Vart är det där X:et när jag så väl behöver det?

Vi gjorde en repris och lånade lite material från Catrin och körde  denna övning:

Trots facit så blev det bara fel, fel och åter och fel.. Först var det passagen 3 till 4 där Tux vek in, men det blev bra när jag ändrade lite på lead-outen. Om jag stod stilla vid positional cue (PQ) vid trean så vek Tux in nästan direkt. Om jag flyttade min position lite så att jag inte stod exakt i PQ, endast frågan om ngt steg, så att jag fick lite rörelse så funkade svängen bra.

Därefter vek Tux in mellan 4 och 5, möjligen berodde det för att jag var lite efter. Jag tyckte att det fungerade bra när jag litade på att han gjorde svängen 3 till 4 och därmed kom längre fram själv 4 till 5. Då löser sig även framförbytet utanför 6:an. Däremot hade Tux lite svårt för serpentinen över åtta, han drog mkt mot nio när han kom över sjuan. Vet inte riktigt varför han tvekade i den serpentinen. Spontant hade jag inte valt att göra serpentin där på tävling, tror jag. Jag kommer kanske i framtiden…

Vilket fall så kändes det rätt nyttigt och att vi fick mycket att jobba på. Hörn med vinklade hinder är ju något som jag inte har funderat så mycket på. Mer avancerade serpentiner stod redan på agendan.

Sen, kom jag på den eminenta idén att vi skulle vända övningen. Skitjobbigt blev det, Tux vek in i svängen 3-4 vad jag än gjorde, så om jag blockade vägen nästan helt. Jag höll på bli vansinnig, strypa hunden, så jäkla frustrerad. Jag behövde verkligen där där väggen med krysset för att dunka huvudet mot. Fan, vad jag var frustrerad!!! Jag körde på mediumhöjd vilket gör att det går fortare och gjorde saken ännu svårare, men höja gick ju inte för det blev liksom en grej att det skulle gå.

Envis som synden är jag, så efter cirka 1 000 reptitioner så fick jag till det åt andra hållet.  Tänk att 10 små skruttiga hinder kan vålla sådant bry…


Ozzy är en speciell hund han…
Idag ringde postmannen på för att lämna ett paket. Det är ju föstås jättespännande när det kommer någon enligt hundarna. När jag skulle stänga dörren efter att jag hade fått paketet så smiter den lilla Loppan ut som en liten vessla och efter postmannen. Eftersom Ozzy vaktar och är allmänt opåtlig så sa jag att han inte skulle klappa honom men det struntade postmannen i och böjde sig ned och supergosade med Ozzy. Perfekt sa Ozzy och tyckte det var en mycket trevlig postman. Kul bil hade han oxå som han tänkte att han skulle åka med i. Så när brevbäraren skulle sticka så hade han liten Russell i bilen innan han hann blinka… Man vet aldrig vart man har den hunden! Undertiden hade Tux oxå smitit ut och så var det allmänt kaos innan jag hade samlat ihop mina kritter och fått in dom i huset…

Ett svar

 1. Fanny:
  Men varför en serpentin vid 8?

  Mette:
  Den är inte nödvändig men man får onekligen en mkt vacker sväng runt åttan vid serpentin. Nu var det träning och då tränar jag även om jag kanske inte hade löst det så på tävling. Om Tux hade tagit serpentinen bättre vid 7:an så är det nog snabbast och tightast lösningen för oss. Som det blev idag så är det nog hugget som stucket…

  eva marie:
  hur får du serpentinen på 8:an? som jag fattade det så kommer du m vän.handling från 7:an ef fb vid 6:an…. hmm… har nog missuppfattat ngnstans…

  eva marie…igen:
  ok… nu ser jag! tänkte inte utanför boxen sorry

  Fanny:
  Ni menar att man helt enkelt får en tightare sväng runt 8 genom att serpentina den? (Serpentinposition på övre vänstra sidan av 8)

  Mette:
  Japp! och Ja, man skall vara vid vänstra stödet, på utsidan. Teoretiskt får man en fin diagonal och slickat runt vänstra stödet på åttan. Tux driftade dock mot 9 när han tog 7, vet ej varför, för lite cirkelträning tror jag, hahah. Martina tog in mellan 8 och 7 någon gång till 9 och fick mkt tight sväng. Tror dock inte en largehund hade fått de så tight, fast jag testade inte så jag vet inte..

  Mari:
  Kul, då vet jag vad vi ska träna i dag. Spontant ser 3-5 absolut svårast ut att få till.

  Martina:
  Det såg väldigt bra ut när Tux svängde med serpentin vid 8an men Troya och jag fick inte alls till den. Handlar väl om hur bra och konsekvent man tränat sin hund Med Troya kändes det betydligt bättre att svänga in mellan åttan och sjuan, det kan ju som sagt bero på att vi inte tränat det men det känns också som det kanske är lite overkill att göra en serpentin där med en small eller medium hund. Det blir ju kortare väg om dom svänger runt hinderstödet in mellan 8 o 7 men å andra sidan måste man ta hänsyn till hur mycket fart dom tappar, hur snabbt dom kommer upp i fart efter sväng och hur snävt dom klarar av att svänga, decision making. Men oavsett vilket man väljer så måste man ju behärska båda varianterna för att kunna välja, så vi tränar på. Kul övning, tack Catrin
  Martina:
  Haha han är en överraskningarnas hund lilla Ozzy
  Mari:
  Håller med dig angående 8:an, Martina. Varken Linda eller jag fick serpentinen riktigt bra där. Vi hann inte tillräckligt långt fram och runt hinderstödet för det. Men det var en himla kul kombination.
  Li:
  Tack för tipsen…
  Petra:
  Ska man starta med sin hund (på höger sida) eller tänke rjag helt galet?
  Åsa:
  Hej!
  Läser här med jämna mellanrum, har dock inte gått inför det här med serpentiner och allt vad det heter…
  Kan du/nån beskriva vart man själv är placerad (höger-/ vänsterhandling) runt kombinationen.
  Hänger inte med i snacket helt enkelt. Tacksam för svar, lycka till i fortsättningen.
  Jenny:
  Smet in ifrån blogtown och upptäckte otroligt vackra bilder, man ligger i lä!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.