soppig så det börjar med att Tux blev tveksam på vippen för jag är så långt efter, han tror att han har sprungit fel och börjar nästan vända sig. Sedan gör jag ett jordskredskasst framförbyte innan slalom så Tux i princip stannar..Som grädde på moset så hinner jag inte fram i en serpentin och Tux snurrar innan tredje hindret  = vägran. Fasiken vad jag handlade dåligt, pinsamt! Jag har ingen aning vad alla andra pysslade med men vi blev 3:a på 5 fel med snabbaste tiden .

Ozzy – Nu skulle jag skärpa upp mig. Det gick okej, rätt länge. Vi fick en vid sväng då Ozzy drog mot slalomet i en situation men annars var det bra, han tog till och med A:ets kontaktfält. Jag ändrade min handling där jag gjorde den misslyckade serpentinen med Tux till ett bakom byte, det går helt superfint ända tills jag halkar omkull . Ozzy river då tyvärr det hindret. Återigen blev jag 3:a på 5 fel.

Hopp 3

Detta var en riktigt rolig bana. Gjorde en grymt ful skiss i Paint, vitsade till det lite med rosa hinder och spygröna nuffror. Lätt wild and crazy så här på en söndagskväll…*är trött*


Hopp 3, söndag KAF

Ozzy – Loppan var först ut och gör en riktigt fin runda. Enda stället som inte blev så bra var vid 16 där jag valde att ta in mellan tunnel och hopphindret. Jag fick inte med Ozzy runt riktigt så fint som han kan, jag borde nog ha valt att ta honom åt andra hållet. Hur som haver så nollade vi och kom två efter Jens med Silla, dessa tog cert.

Tux – Ååh, vad det svider. Jag ville bara lägga mig i leran och dööö en smula efter loppet. Det gick så himla bra, 7-9 som vållade en hel del problem gick som på räls. Jag kutar på allt vad jag kan för att göra ett framförbyte innan 14 och glömmer bort hunden. Tux springer för glatta livet, när jag vänder mig om för att kolla till Tux så ser jag att han är påväg förbi tunneln, 13 och i sista stund försöker han gira in i tunneln men kör bara in nosen i nummerskylten, stackarn. Sedan blev lite snurr för att komma in i tunneln, dvs 5 fel. Egentligen skulle han väl ha haft 10 fel, först för vägran när han missar ingången och sedan en vägran till för snurren, skitisamma, 5 fel blev det och jag var så grymt besviken på mig själv. Hur kunde jag missa att visa honom tunneln? Jag gjorde en serpentin 8-10 och de är ju grymma när man hinner dit .

Jag var kvar och kollade på finalen i KAF-Cup. Det blev nästan som ett litet VM med flera landslagshundar, ja vilket fall i large. Det var riktigt angenämt, finaler är skoj! Vi borde absolut ha fler sådana, grymt bra träning.  På vägen hem stannade jag till och tog en promenad i en av de fina bokskogarna. Lovely! Det fanns en jättefin bokskog alldeles nära tävlingsplatsen som jag promenerade, det låg dessutom helt fantastiskt fina hus där. Sådana som vi vanliga dödliga bara kan drömma om…

Yada, Yada
På det hela taget så var det väl nyttigt att åka till Danmark, banorna i helgen har varit bra. De är öppnare än vad sommarens banor har varit i Sverige och det känns som nyttig träning. Hindren är alltid maxade i klass 3, det kändes ovant i large vilket är lite märligt nu när jag tänker på det. Är det så att vi sällan har 65 cm i Sverige? Det är väldigt ofta som hindren är maxade i small och medium och nu börjar fundera på om large undastas från detta?? Det känns som de nästan alltid ligger på 55-60 cm i large.

A:ets kontaktfält, jag är inte nöjd! Jag tar om och jag tar om med Tuxen men han väljer ändå att alldeles för ofta chansa och gå innan släpp. Det känns som att det inte kostar tillräckligt mycket att ta om. Jag är inte superduperförtjust i att ta av banan fast jag gjort det mycekt Ozzy. Eller, det är mer det att jag är osäker på om Tux kommer fatta då jag aldrig gjort så på träning eftersom han han aldrig går före släppkommando där. Allra bäst hade kanske varit kanske varit att göra en time out så som i starterna, dvs bara hålla honom stilla i 10-15 sekunder. Men det har varit en del snack om att man inte får ta i eller röra vid hunden så jag vågar inte det. Jag hatar A:et eller jag hatar att jag är så kass på att upprätthålla mina kriterier på A:et..

En sak som var lite rolig på tävlingen var att de hade fått för sig att anamma det svenska systemet vid inrop och det blev kaos, vilket fall i large. Vaddå hålla koll på vilket startnummer jag har, räcker det inte med mitt katalognummer? Jag har aldrig tillhört falangen som tycker allt är så mycket bättre på andra sidan bron så jag tyckte detta var bra men det gjorde nog inte danskarna. Jag tycker att det danska inropet är rätt rörigt, de enda gångerna det är riktigt bra är då det är en bra inropare som har stenkoll på alla. Det har hänt alldeles för många gånger att jag har kommit lagom till min start och så visar det att det är typ 1000 hundar innan mig för att de flyttar runt hit och dit. Ja, ja det var vilket fall skoj att lyssna på alla upprörda kommentarer.

Sova, sova, säng, säng….

Ett svar

 1. Åsa:
  G R A T T I S Ozzy the man!
  Petra,Bonnie,Lira:
  Grattis till den danska champinjonen!
  Martina:
  Grattis till Stålmannen
  Eva Marie:
  Grattis! Jätte kul!
  Susanne:
  Grattis Ozzy! Det bästa som hänt oss i helgen var nog att Buffy börjat löpa, skönt så jag kan börja planera hösten.
  Mari:
  Jättegrattis till Ozzys cert och championat.
  Emelie:
  Grattis till superloppan!
  Maria o Smack:
  Stort jättegrattis till Ozzya cert och championat…
  Caroline:
  Grattis till cert och championat!
  Tonje:
  Gratulerer kjempemye med “springchampionatet” Så dyktige dere er!
  Li:
  GRATTIS!!!
  Petra & grabbarna:
  Tack för grattis och FRATTIS själv!!! Finfina bilder som alltid! Håller ju själv på att kika på digital systemkamera men blir helt yr varje gång jag försöker lära mig alla olika beteckningar m.m.!!! :-O
  Ida:
  Grattis till Ozzys championat! Såg tyvärr inte loppet, dock så såg jag ert lopp i söndagens sp 3…oj så snyggt det var..man fick rysningar…såg så lätt ut…men när man själv skulle in så blev det pannkaka
  Susanne:
  Nu glömde jag en sak, tårta! 😉 Lovar att jag skulle göra samma sak men tyvärr händer det inte mej lika ofta…
  catrin o härja:
  VARMT GRATTIS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.