Dagens..
Slut på vilan, idag körde jag igång med lite lätt träning. Ozzy fick träna kontaktfält med mycket belöning och sedan tränade vi en del tricks. Han gillar bägge men att göra konster är nog det Ozzy är bäst på. Märkligt egentligen, konster är något som han kan göra var som helst och nästan när som helst. Om jag skall träna annat som tex lydnad så är det mycekt svårare för honom att hålla koncentrationen, även om jag bryter ned lydnaden ytttepytte små bitar. Jag har lite hakat upp mig på att det har något med belöningsfrekvens att göra men vet inte om det är hela sanningen. Jag tycker att det faktiskt är väldigt intressant att jag upplever honom så olika. Kanske viktigare än själva belöningsfrekvensen är att många tricksen är shejpade (mer eller mindre fritt beroende på vem man frågar) och lydnaden har jag kanske använt mig mer av locka-lura. Jaja, det var ett sidospår…

Tux och jag jobbade lite kort med 180-graders svängarna. Tux har inte riktig förståelse för att trampa om innan för att komma runt riktigt tight och fint. Fick ihop en övning lite spontant som jag blev rätt nöjd med. Enkel och bra, två böjda tunnlar med öppningarna mot varandra och så två hopphinder mellan. Eftersom jag bara skulle köra en kort övning så körde genom tunnel för att ha lite fart och sedan få Tux att svänga riktigt tight och fint över hopphinder, tunneln bakom fungerade lite som extra drag.

Själva grejjen är ju den att han måste förstå att han skall trampa om innan. Ibland hoppar han som vanligt och så försöker han gira runt i luften men han har mycket tryck framåt. När han väl lägger in det där extra steget innan avhopp så blir så bra.

Detta är inte helt lätt för mig heller. Jag har lite svårt att komma ihåg att växla mellan olika kommandon, av någon anledning vill jag gärna säga ‘Tux’ hela tiden. Lite lätt enkelspårig..tyvärr.Men det skall gå och det skall bli bra, vill ha tighta och fina svängar..

To Do…
Annars ägnar jag en hel del tid att avverka allt på min ‘Att göra lista’. Dessvärre är det väldigt mycket som egentligen inte har med mig att göra. Klubben bara käkar upp min tid, vilket fall känns det som så ibland. Mailar vilket fall kors och tvärs över världen, försöker ragga domare på andra sidan bron till vår tävling i höst. Lättare sagt än gjort.

Höstens kurser är bestämda och jag skall ta över TV-kursen (lokalt lingo för de som deltog i den kursen som var med på Hundkoll). Det är en fortsättningskurs och det är en grupp som gått både grundkurs och nybörjarkurs. Det skall bli skoj!

Ett svar

 1. Emelie:
  Och jag tycker att det ska bli kul att hålla lite kurs ihop! Så perfekt för mig med liten hemma! Och det där med konsterna har jag också på My – och det är Anders som alltid ber henne om dem och alltid betalar dem väldigt bra som har fixat det…

  Martina:
  Cool bild

  catrin o härja:
  Jajamensan han är som en liten fisk
  Kan tipsa om en god vän till mig har flyttat till Köpenhamn någonstans – hon är oerhört duktig på Susan/Greg tänket -gått de flesta Susan g seminars o tränat med Stacy Winkler som även hon är duktig på Susan/Greg handling
  samt gått flertal kurser för Susan Salo- Hon har satt sig in i detta med hoppteknik- är du intresserad så hör av dig så vidarbefodrar jag hennes emailadress…
  Hon pratar bra svenska o flytande engelska- o väldigt trevlig ds

  Mija:
  Jag vill också Catrin…

  Susanne:
  Ja visst är det kul att arbeta ideellt… Jag försökte få en hobbylös kompis att göra några av mina uppgifter men hon blånekade. Det tycker jag var lite slött 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.