Mood smiley:

Idag har Tux fått spåra , sist han spårade var nog i oktober. Då var jag flitig, han fick nog till och med ett par spår. Innan det tror jag att jag spårade ett par gånger på våren. Det är gliiiist mellan gångerna, lindrigt sagt. Tur att nosen inte skrumpnar av inaktivering. Det är lite tråkigt med spår eftersom jag är själv, saknar den sociala biten, om att kunna prata om hur det har gått osv.

Sist vi var ute så spårade Tux ute på olika fält, samtliga gånger och det är rätt jobbigt här i Skåne då det alltid blåser både hit och dit. Idag åkte jag iväg till Bokskogen och la ett spår på cirka 600 m med 6 pinnar. Det gick lite hit och dit så jag minns inte hur många vinklar. Spåret fick nog ligga minst 1,5 timme eftersom jag och Martina var ute på promenad. Vid påsläppet så fick Tux inte riktigt bra fäste i spåret så jag tänkte att detta kommer ju aldrig gå, han har glömt bort hur man gör. Vi gick typ 30-40 meter och sedan fick han jättebra grepp. Resten av spåret gick som en klocka, så himla fint!

Jag tycker han är så söt att gå bakom. Han går med riktigt låg kroppshållning och så går svansen på honom hela tiden. Det som var mindre sött var att han bet mig när vi kampade med en spårpinne, kom genast ihåg att det har hänt förr, det är så liten yta att  hålla på. Han bet mig inte avsiktligt förstås, utan var var lite skin som kom i kläm, typ. Slog Tux lite huvudet istället  , vilket han tycker är extremt upphetsande, så slapp jag stoppa fingrarna i munnen på honom.

Tux kommer inte tävla till helgen, tror jag . Nu är jag lite inne på att se om jag kan få plats på en vallhundskurs istället. Vet ju knappt vad som är bak och fram på ett får så det är väl dax att lära sig det*, nu. Det hade ju varit spännande, Tux har ju inte fått prova så mycket vallning. Nästan inget alls men de tog ju emot nybörjare så jag kanske skulle slå till..fast det kostar ju pengar och jag vet inte om det är värt det.  Har ju inte så mycket möjligheter att följa upp kursen helt enkelt.. Vad skall jag skriva som merit? Har bevistat vallhundstävlingar utan att göra bort matte, det innebär att han åtminstone följt föreställningen med intresse och inte tittat åt andra hållet… Funderar, funderar…

*Kanske bäst att tillägga att jag vet vad som är bak och fram på ett får, vi har bott granne med en fårbonde när jag var liten. De döpte sedemera en av deras Border Collies till Mette…vet inte om det skall tolkas som positivt eller negativt. Dock var jag och hälsade på dom några år efter att vi hade flyttat och jag kan lova att jag höll på att flyga i taket när de röööt Mette innan jag förstod att det var riktat till hunden.