Tux vann både hopp 3 och agility 3 i Kungsbacka idag!! 

I fredags..
Vi körde upp till Göteborg i fredags för att gå på Liseberg. Både Robert och jag gillar nöjesfält, tyvärr är Europa lite bakom på den fronten jämfört med USA och Japan, det finns helt enkelt inte så många roliga att välja på. Liseberg är dock helt okej och både jag och Robert tyckte att den nya attraktionen Uppswinget var rätt läskigt. Jag har någon typ av höjdrädsla, jag är åtminstone himla rädd för att trilla över kanter och det är väl det som är själva grejjen med Uppswinget. Jag trodde vilket fall att jag skulle dööö, minst! Vi klarade oss ifrån regnet fram till de sista minutrarna då det kom en jätteskur och vi blev rätt rejält blöta. Hundarna var på hotellet medan vi roade oss.

I lördags…
Jag sprang hopp 3 med Ozzy och fick tyvärr en rivning. Sen sprang Robert med Ozzy i bägge öppenklasserna, jätteskoj att han ville det. Han har tränat tre gånger med Ozzy. I öppen agility blev det tyvärr disk. Robert glömde att säga till Ozzy att ta kontaktfälten och då löpte Ozzy lite amok, och hoppade kontaktfälten och försvann in i fel tunnelingång. Men i hoppklassen gick det bättre, de var nolla! Robert glömde banan lite på slutet och fick en dålig sväng men annars tyckte jag det såg fint ut. De blev 7:a i klassen. Tror nog Robert fick lite mersmak på att springa då och då..

Idag…
Vi hade lite tur för hotellet som egentligen inte skulle öppna för frukost förrän 7.00 ändrade så att frukosten var klockan 6.30 vilket innebar att vi hann käka innan vi stack till Kungsbacka. Det är ju lite trist att missa frukosten när man betalt 1100 kr för övernattning.

Turen fortsatte kan man väl säga! När jag gick hoppklassbanan så tyckte jag den var sååååååå tråkig. Den gick liksom i två cirklar och så en liten fnurr på slutet. Oj, vad lätt det är att bli nonchalant! Som tur var så sa Robert till mig att det var flera hundar som fick på problem i slutet av andra cirkeln. Jag ställde mig och kollade och såg att flera hundar vek in banan då de hoppade ett hinder som stod på skrå och föraren var lite efter. Jag hade inte alls tänkt på det på banvandringen, nu kompenserade jag det genom att lämna Tux i slalomen och springa så jag kunde ge honom en rak och fin linje. Avslutningen av banan var lite ‘jox’ med bakombytet, det blev väl bra men inte mer än så. Jag är lite lugnare nu när jag gör bakombytena så vi klarar dom oftare men det känns väl inte helt bra ur timingsynvinkel. Men jag skall inte gnälla tiden räckte till en seger, vilket var jätteskoj! Tvåa blevTommy Hagström med sin BC Peg som dessutom tog cert och trea tror jag Eva med Ezzo blev.

Agilitybanan var riktigt rolig och trevlig! Flyt men ändå med handling och lite olika vägval och handlingval, riktigt bra bana med andra ord. Det var Roger Franksson som dömde så det var kanske han som hade byggt den. Jag tänkte mest på A:hindret innan start och att han skulle ned hela vägen. Det var lite småsaker som jag vill fila bort men jag är mycket nöjd hur det gick på banan. Skulle kanske hållt honom längre i 2+2 på A:et men den där tävlingsdjävulen är inte att leka med. Ja, ja…får väl kanske lida för det någon annan gång.

Roligt nog så räckte det till ytterligare än vinst. Fröken Damm tog andra och tredjeplats i agilityn. Kan ju inte vara annat än nöjd!

Jag skippade öppenklasserna, ville hålla lite på känslan och så var jag rädd att jag skulle bli trött då det har varit händelserik helg, därmed skulle det kunna bli dåliga lopp och det ville jag inte.

Känslan är mest att det är så himla skoj att kunna vara med och konkurrera!

Grattis till Tux- och Yatziesonen Smart som tog första pris i lydnadsklass 1 igår!

Ett svar

 1. Petra,Bonnie,Lira:
  *Vågen* STORT grattis!
  Karin & Soya:
  DUBBELGRATTIS från oss
  Eva Marie:
  verkligen bra jobbat av er båda!!! Grattis!
  Tonje:
  Herlig med topp-plassering! Stort grattis!
  Martina:
  Världens bästa Tux
  Tommy:
  Jättegrattis igen Mette, Lite glad är jag att jag slapp stå högst upp på den där rangliga prispallen
  Caroline:
  Stort grattis!!
  Catrin o Härja:
  ~~~~GRATTIS~~~~
  Vad ni är duktiga!!
  Eva:
  Grattis!
  Åsa:
  GRATTIS!!!!
  Susanne:
  Det var inte illa, grattis!!! Jag och Buffy lyckade också bra, fast vi kom bara tvåa 😉 Skönt med den sista pinnen iaf nu när tävlingarna nästan är slut.
  Mari:
  Där satt den. Underbart. Supergrattis!
  Fanny:
  Wow! Vad kanonduktiga ni är. Jag är superimponerad!
  Petra & Smart:
  Grattis Grattis!
  Malin:
  Heja, vad bra! Grattis! Skoj att karln din testat att tävla. Men passa dig, snart kanske du inte får ha hundarna ifred
  Jeanette&Julius:
  Grattis till Er alllihopa!
  Nettan:
  Grattis världens bästa Tux med världens bästa matte
  Mija:
  WOW!!!
  Emelie:
  GRATTIS!!!!!!!!!!!
  Michaela:
  ja de verkar som så, man blev lixom lite avslappnad på någe vis. Kanske ska köra på de framöver. Stort grattis till din storslam oxå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.