Har varit på återbesök hos Freddy idag. Han klämde, tryckte och drog. Tadaa… Tux muskelkontraktionen var bättre. Frambensmusklerna var till och med mycket bättre. Från att ha varit en hård klump så kunde man mer känna de olika musklerna och han var mjukare. Baksidan av låren var oxå bättre men inte lika stor förbättring som fram. Allra minst förbättring var det kring länd- och knämuskelatur.

Förbättringsskalan följer helt klart hur lätt jag har att komma åt med massage och stretching. Fram tycker Tux att det är hur mysigt som helst med både massage och streching. Då är det bara moore, moore, moore. Filéerna på baksidan av låret är rätt okej men är stingsligare och jag känner ofta att jag bryter innan han har blivit så där geléig i muskelaturen för att han flyttar rundor är lite orolig. Runt knä och upp mot länden är det likadant samt att när jag skall försöka stretcha så spjärnar han gärna lite och jag vill inte ha en dragkamp. Han stark som en björn i knämuskulaturen, som Freddy uttryckte det.

Kort och gott i bakkärran har jag en del kvar men ändå markant skillnad mot innan och i fram så är det mer keep up the good work.

En sak som Freddy upptäckte denna gången, som inte gick förra gången för att Tux var så hård och spänd i bakmuskulaturen, var att Tux har en tendens till olika muskling bak. Vänster är lite svagare, han dock fortfarande stark som attan. Vilket fall tyckte han att jag med jämna mellanrum kunde träna Tux lite på skrå i backar, typ grustag.

Det är ju rätt skönt att få bekräftelse på det man inbillar sig när man ser hunden. Tux travar nu och det nästan hela tiden, vilket är en stor skillnad mot innan. Han har sett fräsch ut efter träningar, inte så stel och trött som jag såg ibland innan. Nu har jag förstås kortat ned träningarna lite men ändå.

Peppar, peppar skall man väl säga…

Zoo?
När jag kom hem så hade jag hundarna ute i trädgården medan jag läste Brukshunden. Det var några på lekplatsen och de höll hela tiden på att tjata på ungen, titta vovvar, titta! Bah, jobbigt. Vilket fall stolpar ungen fram mot vårt staket och ställer sig där. Ingen av hundarna gör något utan de leker med sina bollar. Vilket fall kommer farmodern eller mormodern fram till ungen och jag tänker att hon skall ta bort den . Nädå, då ställer hon sig och hänger över staket  och jamsar på bäbisspråk.  Jag som aldrig förr har bott i villakvarter vet inte om det är legio att bara hänga in hos främmande folk utan att kolla om dessa tycker att det är ok. Men jag säga så mycket att jag gillar det INTE…Så jag fräste ifrån att om de vill hälsa på hundarna så kunde de vara så artiga att prata med mig för det är inget zoo det här.

Annonsen till SM?
Är det någon mer än jag som tycker att hunden som kommer ut tunneln är lite lik Ozzy? Fast Ozzy har mer färg ned på kinderna…

Ett svar

 1. Martina:
  Du-ktig

  Petra:
  Vad roligt att höra att Tux blivit bättre! En morot åt dig oxå att fortsätta, när du nu ser så bra resultat!

  Maria & CO:
  Vad härligt att Tux blivit bättre och vad du är duktig som kämpar på

  Sofia:
  Skönt att tux är bättre

  Gunvor:
  Vad härligt att Tux blivit bättre! Villaområde? Säkert lugnt mot hur jag har det….Flerfamiljshu s och jag då som har uteplats! När jag har valpar är det verkligen rena Zoot! ALLA ungar hänger över staketet… Visserligen fördelar också men trist att man ibland verkligen måste säga till på SKARPEN! Nåväl, de går ju i skolan och är på dagis vissa tider…som tur är

  Mette:
  Barnen tycker jag inte är något problem däremot gillar jag inte när föräldrarna inte frågar. Barn vet ju inte bättre, vuxna kan vara lite artiga tycker jag.

  Mija:
  När jag hade valpar på min uteplats fick jag ställa ungarna på kö för att lyfta dem över kompostnätet en åt gången…

  Sedan åt de upp mina bullar och drack upp CocaColan bakom min rygg…

  Så är det.

  Mari:
  Sedär. Det är kul med friskvård. 😉 Duktig matte. Vad gäller ungarna, eller framför allt kärringen, hade jag nog tagit i ännu mer. Sånt där ohyfsat beteende gör mig vansinnig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.