Vi har tävlat elitlydnad på hemmaklubben idag.

Här är poängen:
Sittande:  10
Liggande: 10
Fritt följ: 8
Gå-rutan:10
Inkallning: 8,5
Rutan: 9
Dir. apportering: 9
Metallapport:  9
Vittring: 0
Fjärr:  9

264 poäng, första pris och 4:e plac

På minuskontot:
1. Starten på fria följet, han har ett himla bry med koner, hinder och andra saker den första stunden, sedan går han himla bra.
2. Vittringen, han tar upp rätt apport, får för sig att han skall kolla de andra och släpper den apporten och sparkar till någon han går över så dessa två ligger nära varandra. Sedan försöker han verkligen ta rätt men kan inte riktigt avgöra vilken av de två det var och tillslut tar han den som han kommer åt. Han var söt för han försökte verkligen få den rätt men kunde inte få upp den. Minusgrejjen är väl att detta är det moment jag inte tränat och det var nog därför han blev osäker….
3. Metallen, det är lite bus. Han var på väg att hoppa upp mot mig med den men nöjde sig med att lixkom smälla upp en tass på låret för att sedan sätta sig. Även här har jag slarvat med träningen.

På pluskontot:
1. Gå-runt-rutan! Kul för Gud vad jag har slitit med sättandena.
2. Bägge konskicken var precis som jag vill ha dom.
3. Ställandet på inkallningen var bättre än sist.
4. Läggandet på fjärren, han la sig bakåt.

Pladder, pladder..
Jag har inte tävlat officiell lydnad på hemmaklubben innan. Det var skoj! Elitklassen var riktigt bra med två SM-ekipage som deltagare, alla hundarna fick första pris. Inte illa! Tävlingen var jättetrevlig med fina priser och årets största prisbord för ett lotteri. Jag tog fyra lotter och vann en sak, valde schampo och balsam av högre kvalité. Alla tiders, måste jag säga, jag är ju en snålis när det gäller sånt! Tux var dock mycket besviken på mitt val, bordsgrannen valde en ett mjukisdjur i form av Långben. Det var riktiga grejjer det, sa Tux. Ååh, vad han ville ha Långben…får nästan åka till affären och köpa honom ett mjukisdjur imorgon.