Kärt barn har många namn säger dom. Ozz har lagt sig till med ytterligare ett, han kallas numera Mr Woodpecker (Herr Hackspett). Det har varit så ljuvligt väder på morgonpromenaden så jag har sedan hemkomsten förlängt dom med lite träning. Det har varit lite allt möjligt åt det lättsamma hållet. Försöker bara shejpa lite olika saker typ tricks och dylikt. Sedan har jag även jobbat på nosduttarna och igår använde jag boll som belöning, dvs noll belöningsplacering eftersom jag kastar den. Ozzy blir som helt galen och är så söööt. Han kastar sig fram för att få dutta när Tux skall jobba, normalt kan jag ha en hund väntande bredvid när den andra jobbar men när jag har boll blir det för mycket säger Ozz.

Jag satte fast Loppan med kopplet för att Tux skulle få en chans att vara med i leken, då börjar Ozzy dutta i luften . Släpper man lös honom därifrån forcerar han handen som en liten missil. 

Två gånger kurs..
I måndags började den lydnadskurs som jag håller. Det var lite nervöst då jag inte har hållt lydnadskurs innan men det gick bra, tror jag. Det var väldigt stort intresse för att gå lydnad 1 så det kunde lugnt ha varit två kurser. Gruppen var dock väldigt bra och alla var positiva och glada med sina hundar. Som kuriosa kan jag säga att jag har fått två som har gått för Jeppe S tidigare. Båda trodde att man var tvungen att ha stryphalsband på hunden när den skulle jobba .

Idag skall min nybörjarkurs i agility börja. Lite jobbigt med två kurser, måste jag erkänna, får skylla mig själv.

Jag har fått rätt mycket kritik från min klubb att jag inte har hållt någon lydnadskurs sedan jag gick SBKs instruktörsutbildning. Det spelar ingen roll att jag har hållt otal agilitykurser. Det har varit lite jobbigt men absolut inte avgörande för att jag skulle hålla kurs denna termin. Vi har rätt få lydnadsekipage på klubben och jag tänkte att det vore roligt om vi kunde få några till som kommer igång och tävlar. Dessutom vill jag hålla en kurs som är en motvikt till hur många andra kurser på klubben ser ut (smått kryptiskt ).

Talar det undermedvetna till mig?
Jag har missat att anmäla mig till flera tävlingar i år, inga agilitytävlingar. Det började med att jag glömde att anmäla mig till två spårprov och nu har jag missat att anmäla mig till en dansk lydnadstävling som jag gärna ville åka på. Lydnadstävlingen var väl ingen katastrof men jag har haft siktet inställt på den tävlingen länge så det kändes lite snopet. Spårtävlingarna är faktiskt värre med för jag har som sagt haft problem att komma med samt att nu finns det inga tävlingar som jag kan anmäla mig till förrän i september. Grr..Det skulle kunna vara det undermedvetna som talar till mig men jag tror att det är så simpelt att jag inte gillar de arrangörer som kräver traditionell anmälan. Internetanmälan rules! Fattar inte varför vissa arrangörer envisas med att man måste använda de där postgirotalongerna, jag har inget jäkla postgiro utan måste gå till svensk kass-service. Jobbigt..

Nu är det dessvärre dax att återgå till jobbet…

Ett svar

 1. Mari:
  Asjobbigt med pg-anmälan. Jag har inte heller nåt sånt. Men de flesta klubbar, även om de inte har onlineanmälan, brukar ta emot anmälan på mejl om man ringer och frågar. Iallafall i den här stan.

  Fanny:
  Anmälan via postgiro är ju såååå 90-tal. Det sysslar inte jag med längre i alla fall Bra att du håller lydnadskurs på din klubb, jag såg en allmänlydnadskurs där och, tja, din kurs blir nog annorlunda

  Petra:
  Kunde du väl kläckt ur dig tidigare… jag och Lira hade gärna kört till Malmö för att gå lydnadskurs för dig! Här uppe finns det inga…

  Mette:
  Smickrande, men jag tror faktiskt inte jag har så mycket att tillföra dig och Lira! Ni är ju redan så duktiga.

  Japp Fanny, det SKALL vara annorlunda.

  Petra:
  Man kan aldrig få för mycket kunskap och ideer! Dessutom är det stoor skillnad på Lira och Bonnie i allt vi tränar så jag har MASSOR att lära! Kan vi hyra in dig nån gång till sommaren?

  Emelie:
  Nä Petra, du får inte låna Mette för hon ska sitta i solstol med bebis i knät och fixa oss. Pax för Mette!!

  Mette:
  Emelie, det där får mig att SPRINGA till Hässleholm. Jag har bebisskräck..aliens

  Petra:
  Ego-Emelie!!!

  Bebisen måste väl äta nån gång och det kan väl inte Mette fixa iaf… då skulle vi ju kunna hoppa in en stund på nåder… Skämt å sido… Du kan väl tänka på det Mette …och om du vill så kanske vi kan hitta någon dag då du fixat att Emelie har självstudier…

  Martina:
  Haha dream on Emelie

  Emelie:
  Ok, bebisen i sele på MIN mage o Mette i en solstol… Och jag lovar att baka!!

  Mette:
  Låter bättre, lite vit sand under solstolen och drink med paraply så kanske jag är med. Tipsen kommer att bli bättre och bättre ju fler drinkar jag får. Sedan kan jag kanske till och med stå i kön till Schlagerbaren utan att gå hem…

  Mette:
  Några hunkar som dansar hulahula dans under några palmer, blir fint oxå.

  Who has the prima donna contract now?

  Martina:
  Dream on Mette

  Jeanette&Julius:
  Ååååå….. schlagerbaren

  Tonje:
  Kom til Tromsø i stellet og lær oss agility Mette! Jeg lover deg sealed, bottled water, rice milk og frozen blueberries!

  Martina:
  Dream on Jeanette

  Mette:
  Men var är mina hulahula dansare Inga palmer i Tromsö? Det låg väl söder om ekvatorn? Jag kan ta med bastkjolarna till dansarna.

  Mitt kontrakt går mer ut på dekadens och synd.. *s*

  Mette:
  Jeanette, du skall mer säga åååå, blöjbyten, amning (Martin kan faktiskt inte göra ALLT ), kolik, rap och allt annat som jag har noll koll på.

  Sofia:
  Jag har en fråga till dig angående Tux passgångande. Passgångande han i trav eller mellan skritt och trav? Berätta gärna om de. Casey ha nämlinge börjat gå passgång…
  Mette:
  han växlar oftast korsgalopp ned till pass, aldrig från skritt till passgång, någon gång ibland från trav till pass.
  Petra:
  Det börjar bli en lång lista nu… men alla stjärnor har ju listor som måste uppfyllas så… nåt mer?
  Mija:
  När du får tid över får du gärna ta vägarna förbi huvudstaden också…
  Anna med Icka:
  Emelie och Nettan.. Vi får väl gå ihop och mängdträna Mette på Bebisar 🙂 Träning ger färdighet heter det väl.. Vi får plocka med oss drinkar och hula hula att belöna med efter klick men för att få klick krävs det rätt betteende.. sedan har vi en toppenbarnpassare framöver 😉

  eller vad tror ni?
  Mette:
  Oj, oj, nu har det här tagit en väldigt farlig vänding

  Vet inte om jag kommer våga mig ned till klubben från mitten av juni.

  Tre galna mammor beväpnade med klickkers som skall shejpa mig att hålla i bebis med paraplydrink som belöning och när jag behöver ett stressbreak får jag kampa med hula-hula dansarna. *phew*

  Martina:
  Haha du skulle kunna sälja observatörsplatser till den kursen, kan se det framför mig, tre galna mammor och en hårt arbetande Mette som försöker komma på rätt beteende för att få sin efterlängtade drink klicketiklick
  Emelie:
  Jobbar just nu med kriterieplanen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.