En stilla betrakelse så här en torsdagskväll. Cykelbyxan har aldrig slagit igenom med kraft i Sverige…Over there gillar dom minsann cykelbyxan, generellt verkar de vara mer för trikåer. Amerikaner dyker upp i trikåer lite när som helst, cykelbyxor verkar absolut vara ett basplagg för både herrar och damer. Engelskor gillar oxå trikåer men inte samma sportiga typ som oftast ser på amerikaner. Kanske vore något för klubben att ta in ibland våra klubbkläder, gröna sköna Oxie-trikåer… Då blir vi nästan som ninja turtles…

Nästa vecka är det sista gångerna på mina kurser. Skönt, då skall jag återuppta långpromenaderna för min och hundarnas hälsa. Det har varit på tok för lite sådant på sista tiden. Den nybörjarkurs i agility som jag har hållt har absolut varit den jobbigaste för mig, någonsin. Men insåg att det inte är för att de som går skulle vara dåliga utan för att mina krav om hur det skall gå till och hur jag vill att det skall se har höjts enormt. När någon tjatar sitt tusen gånger till hunden och den inte sätter sig i starten så blöder det i mina öron, tror inte jag var så känslig för det sist jag hade nybörjarkurs. Faktum är de är duktiga, vi kör enkel handling på alla hopphinder och stundtals så ser det riktigt proffsigt ut. Man vill ju ge folk den bästa starten på agilitykarriären och då är det så jobbigt att acceptera att vissa kanske vill inte vill se till få ordentliga starter (eller ngt annat) innan de börjar på hindren. Tycker att det är jobbigt och roligt på samma gång….suck..

Annars tränar jag på med bägge hundarna. Jag är inte helt nöjd med hur det känns med någon av dom. Tux har varit lite rivig sedan jag satte igång honom. Vet inte varför, inte direkt slarvig men ligger mycket tight på hindren och stöden. Han tappat en del flås under frånvaron och det tar nog ett par veckor till innan jag känner att vi är helt tillbaka. Kondis och form är en färskvara så det är väl inte så mycket att säga om det. Vår appellplan är just nu inte så rolig att träna på då vi har mängder och åter mängder med överblommade maskrosor.

Till helgen skall jag hålla helgkurs för första gången. Har helt extremt många kombinationer på lager måste försöka sortera lite. Det skall bli spännande vilketfall  som helst. Jag håller på med ett litet kompendium som jag tänkte kursdeltagarna skulle få med sig, tänkte att de inte behöver få träningsvärk i både armar och ben….det räcker med det senare .

*bör tillägga att vi normalt sett ser till att alla som skall gå nybörjarkurs måste gå grundkursen med startträning mm. På grund av flera omständigheter så fick några som gått nybörjarkurs på annan klubb hoppa in i vår nybörjarkurs. Det var med facit i hand kanske inte så bra och det är ju något som VI måste ta på oss. Absolut en nyttig lärdom att ta med sig, dvs att grundkursen bör man gå även om man har gått nybörjare på annan klubb, alternativt att man kör test så man ser att hundarna verkligen kan grundkursmomenten. Så detta är ju något som vi som klubb och jag som instruktör får ta på mig, man får helt enkelt vara benhård vid inskrivningen.

Ett svar

 1. Anna:
  MIna grundkursare får läxa. En är att träna starter, och så kör jag läxförhör! De är jätteduktiga och har insett hur skönt det är med en hund som sitter/står stilla även om man råkar snubbla eller göra en gest som SKULLE kunna tolkas som en startsignal med MYCKET god vilja 😉

  Catrin o Härja:
  Heja Mette! När jag flyttar tbx till Svedala så hoppas jag att du skulle skulle vilja komma upp till oss o ha en helgkurs annars kanske jag kan övertala dig att göra ett värmlänskt besök 2008 undersommaren- Det blir en veckotävling i Karlstad- Slå två flugor i en smäll- tävla o ha kurs…Skulle behöva en “privattränare” att läxa upp mig lite då o då…lätt att lägga på sig en massa olater…
  O Ja tårtorna är ser helt otroliga ut- har har de tävlingar i att forma o dekorera tårtor- kikar faktiskt då o då på foodnetwork o hoppas ständigt på att kanske jag kan lära mig nått…men jag är nog rätt obildbar närdet gäller matlagning men vadgör det när man kan grilla året om häröver !!

  Susanne:
  Hehe, själv älskar jag mina agilityelever 🙂 Jag tror det är lite som med hundvalpar, man ska ta dom så tidigt som möjligt så man kan forma som man vill 😉 Inga omplaceringar, man vet aldrig vad dom har för ticks för sej…

  Martina:
  Ja du har det lyxigt du Susanne som fick “valpar”. Håller med Mette att det är extremt knepigt att hålla kurs när deltagarna har olika grundkunskaper med sig.

  Fanny:
  Varför inte ta det steget längre och inspireras av friidrotts- sprinters? Hotpants och sport-bh. I gröna, sköna färger naturligtvis!

  Emelie:
  Muminmamman ryser vid tanke på cykelbyxor och denna något frodiga figur…Men annars håller jag med Fanny – man kan lika gärna löpa linan ut…

  Mette:
  Mera spandex åt folket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.