Det är väl tur att jag har begåvats med en aggressiv Loppa som kan hålla ställningarna när den svarta odugligen inte kan hålla reda på benen och hjärnan.

Vi tävlade i Danmark idag och Ozzy nollade 3 lopp och tog två cert! Loppfnatt..I agility 3 kom vi tvåa efter Tina-Mette, loppet var inte klockrent, bland annat hade rätt rejäl svaj efter A:et där jag var säker på att han skulle hoppa så jag stannade helt sonika men det gjorde han inte så hamnade lååångt efter. Med lite tur kunde vi reda upp situationen efter. Det var Ozzys första danska agilitycert, trots flitigt tävlande. Därefter var det hopp öppen, en väldig springbana men rätt skoj med lite lurigheter. Här kom Ozzy 4:a, slalomet var lite segt då han bumpade in flera gånger i pinnarna.

Efter lång väntan var det hoppklass 3. Vi gjorde ett okej till bra lopp. Det var några svängar där jag gärna sett att han kunde ha rundat sig lite mer över hindren, han hoppar lite rakt i den riktningen han kommer och förlorar ett steg här och var. Men inga stora missar alls, slalomet fungerade lite bättre. Vilket fall som helst räckte det till en seger och Ozzys andra springcert. Himla skoj, kanske kanske kan han bli dansk spring champion…Hade lite gett upp hoppet om det, men nu fick en lite nytänding.

Sedan tog han sig en smakbit av lilla Erik oxå, fast det var väl kanske varken Erik eller Ozzys fel. Det var en annan ful hund som skrämde Erik och sprang han bort till Ozzy när han drack vatten och Ozzy är ju dessvärre väldigt vaktig så då blev han sur. Tur att dom där Sheltiesarna är fluffiga.

Med Tux har det mest blivit pannkaka idag. Går inge bra för oss just nu. Vi är inte i någon bra form och det känns som vi missförstår varandra och så är det osynkigt. Inte mycket att göra åt det nu, det kommer väl förhoppningsvis tillbaka när vi har tränat och tävlat lite mer.

I agilityloppet blev först starten kass för jag höll på springa in i ett hinder, glömde att kolla vart jag var placerad, och hamnade obotligt efter. Tux tog ändå rätt väg men sen gjorde han en snurr när han blev osäker. Sen kunde han gott och väl stått lite längre kvar på vippen, gränsfall men fick inte fel. Märkligt nog fick han inte vägran för snurren heller, det borde han ha haft. A:et var väl sisådär, han frågade mig genom att titta upp och det gillar jag inte. Sedan rev han ett hinder innan balansen, vet inte rikigt varför. Jag gjorde ett framförbyte, kanske var det något där som störde eller så var han bara slarvig? Same, same på balansens kontaktfält, att han frågar om han får gå av genom att titta på mig. Störigt och jag kände mig ledsen och besviken efter loppet, inte på rivningen utan på att han föll tillbaka till ett beteende som jag inte riktigt vill ha på balanshindren och som han aldrig gör på träning. Suck.

I hopp öppen klantade jag mig. Han gjorde ett fint lopp och så blev jag lite stressad och ville trycka på, så på en lång raka lämnar jag honom bara. Jag springer för glatta livet utan att titta på honom alls och det var 3 hinder, dvs en rätt lång sträcka. Han rev muren och sedan slarvar jag med att visa med armen att han skulle hålla linjen så han viker av mot mig och jag har liksom redan börjat förflytta mig från den raka linjen. Helt rätt av Tux för han fick ingen som helst signal att fortsätta framåt. Jag ville helt enkelt lite väl mycket och så släppte jag hunden både mentalt och med blicken.

Hopploppet var ingen höjdare. Svårt att förklara, men Tux halvstannade framför två hinder som om han tänkte att han skulle vända ifrån dom. Blev jättemärkligt, men jag såg en tendens till detta i torsdags när vi tränade oxå. Jag var tidig med serpentinarmen och höjde den innan han hade hoppat första hindret i serpentinen och trots att han kom i fullt Tux-blås så var han nära på att lägga in tvärnit för att vända. Han har blivit superkänslig för den armen och jag har inte hängt med och vill gärna pre-cue(a) den, dvs slänga upp den så tidigt som möjligt för att få en fin sväng, eller vill och vill. Jag vill inte göra för tidigt men det blir liksom så för jag vill ha så fina svängar som möjligt. Jag tror att det var detta som jag gjorde lite när han tvärnitade, gjorde en påbörjan för halv framförbyte av misstag och han reagerar som blixten. Det som var lite värre var väl att han i detta lopp sparkade till muren så svängen skulle tight. Det blev jag himla irriterad på så då tog jag om.

Landslagsuttagning fredag och lördag. Kul med Ozzy men konkurrensen blir så mycket tuffare och jag är fortfarande tveksam till att vi har något där att göra. Men, just nu tänker jag bara den stunden den sorgen, det är inget som jag behöver ta ställning till förrän jag är i den situationen, om den skulle uppstå. Med Tux känner jag mest att det är inte så mycket att göra, tänker inte tokträna för att hitta ‘känslan’ utan den får komma när den kommer. Bitvis finns den ju där men sällan hela lopp. Lite orolig för att han rivit denna helgen och även på Malmö Int, han är ingen rivig hund.  Vet inte riktigt varför, ibland har det var solklara handlingsmissar från min sida men inte alla gånger. Samtidigt så kanske det enbart avspeglar att vi inte har någon direkt ‘känsla’ på banan just nu.

Det som var bättre idag var att jag inte fegade och gick inte velade så mycket om handlingsval.

Ozzy vann för den delen en massa sprit, bubbelvatten. Det fick man när man tog cert. Sedan plockade jag 8 småburkar marmelad, två små askar All Bran samt storpack golfbollar från prisbordet. Fin mix…

Ett svar

 1. Mari:
  Jösses. Vilken dag. Supergrattis till certen.
  Marit:
  Stort GRATTIS til certene!
  eva marie:
  GRATTIS!!! Härligt
  Åsa:
  Ozzy går som en liten klocka! jag tror o hoppas på er till Hamar

  Lite synd där emd Erik o Ozzy de 2 (bitvis) argbiggorna som ju brukar komma överens…. men som sagt berodde ju på missförstånd och av den arga “bur-hunden”
  Petra:
  STORT GRATTIS!!!
  Namn:
  Grattis till certen. Ozzy är en liten klippa.

  Klart Ozzy ska bli springsvamp
  Martina:
  Oj glömde namnet
  Spencer:
  Heja Ozzy!!! Det ska va en terrier.
  Grattis!
  Jeanette&Julius:
  Grattis!!!!!
  Gunvor:
  JätteGRATTIS!!
  Anna:
  GRATTIS!! Ozzy verkar gå toppen nu!! Klart att ni (både Ozzy och Tux!) hör hemma på en landslagsuttagning! ALLA som har potential att vara med bör vara med för att få spänningen och konkurrensen om platserna.. Hittar du och Tux känslan kan det bli rikitgt bra! 🙂

  Jag kommer ner och hejar på er!

  ´Kram Anna med Icka
  Emelie:
  Grattis!!
  Maria & Smack:
  Stort Grattis
  caroline:
  Supertokgrattis till dig och Loppan!
  Åsa & Ia:
  Jösses – kanske i fin-fin form….? Många grattisar från oss till er
  Martina:
  Håller med det Anna skriver!!

  Det är bara att gå in och göra sitt bästa och se vart det bär.
  Sofia:
  Vilken klippa han är Ozzy! Grattis till certen
  Nettan:
  Stort GRATTIS till certen med Ozzy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.