Jag har beställt objektivet och jag känner mig patetiskt lycklig fast jag inte ens har sett röken av det än. Rätt pinsamt faktiskt. I-landsmänniskan i kvadrat. Hoppas det kommer innan helgen så jag kan testa det i Gundsölille. Skoj, skoj..


Är nog kanske på bättringsvägen, skall till klubben och träna i kväll vilket fall som helst. Jag kör numera c-vitaminchock. Nyponsoppa, svartvinbärste, bappelsiner och allt annat med c-vitamin i konsumeras som aldrig förr.

Tränad och klar

Lite lydnad och lite agility för Tux del och enbart agility för Ozzys del. Jag körde en del fritt följ och det gick bra, inte för att jag såg hur det såg ut men det kändes fint. Tux hummar när han skall sätta sig fot och jag har svårt att få bort det. Fast han gör det bara när han skall komma till utgångsposition, dvs när vi skall köra igång. Jag tycker att han är rätt söt. Han brukar sluta med hummandet (som ibland går upp i lite falsett oxå) när han är mindre taggad. Vet inte om jag pallar ta bort det, dessutom blir jag på rätt bra humör när jag hör det. Det är kul med en hund som är så på hugget. Satsar ju inte så religiöst så vi kanske bara skall ta och skita i det…

Dumrutan kändes riktigt bra idag. Har så svårt för detta moment. Stå gjorde han perfekt och rörde ingen tass när jag gick rutan runt. Sättandet är fortfarande inte så distinkt som jag önskar mig men han bommar det mindre ofta nu än innan. Jag går inte dumrutan runt just för tillfället när han sitter, utan delar upp det så jag gör ett sättande under gång, belönar och sedan sätter jag honom och går runt. Försöker nu träna mycket stadga, tycker kanske att det har gett lite resultat…??

Inkallning, ja han stannar ju vilket fall oavsett hur långt han är ifrån mig men han tassar ju fortfarande. Har inte inför target och det beror faktiskt mest på att jag har varit sjuk hela tiden sedan jag kom på att jag skulle träna halterna med target. Får ta tag i det igen…

Sen körde jag även ett kortare pass agility. Det lär nog bli en lustig syn i Gundsölille, hej och hå. Noll flås på mig och en totalt galen hund. Har en känsla att det mest kommer likna gamla goda tider med en hund som mer liknar ett svart sträck på banan och en förare som förtvivlat försöker få hunden att svänga… Detta ackompanjeras med illtjut ifrån hunden..

Förutom att köra igenom balanshindren körde jag även ett lite knepigt staket där hindren stod så de gärna ville springa in mellan två hinder. Här fick Tux lite påbackning att han inte tittade på mig och efter det gick det bra. Sedan gjorde jag något om jag har varit sugen på ett tag men som jag inte har kunnat träna och det var viiida boxhörn. Jag satte upp ett boxhörn med 5-6 meter i själva hörnet och tanken var att jag inte skulle behöva täppa igenom hörnet. Detta funkade verkligen kanon , han var stensäker och försökte inte gå in mellan, inte ens en tendens trots att jag var en bra bit borta. Nu gäller det väl även komma ihåg samt utnyttja detta på tävling, inte alltid det lättaste. Med Ozzy känner jag att jag alltid måste täppa igen hålet i hörn för annars viker han av in mot mig. Tux är inte alls lika dan, tror att det beror att jag har varit konsekventare i handlingen samt dubbelboxövningarna. Om man skall hacka på något gällande Tux så är det att han är väldigt tight mot det andra hindret, han kan nästan ta med sig stödet där. Tror dock på hur jag kan komma åt det, om jag ber honom svänga nästan 180 grader över det andra hindret så måste han runda sig runt lite mer. Ytterligare en övning jag skall försöka komma ihåg….

Ozzy, trimmade A.et massor av gånger. Fram och tillbaka, fram och tillbaka och han var lika glad för det..Jag tänkte att jag hade en plan men jag vet inte om den är så smart. men skall nog testa vilket fall som helst. Ozzy gillar inte att gå ned hela vägen, det är väldigt jobbigt för honom. Det är dock så jag tränar A;et, 2+2. På tävling så hoppar Ozzy av på gränsen själv och jag tror att det mest beror på att han inte vill ned och så chansar han, det funkar ju ibland…ja, det var ju det där med kriterier…bla, bla, bla, yada, yada,….Nu tänker jag att om jag inte begär att han skall springa hela vägen ned på träning så kommer han göra det på tävling….Nä, det tänkte jag inte utan mer att jag kan få dom att likna varandra och på så sätt få in ett steg extra på tävling. Typ, nått i den stilen… Planen är kanske inte helt klockren då mitt kriterie när han får hoppa av är något luddigt. Mitt hopp står framför allt till att Ozzy är intelligent hund och han löser detta åt matte.

Objektivet
Ja, alltså det är ett telezoom objektiv, inte supermycket tele egentligen. Det objektiv jag sålde hade samma omfång men detta är mycket ljusstarkare och så har det bildstabilisator vilket är himla begåvat när man som jag oftast handhåller kameran. Jag är ganska säker på att jag kommer gilla det massor då jag gillade det sålde och detta är helt enkelt bättre. Lyxkonsumtion utan tvekan men min väldigt gångbara ursäkt är jag lever bara en gång…

Åsa, det beror ju lite vad det är för kamera. Om det är Canons EOS modell så kan jag troligen hjälpa dig men är det Nikon så har jag ingen aning. Fast då kanske Sofia med Casey kan.

Ett svar

 1. Anna:
  Hejsan

  Har inte din mail och skulle vilja komma i kontakt med dig.. kan du inte maila mig?

  anna_icka@yahoo.se

  Anna W
  Martina:
  Vi andra som ska till Gundsölille hoppas också på att objektivet kommer innan helgen
  Sofia:
  Känner igne fenomenet om vara lölligt glad över ngt man har beställt men inte fått

  Vilken glugg har du beställt?
  M:
  Canon 70-200/2,8 IS USM
  M:
  Buhuu, de trodde inte jag fick den förrän på måndag eller tisdag…
  Maria:
  Spännande med nytt objektiv. Skall bli kul att se resultaten framöver!
  Åsa & Ia:
  Vad är det för glugg du köpt – en vidvinkel ?
  Behöver hjälp med några inställningar på min kamera på jobbet. Manuell inställning på snabblutartid, ljuskänslighet= hur gör jag ?
  Catrin o Härja:
  hmm fattar inte ett smack men fina bilder tar du iaf- så oavsett vad det än är för “glugg ” så blir det nog säkert bra. Precis som Sofias bilder- här över är en stor markand på agilitybilder o dyrt- för att få komma i blickpunkt o få ett foto av sin vovve på banan- vore kanske nått för er att ta över Förena nöje med nytta o få liite betalt skriver kapitalisten från “andra sidan”
  Reneth:
  Jag känner också igen detta o så väl. Vi ser fram emot dina bilder. De är så fina redan hur ska de inte bli med ännu bättre grejer
  Emelie:
  Jag vill ha FILM från Gundsölille, tack! Svart streck muntert vrålande och matte som är krasslig… Fast det blir säkert urtjusigt som vanligt, vill mest se tuxens förtjusta min!
  Sofia:
  Du kommer ha stor glädje av din nya glugg när den kommer Den som väntar på ngt gott väntar ju allllllltid för länge…
  Anna:
  Gah, shit värsta superlyx objektivet. Tack för bilden, för den delen. Nu gäller det bara att hitta ram!
  Åsa:
  Åhhh….. lnu längtar ja ännu mer till helgen!! JUST DEN Tuxen e ju den allra bästaste!!
  Jenny:
  Härligt med nytt objektiv =)
  Pia:
  Lycka till på tävlingen i helgen!!
  Väntar på sms
  Kul med nya saker, och så fina bilder det blir sen
  Petra:
  Läste om era framgångar på Cefeus sida! Verkligen roligt! GRATTIS!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.