De var ju kul så länge de varade…
Tux och jag tog oss till final, vilket var något som jag faktiskt inte trott. Vägen dit var genom en 5:a i hopploppet, Tux fick en vägran när han snurrade innan tunnel. I agilityloppet gjorde vi en nolla fast det var verkligen på håret att det blev disk. Jag hamnade toklångt bakom honom och fick in honom i tunnel i allra sista tiondelen. Ozzy hade tyvärr 15 fel i agilityloppet och var ute ur matchen direkt. Han nollade hopploppet fast med en låååååång utflykt.

Idag då, av någon anledning blev jag väldigt nervös innan hopploppet. Jag ville inte diska mig och lagloppet på morgonen var ingen höjdare för mig och Tux. Vilket fall som helst så räddade Tux mig från disk. När jag springer iväg för att göra en serpentin så gör jag inte Tux uppmärksam på att han måste ändra riktning så han är på väg rakt fram och ser precis innan ett hinder att han skall komma mot mig. Det är ungefär i det läget jag börjar titta på min hund och får panik, typ. Sen hoppar han grymt tight mot ett hinderstöd så det börjar gunga, kolla bilden nedan. Dessutom vänder han åt fel håll när han kommer ut ut den sista tunneln men det lyckades vi rädda upp så vi endast förlorade tid.

På grund av att många av våra bästa ekipage hade fallit bort på lördagen så lyckades vi hamna på en andra plats med detta lopp. Det var ju något som jag inte ens hade funderat på innan SM.

Tux visade sig var väldigt het på gröten i agilityloppet. Jag var inte helt med på det men blev ganska snart varse det när han talade om för mig att det var undan eller väck som gäller. Tyvärr för tredje gången på detta SM så släppte jag Tux med blicken vid typ hinder 13 och han sprang in mellan två hinder, tror även min hand föll ned för jag skulle ta för att hinna med på balansen. Sedan tappade jag faktiskt tråden. Jag kan tycka att det är lite jobbigt att köra Tux när han är som i agilityloppet, för han det är liksom han som driver och jag kan om jag är tillräckligt kvick få hänga med och visa vägen eller nått i den stilen. Hänger jag inte med så blir han arg och tar egna bestlut.

Det var som sagt kul så länge det varade och jag är nöjd ändå. Inga klockrena lopp men ändå! Det var dessutom superskoj och nervöst…Förhoppningsvis kommer det fler SM.. Spran i lag oxå men bidrog inte med så himla mycket, mer om det en annan gång.

Glömde igår, SUPERSTORT GRATTIS till Åsa och lilla Erik som tog silver och till Martina med Troya som tog lagguld!!


Närmare än så här är det nog inte möjligt att hoppa, bommen låg kvar fast hela stödet vobblade..

Ett svar

 1. Meddelanden (23)
  Meddelanden ?
  Pia:
  Jättekul att det gick så bra!! JAg tycker ni är super duktiga!!

  Sofia:
  Det var väldigt rolitg att se er Jag fick en del trevliga bilder på Tux, ska göra ordning dem efter hand

  Fanny:
  Såg precis ett av era lopp på webb-tv och blev jätteimponerad! Det ser så säkert ut!

  Mari:
  Ert sista agilitylopp var ruggigt läckert att se fram till att det sket sig. Jag hade ont i magen.

  Petra,Bonnie,Lira:
  Ni var grymma att se!

  Jeanette&Julius:
  Skönt att höra att ni är nöjda!! Har onekligen vart jobbigt att sitta här hemma och hålla tummar och tassar Har tänkt på er i massor!

  Emelie:
  Säger hurra för er!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mumrik såg er också på web-tv och önskar sig en kelpie i tvåveckors- present…

  Martina:
  Ojoj tänk bara när ni har synkat ihop er ännu mer om ett år eller två och skaffat mer rutin, det kommer bara att bli bättre och bättre

  Tror faktiskt inte det går att hoppa tajtare än vad Tux gör utan att riva

  Elida:
  Det var jättekul att få se er!!
  Bra jobbat:-)

  Mija:
  Tack för de uppvisningarna!!!

  Åsa:
  Tack! O tack för gåshuden som ni ger oss… speciellt i söndagens hopplopp!! jag trodde verkligen att det skulle hålla hela vägen i ag-lopet, men attans pattans!! men nästa år!!!

  Martina:
  Tackar

  Maria & Smack:
  Super roligt att se Tux “in action” och även Dig .
  Får väl se om jag fick några bilder…glömde ju nästan fotografera då du och Tux var på planen…

  eva marie:
  Jätte bra jobbat! snyggt när ni kör. Grattis! och GRATTIS till Åsa och Martina härigenom också, här vet jag att ni läser

  Pia,Tilda&Flo:
  Jättegrattis Mette! Såg videon och det såg skitbra ut! iaf i mina novisögon

  catrin o härja:
  Heja Mette!! o grattis Åsa o Martina – Har kikat igenom “videon” såg treevligt ut- hemkommen efter en hel weekend med Greg- ha de bäst

  Maria:
  Grattis, vad grymma ni är!!

  Karin & Soya:
  Grattis till fin prestation! Såg er just på web-TV!

  Mikaela & Mirakel:
  Hej hej! Jag gjorde en sökning på sesamben och fraktur och hittade hit till din blogg. Har precis fått veta att min hund Mirakel har frakturer i tre stycken sesamben i vänster bakre tass, som i själva trampdynan. Hon haltar till och från. Veterinären vi besökte är “bara” allmän veterinär och jag fick ingen riktig förklaring. Vad kan man göra åt detta? är det rimadyl som gäller resten av livet, skall hon nu vara stillasittande resten av livet. Hon är bara två år och världens underbaraste. vi tävlar i lydnads tvåan och har planer för bruks appellen i spår också… lider de mycket av detta och går det någonsin över? mycket frågor, men jag känner mig lite ställd efter besöket, ganska chokad – trodde troligen att det var en brottskada – men så allvarlig? Två av sesambenen är totalt pulveriserade, alltså ingen operations patient… Hoppas du vet mer om diagnosen och kanske har lust att skriva någon rad i min blogg om det? eller till min mail? mikaela_joelsson@hot mail.com Finns ju lite hopp när jag läser om dig och tux som gått till final… gratulerar! //M

  Åsa:
  Oj, tack för grattisarna! Ja här e jag alltid o läser mellan varven…..

  Klicka här:
  Snacka om att slicka hinderstöden

  Martina

  catrin o härja:
  Jösses- tror att ni blir ruskigt bra – bara att hålla tummarna för skadefri Tux o matte- Tur att ni inte tävlar i Usa där hinderstöden har fasta bomhållare- finns en o annan här som fått sin hund skadad av dem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.