Jag blev nästan lite rörd av denna video, vinnarlydnad Crufts: http://www.youtube.com/watch?v=CEA3RzqItJk
Inte som våra lydnadsekipage men texten var så himla söt.

Flyball, märkligt att denna sport inte slagit mer i Sverige, jag är lite sugen: http://www.youtube.com/watch?v=n4CSGtllyuQ
Man får ha sådana där smått ‘kultiga’ namn, ja sådana som ishockeylag mm har, Oxie Hurricanes…

Och lite agility:
http://www.youtube.com/watch?v=bivm3sBAsy4

Bättre kvalité men samma hund…

http://agilityvision.com/videos/crufts-large-singles-winners

Hade velat hitta mer agility men jag måste ju jobba lite oxå…Kanske någon annan har tips om fler videos från Crufts?

Igår gick vi milen i regn och rusk. Jag skulle börja med funktionärsschemat till tävlingarna men jag slocknade typ en halvtimme efter det att jag kom hem. Fast det är rätt skönt när man blir sådär supertrött så man inte har något att välja på, inget slötittande på tv eller hängande vid datorn. Somnade ifrån Plus och Sverker, det är förstås lite illa…

Appropå milen så heter min nya kompis Tanita. Och det är inte Tanita Tikaram om någon minns henne? Tanita är en stegräknare och det är riktigt roligt. 28 000 steg gick jag en dag det är rekord än så länge, den dagen jag gick som minst blev 12 000 steg. Enligt Folkhälsoinstitutet skall man minst gå 10 000 steg per dag. Jag skall ha på mig den på några tävlingar, kan vara kul att se hur mycket man går då. Jag brukar vara trött i benen ibland när jag kommer hem men vet ju inte om det beror på det dåliga flåset eller om jag faktiskt går en del. Tanita är vilket fall skoj, just nu står hon på 5700 steg efter morgonpromenaden.

Ett svar

 1. Emelie:
  Vi får väl reviva flyball-sporten här då, då! Men då får Tuxen ge attan i att använda näsan på plattan, det verkar så brutalt!!
  Martina:
  ja fram med flyball maskinen

  kanske lite klubbturneringar, HU vs BK?
  Mette:
  Ja, det vore något inför sommaren med lite grillning…kunde nog bli skoj!
  Martina:
  Mmm långa varma ljusa sommarkvällar med flyball och grillning , längtar
  Petra:
  En sån där stegräknare har jag oxå, annan modell än Tanita , men jag blir helt besatt av den och måste gå mer å mer å mer…
  Åsa:
  Flyball ser gör häftigt ut… nackdelen e väl att det inte är så mycket att utveckla… blir kanske tråkigt i längden, men en kul tävlingsform i typ klubblag!

  Kul, med stegräknare, jag har också funderat ibland på hur mycket man egentligen går på en tävling….. Känns som att man går o går o går….
  Li:
  Martina… låter som en kul grej… HU vs. BK.
  Susanne:
  Nu kanske jag är lite sent ute och ingen ser min lilla anspråkslösa fråga men jag kör ändå. Hon med lydnadshunden Tia, varför håller hon vänstra armen sådär. Är det så dom gör over there? Uppenbarligen är det tillåtet 😉
  Anna:
  Jag vill också vara med på Flyball!!! Icka älskar det (tränade in det en em inför USM..) och det passar mig nu när man är tjock och inte kan springa själv..

  Flyttar ner igen i slutet av Maj!! Längtar!!!

  Anna med Icka
  Mette:
  Susanne, såg att alla engelska lydnadsekipage gjorde det så jag antar att reglerna är sådana. Fult vilket fall som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.