Igår kom Annika Falkenberg till vår klubb. Annika har skrivit denna boken:

Annika skulle hålla en föreläsning på kvällen samt göra 7 styckern funktionsanalyser idag. Första delen av föreläsningen var i första hand fråga om bakgrundsnack kring kroppen och det mesta hade man hört tidigare. Sedan efter fikan så kom den intressanta biten med de olika gångarterna, massage och syreväxling. Jag gillade denna biten mycket önskar att hon hade ägnat hela tiden åt detta. Det märks att hon är duktig på det, har mycket känsla för det samt att hon har lagt ned mycket tankeverksamhet på hur man skall komma åt hundens alla muskler osv. Föreläsningen var bra men som jag önskar att hon kortat ned första biten och lagt ännu mer vikt vid den andra delen för att det skulle full pott.

Idag hade Tux tid för funktionsanlys och det var förstås lite nervöst. Dels så var jag förstås rädd att hon skulle säga att han var ‘kasst’ musklad eller hitta någon skada och dels så var det lite nervöst hur Tux skulle uppleva massage som han inte har varit med om innan.

Massage gick väldigt bra, överlag njöt Tux. Några gånger reagerade han och visade att han var lite obekväm genom att lyfta på huvudet och slickas lite (lugnande kan jag tänka mig). Det var fascinerande att han slappnade av så fort, jag måste erkänna att jag blev lite paff. Tux har alltid varit lite känslig för beröring så jag trodde att han skulle vilja hålla koll mer, men han slappnade av ögonblickligen när Annika började. Därför blev det stor skillnad när Annika hitta muskler som var hårda och spända eftersom han direkt tittade till eller ändrade andning.

I princip hittade Annika samma saker som Freddy och det är i huvudsak muskulaturen i bak och då främst runt knäna och insidan av låren. På grund av hur hans muskulatur har utvecklat sig så Tux bakknän åkt utåt lite från kroppen, svårt att förklara men lite som han blivit hjulbent. Det syndes stor skillnad när hon hade masserat, för även när han låg på sidan avslappnad så låg knäna inte riktigt rakt i linje med benet utan lite uppåt, men efter massagen skönk hela det partiet ned.

Tux är jämnt musklad, har inte direkt några svagheter utan mer att musklerna är hårda och spända, vissa bitar värre än andra. Jag skall försöka köra lite stegövningar med Tux. Förutom den klassiska i stege så skall jag även göra en med bommar för att han skall länga sig. Vi testade den ut med agilitybommar och det var intressant att se att bara någon centimeters förlängning mellan bommarna gjorde att han inte kunde gå, men han var rätt duktig ändå, han var noga så länge avståndet var så han klarade av det. Roligt var att efter stegövningen så valde Tux att skritta och det tillhör verkligen inte vanligheterna.

Ja, jag fick en massa andra saker med mig oxå men det orkar jag inte skriva om. Jag skall nog försöka åka upp till Gbg under sommaren för att få en genomgång av honom igen. Det kändes skönt låta ett proffs gå igenom honom och jag kan rekommendera det.

Annars har det blivit 2 x 1,5 timmer promenad idag. Det svider lite i ansiktet från vårsolen. Najs…Dessutom har vi grillat, yummie…Imorgon skall vi till Danmark och träna kontaktfält , tävla skall man kanske kalla det.

Ha en fortsatt bra helg!

Ett svar

 1. Mari:
  Visst får man förtroende för henne? Lycka till i morgon.
  Maria & Smack:
  Lycka till med kontaktfälten och resterande på tävlingen
  Sofia:
  Intressant att läsa om bommarna, något jag kanske skulle prova göra med Casey också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.