En mycket snabb summering, skall på kurs imorgon så sängen väntar.

Långfredag

Ozzy
Hopp 3 (landslagsuttagningklass) – Ozzy gick bra men tyvärr gick han in i andra porten. Först tyckte jag han var slarvig men sen med lite eftertanke så insåg jag att jag hade tagit ett steg åt sidan och dragit med honom. Trist!

Agility 3 – Ozzy hoppade balansen så jag tog om den och sprang vidare. Tog resterande kontaktfält.

Hopp Ö – blev det en disk, han drog in i fel tunnelingång.

Agility Ö – Ozzy hoppade balansen igen… Disk…

Tux
Hopp 3 (landslagsuttagningklass) – Tux nollade! Tyvärr missade jag två svängar på slutet, Tux drog iväg lite efter lången och sen även svängen efter nästa hinder halvkass. Inget klockrent lopp men en nolla. Vi hamnade på 8:e plats till slut.

Agility 3 – denna bana var grymt svår! 40 av 60 diskade sig. Tux gör ett så klockrent lopp ända till 16:e hindret. Jag hamnar efter och så tar 16 från fel håll. Han var på väg rätt men så fick jag panik för jag var så långt bakom, ropar på honom och då viker han av.

Hopp Ö – Detta loppet gick oxå väldigt bra ända mot slutet då Tux i sväng får syn på favorithindret slalom och far iväg mot det. Jag fick tillbaka honom men då var det ju kört tidsmässigt, det var en lång utflykt. Vi var nolla men obotligt efter tidsmässigt i den konkurrensen.

Agility Ö – disk. Riktigt bra kontaktfält men Tux for iväg i en tunnel som han inte skulle till. Resten gick jättefint.

Påskafton

Ozzy
Agility 3 (landslagsuttagning) – Jag hade bara så kass känsla innan detta loppet. Dels var det inget kul när man vet att kontaktfälten var som bortblåsta dagen innan och dels kändes det inte som någon jättebra bana för mig och Ozzy då hans kontaktfält är rätt beroende av mig. Det slutade med 10 fel. Han rev första hindret och sedan hoppade han A:et. Det var inget bra lopp alls, tyvärr.

Hopp 3 – var inte så dum. Tyvärr blev det en fulsnurr efter långhoppet där jag gjorde ett bakombyte och Ozzy svängde åt fel håll. Kostar tid…nolla och 7:a.

Agility öppen – disk på A:et kontaktfält. A:et var sent i banan och fram till dit gick han jättefint.

Tyvärr började Ozzy kräkas efter det så det blev vår sista start. Han kräkts flera gånger och är lite medtagen. Jättetråkigt och jag hoppas bara det är stressen eller att han ätit något dumt.

Tux
Hopp 3 – Tux rev ett hinder i detta lopp dessutom missade han en tunnelingång men fick ingen vägran för det. Rivningen var mitt fel, sent framförbyte. Kunde inte riktigt få ordning på den banan generellt.

Agility 3 (landslagsuttagning) – gah, vilket lopp det blev. Jag blev jättenervös när jag sprang och mot slutet så blev benen som gelé. Jag gjorde ett byte mot slutet av banan som jag inte hade planerat och hamnade inte där jag hade tänkt mig. De sista 5 hindren kändes jätteskakiga på grund av den där bytet. Men vi nollade faktiskt och blev 6:a i klassen.

Hopp öppen – Jag hade redan innan detta loppet bestämt mig för att avsluta helgen med detta loppet. Tux hade gjort kontaktfälten jättefint i tre klasser och inte för att jag tror att de skulle skita sig i sista klassen men jag vill inte avsluta med något sådant. Sedan började jag bli riktigt trött och vi skall ju gå kurs de kommande dagarna. Tux svängde tyvärr åt fel håll i en bakombytessituation och fick snurra för att komma åt rätt håll igen och det funkar ju inte i den konkurrensen. Vi har ju lite svårt med bakombyten men sen tog jag nog i lite väl mycket när jag skulle få honom att svänga åt rätt håll innan själva bakombytet. Nolla var vi ändå.

Landslagsuttagningarna
Minns inte riktigt vart Ozzy hamnade, i mitten någonstans. Trodde faktiskt på bättre resultat med honom men vi kommer nog igen. Skall reparera mina kontaktfält som har blivit instabila….

Tux, ja han är 4:e hund idag poängmässigt, om jag minns rätt. Mycket bättre än vad jag ens vågat tänka, trodde inte alls på oss. Nu känns det nästan som det kan gå hur som helst resten av uttagningarna för nu har jag vilket fall inte gjort bort mig, hahaha..

Ditten och datten
Underlaget i hallen var verkligen helt suveränt. Så häftigt tycker jag.

Tux, överlag. Det känns väldigt oslipat fortfarande men det har var skoj som attan att springa med honom.

Helt otroligt många bra large-hundar det finns nu. Knivskarpkonkurrens, nu känns det verkligen som om det är stor skillnad mot small. Medium vet jag inget om…

Att TV var där och filmade. Skall bli så skoj att se vad Hundkoll visar, de filmade vilket fall väldigt mycket.

Banorna har överlag var roliga, kluriga men roliga.

Att en domare som jag faktiskt var rätt otrevlig mot kom rusande efter vårt agilitylopp idag och var nästan mer lyrisk än mig. Kul och strongt för han kunde ju bara ha behållt det för sig själv med tanke på att jag inte var så trevlig sist.

Ozzy som har blivit sjuk.

Folk som blir jättesura på hundarna innan de ens har utvärderat vad som har hänt, dessutom inne på banan är SVT står och spelar in.

Ett svar

 1. Jenny:
  Kul att det gick så bra med Tux =)
  Caroline:
  Vad duktiga ni är Vi håller tummarna för er
  Karin & Soya:
  Duktiga pappa Tux!
  Maria & Smack:
  Vi är imponerade
  Gunvor:
  Ni är kanonduktiga Också imponerade
  Reneth:
  Kul att Tux går så bra. Följer er med spänning. Ja Ozzy med, men där får man rapporterna direkt efter loppen av valda delar av familjen
  Pia:
  Grattis!! Ni är jätteduktiga!!
  Madde:
  Grattis till kanonfina lopp. Vi följer er från storstaden:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.