Serpentine blues at its most venomous!
Snodde denna övning från Catrin med Härja, gillade så jag var ju bara tvungen att testa den! Om jag nu skall vara ärlig så snodde jag den, bättre att förekomma än att förekommas *s*.. Jag kunde hitta 4 teoretiska serpentiner.

I praktiken blev det 3 för mig och Tuxen. Den första blev inte bra för jag hamnade för långt efter och hann inte till nästa serpentin. Jag hade faktiskt riktigt svårt att få till det i början. Fick dela upp den i flera delar och sedan när de funkade kunde jag sätta ihop det till en bana. Problemet är väl det att det blir pannkaka när man inte hinner, det finns liksom ingen möjlighet att rädda situationen.

Mina serpentiner blev 7, 9 och 11. Försökte mig på en serpentin över 4:an men då hann jag inte ned till 7:an. Istället gjorde jag en lead out från 4:an.

Skitskoj övning, Catrin!

Serpentinen på 4:an, från ettan sett så var planen att jag skulle vara långt åt höger på fyran och på samma sidan som ettan. Problemet för mig men inte Martina: Dels driftade Tux lite över 3:an mot 5:an och tog serpentinen halvdant men det ser jag mest som en träningsfråga och dels så hamnade jag efter. När han böjer runt fyran, röd linje, så är vi jämnhöjd då jag måste ge honom lite utrymme för att komma mellan mig och stöd och när jag skickar fram över 5 till 6 så skjuter han iväg jag hinner enbart ned till 7:an vilket gör att serpentinpositionen inte blir så bra där och då skiter det sig helt på 9:an. Istället valde jag att ställa mig på tunnelsidan av 4:an vid framförbytespositonen och så gör jag en lead out därifrån, följt av ett framförbyte efter fyran så jag hamnar på utsidan.

Tux har börjat ‘father-flicka’ lite och när jag sprang insidan böjde han faktiskt in mot 7:an från fel håll.
Det är mycket möjligt att jag hade kunnat få serpentinen att fungera på 4:an om jag jobbade upp mitt fotarbete lite mer. Dessutom var jag inte beredd på att det skulle gå så snabbt, man fick vara riktigt kvick i fötterna. Kanske hade jag byggt kombinationen tight, vet inte riktigt.

Innanför 4:an testade jag inte, dvs den svarta linjen, jag vet att jag skulle en sämre väg med Tux. Det är helt enkelt svårare för hononom att vända runt så.

Joho Mija, röda vägen är en serpentin! Du har ett framförbyte 3-4 och ett 4-5, teoretiskt.Till något helt annat, bilderna kom med posten idag! Jag måste erkänna, jag har varit lite skeptisk till förstoringen 70×100 cm, jag har bara kännt att de blir för stora. Jessica med taxen Pamsan hade beställt en bild i den storleken och det blev mycket häftigare än vad jag trodde. Förra gången jag skickade efter en bild i det formatet var bilden stående men denna är liggande och det blir mycket snyggare.

Så nu vill jag att någon tar en pangbild (!!) på någon av mina hundar så jag oxå kan få beställa en sådan förstoring..

Alla andra bilder blev riktigt fina, blir bara sååå sugen att beställa fler kopior nu när man får hem så många fina bilder…


Ett svar

 1. Mija:
  Gör inte så här mot mig!!! Jag måste plugga…

  Mija:
  Måste bara se om jag fattat detta rätt? Du tänkte köra serpentin över fyran på den blå linjen och fick då framförbyte både före och efter fyran => serpentin?

  Du han inte detta och valde sedan den röda vägen istället (så att det bara blev ett framförbyte) och gjorde en pivot-inkallning på ovansidan av fyran?

  Korrekt uppfattat?

  Mija igen…:
  OM du skulle ha gjort serpentin på fyran så hade du tagit emot mot det vänstra hinderstödet, eller hur? (Har hört folk som hävdar att man ska vara vid det bortre i förhållande till hindret innan.)

  Åsa:
  Åh, den ser jätte rolig ut! Måste testas!

  Catrin o Härja:
  hej- övningen är snodd från LAura Deretts kurs förra året- linjerna blå o röd var utritade för decisionmaking- har ingetmed serpentinerna att göra Vi fick göra en , lop. dvs lead out pivot från 4- armskiftet kom när hunden fäste på 3 den röda vägen är hunden väg vid en sk lop : ) serpentinhandling kan då fås vid 7 9 o 11-mellan 7 o 9
  Ett itps för att hina är attvara snabb i fötterna o sticka så fort hudne har “fäst” det är hemligheten–

  När hundne har fäst på 4 o kommit runt stödetupp mot 5 så har vi ju hund på hö sida om föraren o sedan 5-6 är sändande framåt o när hunden är inne i tunneln är det lättatt placera sig vid basidan vid det bortre stödet nr 7 för att kunna utföra sin serpentintar imot hund sänd o rör sig fort ned till baksidan av 9 för att ta emot o skicka över 10- samtidigt röra sig mot 11-
  ha det kul

  Catrin o Härja:
  Opps tngterna slinter lite under fingrarna- serpentin finns 7-9 -11 o det är på baksidan dvs föraren tar emot hunden – skickar o rör sig vidare ned …ledsen för min “crap” förklaring o stavfel …

  Martina:
  Mija, lite svårt att diskutera i text, är inte säker på vad du menar, men idealet vid serpentiner som jag fattat det är alltid att man i princip sprungit förbi serpentinhindret när hunden hoppar. Det vanligaste “felet” föraren gör är att vika ut från hindret för att ge hunden plats att landa, men det behövs inte om man sprungit förbi landningspunkten alltså kan(ska) man springa så tätt som möjligt förbi serpentinhindret för att kunna fånga upp hunden och skicka den på nästa hinder. Ligger du efter så är det svårt att hinna skicka hunden till nästa hinder när serpentinen inte står som ett snällt staket. Gör du t ex en serpentin vid 9 i denna övning så är du rätt lost om du inte ligger före hunden när den landar.

  Martina:
  Jag tänkte inte ens på att testa innersvängen på fyran ibland blir jag så låst på det första jag kommer på. Hade varit kul att testa båda varianterna och klocka dom. Tror jag kunde fått en tajtare sväng vid trean om jag satsat på innersväng vid fyran, lägre fart men kortare väg och bättre linje in i tunneln, frågan är vilken lösning som hade gett bästa tiden totalt sett?

  Mija:
  Voije – ja det är fan svårt…

  Catrin – den röda vägen är ju ingen serpentin – det var så jag menade att det spelar roll…

  Martina – kan man tänka att man alltid ska vara i den linje dit hunden ska sedan typ? Om jag ska på den blå linjen så ska jag följa den själv då jag serpentinar?

  Martina:
  Som sagt svårt att diskutera i text. Vi får kanske ta lite serpentinteori mellan loppen till helgen , i princip låter det rätt att ”man alltid ska vara i den linje dit hunden ska sedan typ” när man tar emot hunden över en serpentin, men förstår inte hur du får blåa linjen till en serpentin? Håller med Mette att röda vägen är en serpentin

  Mija:
  Jag erkänner… jag är en idiot… Nu fattar jag inte heller vad jag bubblat om… ? Kan jag inte läsa banskiss eller vad är det snack om?

  Men… jag fattar fortfarande inte hur man serpentinar på ovansidan? Gah…

  Mija igen…:
  Alltså. Jag håller med så tillvida att den röda är en serpentin och den blå inte. Men sedan är jag lost…

  Martina:
  Än en gång vet jag inte om jag fattar dig rätt, men i vilket fall: Om du står på “ovansidan” av fyran så gör du förmodligen en leadout med ett vanligt framförbyte, om du ska göra en serpentin så stannar du på denna sidan om fyran, serpentinar och följer med hunden runt fyran längs med röda linjen.

  Gunvor:
  Håller tummarna för er nu i helgen! LYCKA TILL!!!

  Sofia:
  Jag kan hålla med Martina om att de är svrt ta detta via text. jag fattar itne allt, men jag har provat denna kombiantion igår och provade olika varitanter och klockade, vilket var väldigt itnressant. Jag gjorde inte helt så som de diskuteras här eftersom jag inte täntke på att de fanns fler möjligheter än de jag kom på för stunden. man låser sig lätt. Hur som hekst, en väldgt kul kombiantion som jag kommer träna flera gånger

  Soya & Karin:
  Vi håller tummarna för Er i helgen! LYCKA TILL

  S, Thyra & Lhine:
  Tittade på SMs webtv, och ett lopp med dig och Tux var med. Jösses vilken galen agilityhund han är

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.