Foto…
Jag tänkte skicka iväg lite bilder för framkallning till helgen. Om någon annan är sugen på att få papperskopia på bilder som jag har tagit så går det bra att maila mig: mette@ozzy.se skicka gärna länken på bilden i sådant fall.

Leverans blir då vid SM för dom som är där!

Mått (cm) och priser:

13×18       25 kr
13×19       25 kr
15×15       25 kr
15×21       30 kr
18×24       40 kr
20×30       40 kr
21×30       40 kr
24×30       50 kr
30×40       60 kr
30×45       60 kr
35×50       10 kr
40×50       150 kr
50×70       150 kr
50×75       150 kr
70×100     300 kr

Idag…
Hundarna har endast promenerat idag. Jag och Robert har fixat med trädgården, planterat blommor och kattsäkrat mot grannen. Jag känner mig grymt nyttig. Det bästa av allt var att när vi var på Vellingeblomman och handlade allt det gröna så hade de visst en djuraffär mitt bland alla blommarna. Klart logiskt…*not* Vilket fall som helst så hade djuraffären sådana repbollar på snöre som jag har letat efter hela jäkla våren. Köpte två när jag ändå var i farten. Robert försökte påstå att jag visste om att det fanns en hundaffär i blomsteraffären och det var därför vi åkte dit…fattar inte vad han menar med det.  Lavendel i massor och rosor har vi planterat, romantiskt värre..

Vi har bott i huset i ett år nu and I lööööve it! Skall fota någon dag så man kan se vad som har hänt under året. Det är lite kalt på väggarna, ett rum är inte inrett och lite sådant men annars så är det mesta på plats. Hundarna älskar att vara i trädgården.

Igår var en annan dag..
Igår hade vi träningstävling i agility på klubben. Skoj och nyttigt, en fortsättning skall det bli! Roligast var Tux när han talade om vi för mig att jag var en lying mother flicking bastard eller nått i den stilen. Jag himlade bara med ögonen och fattade inte varför han inte gjorde som jag bad honom om och varför han gafflade så infernaliskt. Situationen var sådan att det var två hinder rakt fram, en banantunnel till höger om andra hindret.

__ Hinder, o tunnelöppning, * Mette

    1  ___

          2  ___
         
       o

       o
    3 *

Jag stod då vid andra tunnelöppningen och gjorden armbyte för att han skulle svänga in och Tux blev bara så arg och vägrade gå in, försökte en gång till och Tux skäller från klospetsarna och går inte in. Man blir ju bara så paff och undrar vad fan det har gått ut hundjäkeln. Tredje försöket går han in med ljudliga protester. Resten av banan går kalas, två riktigt bra serpentiner där den ena hade en push through.

Väl i mål och en stunds funderande så inser jag att jag har gjort världens dundertavla och Tux så det på en gång. Kör man en lead out med framförbyte så blir det jordens flick in i tunneln… Sen tyckte jag Tux var söt hela kvällen..haha..Världens bästa Slusk!

Imorgon får vi ta igen den förlorade träningsdagen och köra ett ordentligt pass igen. Nu skall jag svulla i mig tårta och sedan skall jag fixa med ett antal bilder som jag har fått beställning på.


Engelska ord som det inte finns någon bra översättning för, än eller svengelska:
Lead out pivot – inkallning över hinder med byten. Dvs att man går ut en bit ut i banan, kallar in medan man själv står stilla och genom armbyten så byter hunden riktning, om man har ett konsekvent handlingssystem då.

Serpentin– vet väl de flesta vid det här laget. Istället för två framförbyten gör man enbart ett armbyte. Serpentinen består av tre hinder där mitten hindret har ett framförbyte före och ett efter sig..

Push through – motsatsen till pull through eller threadle. När man måste trycka hunden mellan två hinder.

Flicker, flicka – när hunden istället för att följa med föraren på linjen vänder ifrån föraren, typ 45-180 grader ifrån linjen. Så om man typ har hunden på höger sida och hunden tvingas genom handling eller genom eget val vika av ännu mer till höger så att det istället blir ifrån dig då flickar hunden. Mother flicker är bara en svordom. Father flicker  var Susan  Gs ord för hundar som viker in i linjen, dvs om man har hunden på höger sida och hunden börja vika in vänster.

Som Martina har skrivit så om jag hade gjort lead-outen över 1 och 2 med framförbyte till första ingången så hade det varit korrekt enligt Gregs system. Men nu när det var andra ingången så blir det en flick när Tux följer tunnelns linje. Det är ju hela 180 grader från min högra sida.

Såg en rolig särskrivning på en bil idag!

De utförde följande sysslor:
Gräsklippning
Rabattresning
Stensättning
Be Skärning

Måste dessutom tala om att jag gick upp klockan 6 och åkte till klubben för att träna lydnad. Oohh vad jag känner mig duktig! Det gick bra, dom var duktiga bägge.


5
. . . . . . . . . .
3            4                                                  6
I                I                                          ___
__
2
I 1            

Här skulle jag aldrig byta för att slippa flicken in i slalom utan skickar Tux enbart på kommandot slalom…supervanligt att slalom är förskjutet lite.

Ett svar

 1. Martina:
  Oj oj då får man sätta sig ner och fundera

  Veronica:
  Ja, tack för ditt mail. Had edet inte varit för det hade jag nog aldrig kommit iväg!! KRAM på dig!

  Sofia:
  Tack! Ja de har väldigt bra plan. Trivs kanon att tävla där. De är tur att jag inte ha så långt och kan även åka träna också
  Du tar upp så många nya ord som jag inte förstår men vill. Vet du var jag kan ta reda på vad de betyder?

  Mija:
  Ok. Jag är definitivt sämst på starter… Jag kan inte fatta vad du gjorde för fel?

  Sofia – Gregs film kanske? Eller än hellre… kurs.

  Martina:
  Jag förstår vad Mette gjorde för fel för jag gjorde samma sak haha. Troya stirrade stint på mig innan hon sprang in i tunneln, det är bara att konstatera att Troya och Tux fattar vårt handlingssystem bättre än vad vi gör. Grejen är att man kan göra en leadout med framförbyte om hunden ska in i första tunnelöppningen (vilket dom skulle i klass 1 banan) eftersom dom sen fortsätter på ”rätt håll” genom tunneln, men om man gör en leadout med framförbyte vid andra tunnelöppningen så blir det helt fel eftersom hunden sen ska åt ”fel håll” dvs tillbaks i den riktning dom kom ifrån. Man får konstatera att Tux gör helt rätt när han skäller ut matte för den ologiska handlingen

  Martina:
  Håller med Mija, böcker och dvd är bra om man vill lära sig något nytt, men allra bäst och framförallt roligast är att gå kurs, mycket väl investerade pengar (beroende på vem som är instruktör förståss)

  Fanny:
  Tunnlar är faktiskt den grej som gör mig mest förvirrad på agilitybanan. De har ju ofta en helt egen linje som bryter av från resten (vilket alla andra tycks skita i och springa på och jag tycker alltid att det blir flickar in i tunnlar.

  Mija:
  Aha… Ni borde helt enkelt inte bytt, eller?

  Tycker det där blir knöligt med tunnlar, brukar tänka både tunnlar (och slalom) som hopp men det blir kanske inte rätt det heller… *grymt*

  Mija:
  Råttan fattade nog det där systemet ett halvår innan mig…

  Mette:
  Nej, inget byte. Provade de varianten gjorde jag vid andra försöket och då var det klockrent. Jag är dessutom att helt säker på att om jag hade gjort en lead out till första tunnelingången så hade funkat perfekt.

  Det är lite fräckt att hunden säger att det där går ju inte..kanske inte så kul om det hade varit tävling på riktigt men nu lärde jag mig något nytt..

  Marit:
  Jeg bruker tenke meg tunneler som to hopphinder, den ene inngangen representerer det første og den andre inngangen representerer det andre. Om man ser det for seg slik, synes jeg det blir lettere å se hvorfor det blir “flick” om man gjør framforbyte ved inngang 2.
  Jessica:
  Jag är intresserad, när är sista dagen?
  Jessica igen:
  Menar förstås vad gäller korten, när är sista dagen att säga till om man vill ha papperskopior?
  Mette:
  Helst, till söndag men jag skickar nog inte iväg dom förrän måndag eller tisdag
  Catrin o Härja:
  Vi lär oss häröver att tänka tunnel som ett vanligt hopphinder- har förmigatt även enl Greg är det liknande, nästa helg ska jag gå som observatör- ska då passa på o fråga för att bli helt säker…O duktig TUX–heja —o ärligt av dig att vågastå för handlingsmissar- heja Mette!!
  Martina:
  Jag tycker också det underlättar handlingstänket att tänka sig tunneln som två hinder (fast ibland glömmer man ).
  Mija:
  Hur tänker ni slalom då? Åt vilket håll står det hoppet?
  Mette:
  Jag flickar jätteofta till slalom på det muntliga kommandot. Det är så ofta som slalom står ur linje att hålla på att byta för att det inte skall bli flick funkar inte. Dessutom är det ju mer ok om det sker på kommando än kroppsrörelse, som Susans swing då.
  Martina:
  Slalom är slalom
  Mija:
  Smart Mette… Jag säger också alltid slalom så det är ok alltså…

  F ö skulle jag gärna vilja ha en utskrift av Rasken i solen om det funkar? Typ 15*15…
  Mette:
  Mmm, det funkar!
  Martina:
  Favorit i repris
  IKEA ram guide
  Första måttet är utan passepartout
  Andra måttet är med
  13*18 – 9*14
  18*24 – 12*17
  30*40 – 20*29
  40*50 – 30*40
  50*70 – 39*49

  23*23 – 13*13
  50*50 – 29*29
  70*100 – 49*69
  Åsa:
  Men om du ligger “före” i cirkeln e det ingen flick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.