Sen sist på träningsfronten..
Det har inte varit supermycket tränande här. Var i Ronneby två dagar och jobbade och då blev det bara promenerande. Jo, fixade med nosduttande på hotellrummet. Tux var riktigt duktig. Skall nog faktiskt föra över det på target, snart. Fast jag vill ju inte att han skall blanda tasstarget och nostarget, undrar om det räcker med olika typer av targets? Han är ju gärna där med nosen/bitande på vanlig target..Skall ju inte ha nosduttandet till något vad jag vet just nu men tasstarget hade jag tänkt använda till att få honom att göra bättre halter vid inkallningen. Så det senare är lite viktigt och det första bara en kul grej.

Igår morse så blev påkomna när jag tränade target på några plastgrejjor som golfarna har på utslagsgreen, det är några avståndsmarkerare, vilket fall som helst kom det två golfare på morgonkvisten. Jag blev så besviken av att möta golfare, vet inte riktigt vad jag har inbillat mig under vintern. Att jag skulle få ha hål 15-18 för mig själv? Jag och hundarna fick vacker lomma iväg och se oss besegrade, de vår the golfers are back, skit oxå….

Senare på dagen åkte jag till klubben och tränade agility med bägge hundarna. Tux fick träna lite kontaktfältshinder, försökte pressa honom att göra misstag. Inte lätt men en gång gick han faktiskt av innan mitt släppkommando. Eftersom jag kände mig irriterad så kände jag lite tillfredställelse när jag fick korrigera honom. Gah, sicken rutten människa jag är. Som en parentes kan jag säga att orsaken till att jag var på måttligt entusiastiskt humör var att jag har/hade/skulle pula-t med funktionärsschema, så drygt och tråkigt att göra på en helg.

Vi fortsatte från kontaktfälten till att jobba med svängar. Jag vill att han skall lära sig att trampa om på kommando så att jag kan få honom att svänga tight även när jag typ är bakom honom och inte kan visa med kroppen. Ibland tycks poletten trilla ned och då blir det precis som jag vill ha det. Det hade suttit som en smäck om jag hade kunnat stryka det där ibland innan förra meningen, tyvärr är det inte så utan nästan tvärt om en liten betoning på ibland. Jag har en känsla av att det här med att trampa om innan avhopp generellt är nyttigt för Herr Tux…Nöjd med träningen? Nja, var väl inte jättenöjd när jag körde därifrån men nu känns det bättre.

Med Ozzy jobbade jag mest på kontaktfälten och det går väl sisådär. Fort och slarvigt eller långsamt och noggrannt är nog den bästa sammanfattningen. Jag känner mig inte helt juste som har ändrat kriterier igen på A:et…Jag försökte även få Ozzy att jobba lite snabbare i slalomet, det har inte varit en jättevinst för honom med storslalom.

Vårtecken??
Efter träningen åkte jag och hundarna ut till Dalby Söderskog och letade vårtecken. Det var vi inte ensamma om. Varenda barnfamilj i hela Lund var där ute. Mot slutet av promenaden kastade sig Tux på alla i hopp om att de kanske hade gömt något lite barn han kunde pussa på, han var i trans och sket fullständigt om min arm kanske lossnade från kroppen. Bestämde mig för att barnfamiljer hör hemma i stan på lekplatser, nationalparker är till för att släppa hundar i..Va, inte….strängligen förbjudet med lösa hundar i nationalparker? Jaha, det var inte mina hundar som var lösa… Bildbeviset på lösa hundar nedan är taget precis utanför Dalby Söderskog, sådetså.


Lite vårtecken hittade vi, dock var jag besviken över blåsipporna, sådana såg jag minsann
i Blekinge


Ozzy blir ifrånhoppad, hans blick är ju bara för söt säger ett oberoende institut i Schweiz..

Timmen som försvann..
Gillar sommartid men gillar inte denna dag då man förlorar en timme, allt blir bara så märkligt. Jag öppnade vilket fall hårt genom att börja morgonen med 2,5 timmes promenad runt byggden. Sen var det nästan lunchtid innan jag var tillbaka, jäkla timme.

Efter att ha glott en stund på funktionärsschemat, städat och fixat med tvätten körde jag och hundarna ut till Revingehed. Var väldigt, väldigt sugen på att åka till klubben men jag tänkte att det faktiskt kan vara bra att låta bli att träna lite ibland, speciellt inte när man inte har någon plan. Planlöst känns lydnaden just nu, fast jag har en hel del tankar och fick ännu fler från förra bloggen. Vet på ett ungefär hur jag skall strukturera upp det, för det är väl det…Jag måste försöka få till lite mer struktur i träningen i form av att jag planerar lite mer långsiktigt. Alltså att jag en eller par tävlingar och att jag lägger upp hur jag skall utforma träningen i form av belöningar, belöningsfrekvens i förhållande till den/de tävlingarna men oxå i förhållande till varandra så att jag kommer ifrån att vara så stereotyp. Det låter så fint när jag skriver det men jag har en känsla av att det inte är helt lätt, lilla slentrian och mister trygghet dyker nog gärna upp om de får chansen.

Därför blev det 1,5 timmes promenad till i vårsolen. Jätteskönt och hundarna klagade inte över utebliven träning.

Ett litet besök..
Ett litet besök fick mig att inse hur mycket viktiga saker jag faktiskt saknar. Att jag inte har insett det tidigare är väldigt märkligt. Tur för mig var de bara några musklick borta och förhoppningsvis på väg över Atlanten och mot Sverige, Malmö någon av de närmaste veckorna. Jag har varit på Clean Runs sida…till exempel blev det väldigt tydligt att jag inte kunde gå vidare med det här nosduttandet utan deras genomskinliga targets, helt omöjligt!! Inte visste jag vilken storlek som var bäst så jag köpte ett par från alla storlekar för att vara på den säkra sidan. Jag var väldigt nära att köpa en DVD om serpentiner och threadles men till min stora förskräckelse visade hon, Stacey då, med fel arm i serpentinen så där sparade jag några dollars…

FFF….full fart framåt…
Det känns som om nästa vecka är start på en väldigt busy, busy period.
1. Återbesök hos Freddy på torsdag.
2. Föreläsning Annika Falkenberg fredag.
3. Funktionsanalys Annika Falkenberg lördag.
4. Tävling Danmark söndag.
5. Gåsahoppet, fredag och lördag veckan därpå.
6. Susan Garrett-kurs, söndag, måndag, onsdag, torsdag.
7. Medhjälpare Susan Garrett, lördagen och söndagen.
8. London med jobbet måndag till torsdag.
9. Tävling Öland-Kalmar lördag och söndag.

Sen är det bara en helg kvar i april…äh, skall tävla då oxå..hahaha


Snälla mattar lägger ut smickrande bilder på sina hundar, elaka mattar lägger ut sådana
här.


Ozzy leker med en sten.


En råbock som vi mötte ute på Revinge..

Ett svar

 1. Meddelanden (11)
  Meddelanden ?
  Reneth:
  Waw vilka fina bilder du tagit Mette. Blåsipporna har vi här i Småland och Tussilago som växer upp rätt ur asfalten på E22an

  Tonje:
  Himmel, så vakre foto, Mette! Du får gi meg et lynkurs i Susan-pauserna!

  Maria:
  Bilden på nyckelpigan var ju nästan overkligt snygg! Wow!

  Sofia:
  M Mette Björde? Vad stor första M, eller vad står alla bokstäverna för på bilderna? Nyfiken

  Sofia:
  Björne givetvis…jag orkar inte stava idag…

  Karin & Soya:
  Fram för fler lösa hundar!! Igår blev jag kallad kärring för jag hade en lös och lydig hund! Hon tyckte det var bättre med en kopplad olydig….Stackars människa!!

  :
  Mette är mitt första namn, Mxlxxa är andra namn som jag aldrig har gillat. Men jag gillar bokstaven M så det är bra att jag har fått två sådana..

  Maria & Smack:
  Jättefina bilder – våren är här!!
  Lycka till på alla tävlingar !

  Anna Karin:
  Japp, här ska det bli en liten heeler! Mycket spännande… Har tittat på dem i många år och gillat rasen.
  Ebba håller på och lär sig skilja på nos- och tasstarget. Så länge de är olika funkar det, jag har valt liten target typ drinkunderlägg = nos, stor target typ musmatta = tass. Detta funkar förstås inte om man ska “fada” targeten men jag kör på slumpvis taktik, ibland är den där, ibland inte. Mitt problem är att jag har svårt att vara hård på kriterierna – hon är ju så söt när hon nosduttar fast det var tass vi skulle köra 😉 Men är jag hård och bara belönar tass i stående position så fattar hon snabbt.

  M:
  Hahaha, det där med att vara söt när de gör saker som de inte borde känner jag dessvärre igen. Sen blir det som det blir oxå.

  Fia:
  Vilka läckra bilder!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.