Min hals har sedan i onsdags känts som ett öppet sår, jag har haft rejält ont och det vill inte ge med sig. Det tillsammans med att vi har verkligen inte haft träningsväder här nere i Skåne de senaste dagarna har gjort att vi har gått x-antal varv på golfbanan. Hundarna har älskat snön som har kommit och jag har svurit när jag har fastnat i jättedrivorna. Tux har blivit odrägligare för var dag som har gått. Han tacklar Ozzy så han flyger som kägla över banan, jagar gäss, kaniner och harar.  Och igår snodde han min ena vante från handen. Extremt ostimulerad helt enkelt. 

Imorse tog jag dock med mig hundarna till klubben och körde ett ordentligt lydnadspass med Tux. Det blåste en hel del men när jag väl kom igång med träningen så kändes det helt okej och Tux var så glad. Det var väl inte jordens bästa uppvisning för Tux var alldeles för taggad och så gick han och sög på konerna då och då. Men roligt hade vi ändå. Det jag försöker få till just nu är stadga i dumrutan, dels att han håller isär sitt och stå och dels att han inte lyfter några tassar när jag går. Tux har ingen vidare värst kontroll på sina tassar, han är mkt för att lyfta tassar. Sedan försöker jag så gott jag kan förbättra fria följet, både mig själv och Tux.  Jag kan gå lite hipp som happ, försöker att tänka på att vara konsekvent. Hos Tux jobbar jag mest på olika typer av vändningar, försöka öka precisionen där. Sedan är det en del underhållsarbete med de andra momentet. Jag har en tendens att köra de moment som jag tycker är roliga och det är inte så konstruktivt känner jag nu när jag skriver det. Hur som haver var det jätteskönt att vara ute och träna, trots snålblåsten.

I eftermiddags åkte vi hem till mina föräldrar och vägen dit var inte jättekäck. Det var fortfarande väldigt mycket snödrev på vägarna och sikten var bitvis rätt kass på grund av den blåsande snön. När vi skulle köra hem så hade det blivit underkylt regn och vägen från mina föräldrar ned till Hörby var riktig blankis, sådan där bilen i princip om man har otur kan kasa utan att röra sig. Vi kom dock både dit och hem utan några incidenter men det var flera bilar som hade kört av vägen när vi körde mot Hörby.

Pappa kände och böjde igenom Tux vänster ben och kunde inte hitta något. Därmed försöker jag köra igång med lite träning i veckan så får väl se hur det går. Ser det bra ut så tävlar vi i Gundsölille till helgen. Sista chansen så det vill man ju inte gärna missa! Trist att den tävlingen går i graven.

För några dagar sedan ägnade jag mycket tid åt att läsa och titta igenom Silvia Trkmans sida. Så skoj att se och läsa, ytterligare en person som jag hemskt gärna vill gå kurs för. Om man nu vågar skriva sådant. Givetvis blir man imponerad över hennes fina kontaktfält och alla coola trix som hundarna kan. Måste även erkänna att jag blir ganska rörd över hennes engagemang kring de hundar hon har och hon inte tycks gnälla trots att hunden kanske inte är det man har förväntat sig.

Leva för att lära eller lära för att leva
Egentligen så skulle jag vilja köra en total LTS men av någon outgrundlig anledning kan jag inte det. Kan inte sätta fingret på varför jag blir berörd men delvis så känner jag mig lite utpekad eller hur man nu säger och det är jag inte bekväm med. Vidare blir jag rätt nyfiken, för jag fattar inte!

Jag älskar utbildning och för mig är utbildning synonymt med utveckling. Jag hade extrema problem att ta mig från universitetet och skulle kunnat vara kvar där i all i evighet och läst alla kurser. Ja, en universitetskatalog är nästan hårdporr för mig. Detta är absolut en inställning som jag tar med mig i allt annat oxå. Jag gillar kort och gott att lära mig saker. Utöver detta är jag trots min blyghet väldigt nyfiken på andra människor och på hur de tänker och resonerar. För mig är kurser ett glädjeämne i vardagen, något som berikar mig kunskapsmässigt och socialt. Detta känns ganska omärkligt, inte alls konstigt, kanske för att jag är omgiven av människor som känner likadant?

Det kanske bara är jag men med jämna mellanrum så har jag absolut känslan av folk stör sig på valet av kurser och innehållet på vissa kurser. Om man inte gillar det, varför bry sig? Kan någon förklara? Vidare, varför är det så viktigt att prata om det man inte gillar i negativa ordalag? Om jag hör att någon skall gå en kurs och jag känner att det är något som jag inte är intresserad av så är det som en axelryckning för mig.

För mig är det här med att gå kurs inte fråga om idolskap eller nått i den stilen utan enbart ett sätt att lära mig nya saker. Visst det är ju alltid ett lotteri, vissa kurshållare är bra och andra mindre bra. Men jag är hellre med och konstaterar att detta är inget för mig än stå utanför. Sedan tycker jag att ofta är de kurser man gillar bäst de som ligger ganska nära det man själv står för. Det kan vara så enkla saker att någon sätter ord på det man länge har försökt att förklara men inte lyckats.  Om det är flera som då har samma upplevelse så är det förstås naturligt att  fortsätta , att spinna vidare.

Nu blir det LTS för resten av slanten. Man lever ju bara en gång och det gäller att hinna med så många roliga saker som det går!

Ett svar

 1. Mari:
  Antingen är jag obildad eller så talar du i gåtor. Vad är LTS?
  eva marie:
  håller med dig, utbildning är bland det bästa som finns och det är synd att folk ser ner på andra som vill gå vissa utb/kurser etc

  längtar till ni gått susankursen så jag iaf kan få ta en liiiten bit av kakan o läsa det som sas utifrån din vinkel
  Gunvor:
  Man kan aldrig lära för mycket! Det är väl jättebra att det finns ett så stort utbud av kurser och olika instruktörer?! Ibland känns det bra och ibland mindre bra. Men man behöver ju bara ta till sig det man vill? Det skulle väl vara rätt trist om alla vi förare och hundar var exakt lika med samma behov
  Åsa:
  Tänk vad jobbigt det skulle vara om man inte fick ta del av andras erfarenheter utan helt själv var tvungen att uppfinna allt…. då hade världen aldrig varit där den är idag…
  Mari:
  Ha, ha… Naturligtvis. Jag är obildad. Om du visste hur lång tid det tog innan jag hajade till exempel RIP och LOL. Förhövrigt håller jag så klart med både dig och de ovanstående. Det är otroligt kul, socialt och oftast väldigt inspirerande att utbilda sig. Och varför uppfinna hjulet två gånger? Livet är för kort för det.
  Jenny:
  Det är en väldig skillnad att lyssna på andra och ta till sig några råd mot att lyssna på någon och svälja allt den säger (vilket en del ju gör).
  Mette:
  Vilka gör det? Vilka är de som sväljer allt?
  Mette:
  Och för den delen, om man inte har varit med på kursen hur vet man att någon sväljer allt?
  Jenny:
  Gör det någon skillnad om du får några namn av mig? Kan ju göra dig besviken med att jag inte kommer namnge någon (varför skulle jag?) Jag tycker fortfarande att det är tråkigt att originalfrågan missuppfattades så rejält. Men det kanske var en öm tå som blev trampad på, inte vet jag….
  Mette:
  Ja, som du kanske förstår av min blogg så känner jag mig utpekad. Jag blir faktiskt illa berörd när folk skriver sådana saker som du gör Jenny.

  Jag försöker ha roligt och diskutera med dom som vill. Dock känns det väldigt olustigt just nu.
  Britt:
  Va, ska Gundsölilletävlingar na upphöra??? Upplys mig någon! Det låter jättetrist, en av de trevligaste tävlingarna på hela året tycker jag.
  Jenny:
  Har jag någonstans skrivit att du är en av de som sväljer allt? Om du sen tar åt dig och tror något annat, det är din ensak.
  Mette:
  Britt, ja detta är sista tävllingen. Jag vet inte exakt varför men jag tror det är för att Erik är äldre och orkar inte hålla i det. Men som sagt jag är inte helt hundra..
  Pia:
  Jag förstår ingenting. Trög månne??
  Åsa:
  Fortsätt skriv så vi som tycker om att diskutera kan få göra det, så kan de som inte gillar det låta bli att ta del av det
  Åsa:
  Jag förstår inte riktigt vad det är som irriterar folk….. Känns lite som “sköt sig själv o skit i andra”, verkar väl jobbigt att irritera sig på vad andra gör. Om man känner att man inspireras av någon annan och att det utvecklar en så är väl det jätte bra! Glädjs åt de personerna istället för irritera sig….. elelr är det någon form av avundsjuka tro
  Catrin o Härja:
  Tack för din hälsning i min nya blogg o gällande utbildning o fortbildning- kan inte mer än instämma i din inställning- o utbildning är till nytta för att kunna komma vidare- vissa saker sväljer man vissa inte… Det luktar lite svensk avis…

  O får även en undran hur sjutton ska man kunna utvecklas utan kunskap- O visst Sverige är bra- har mkt att komma med men vad är det som säger att vi inte kan bli ännu bättre med mera kunskap/ info- Av rent egotrippade skäl- jag vill gärna utvecklas o förbättra mig själv- så jag uppmuntar er andra att gå kurs så jag har några fler “tränare ” att välja på när jag flyttar hem! O jag blir så trött på allt negativt som just nu florerar runt när det gäller utbildning/kurser- Vad är det igentligen folk störs sig på ? Hallå det blir en storm i ett vattenglas för ingenting…Det finns kurser som andragår på som jaginte är intresserade av inte sjutton bryr jag mig om det- upp till var o en vad man går för kurser o utbildningar- oavsett om det är något nytt eller gammal kunskap-

  O Ja jag tillhör nog de som “svalt” en hel del!
  Hoppas du fortsätter att dela med dig av dina tankar o funderingar! mvh Catrin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.