Jag bestämde mig för att avbryta det eviga tittandet på Tux genom att ta med Ozzy upp till Varberg för att tävla. Tur var väl det för Ozzy gick bra. Han var dock lite trött på eftermiddagen till sista klassen.

Vi kom dit i gooood tid och dessutom strulade det med strömmen så tävlingen drog ut på tiden, det blev en lång dag. Vi var där 9.30 och jag fick min första start klockan 13. Ozzy började redan skaka av spänning när han såg att jag packade ihop tävlingssakerna, Tux blev oxå jätteglad och jätteledsen när han inte fick följa med, stackarn. När vi väl vara framme vid tävlingsplatsen började Ozzy skälla, rakt ut på inget. Han var så himla, himla taggad och glad att det var tävling igen. Sådana saker måste bara uttryckas i klang och jubelsång.

Jag blev riktigt nervös när han var så där taggad, kändes som om jag inte skulle han någon styr på honom alls (typ tjuvstart, hoppade kontaktfält och allmänt sladdande runt banan). Dock samlade han sig faktiskt. A:ets kontaktfält var inte prima och vi fick nog fel på det från början men domaren ångrade sig. Jag såg inte så bra men jag är ganska säker att han var på. Jag hade dock gärna sett ett steg till. Balans och vipp var . Ozzy vände åt fel håll ur en tunnel och där förlorade vi mycket tid vilket gjorde att jag inte  trodde så mycket på någon högre placering. Det var verkligen en positiv överraskning när jag såg att vi blev tvåa efter Maja. Ozzy tog dessutom sitt fjärde cert eftersom han saknar utställningsmerit och blev officiellt SAgCh.

I hoppklassen gjorde han ett trevligt lopp men vi fick inte riktigt den fart jag hade hoppats på. Tror att han var trött för han hade inte kopplat av innan första loppet och därmed blev det en lång dag. Vi var ändå nolla och kom 5:a.

Årets första dubbelnolla och det är faktiskt mitt viktigaste mål med Ozzy just nu.

Det var skönt med flera timmars avkoppling från den gnagande oron att det ä något fel på Tux. Så fort jag kom hem så var tvungen att klämma och känna på honom. Ingen reaktion och han travar på fint. Vet inte riktigt vad jag skall tro…Jobbig väntan fram till torsdag…

Ett svar

 1. Mari:
  Superdupergrattis. Låter som Garbo och Ozzy uttrycker sin inställning till tävlingar på ungefär samma sätt.
  Martina:
  Grattis igen till framgångarna i Varberg
  Mija:
  Hoppas Tux blir ok snart och grattis till framgångarna!
  Åsa:
  Vi håller alla tummar o klor för er på torsdag!!
  Maria:
  Gratulerar!!
  Maria & Co:
  Grattis!!
  Gunvor:
  GRATTIS!!
  Emelie:
  Stort grattis till lilla stålmannen!
  Caroline:
  GRATTIS!!!!!
  Michaela:
  Grattis till dubbelchampionatet!
  Reneth:
  Grattis Mette och Ozzy. Vi håller tummar och tassar på torsdag
  Svenssons
  Lieke:
  I can’t find your’e emailadress. Can you email me about your’e kelpie Tux and the possibility to use him for mating? (liekesoyer@hotmail. com)
  Maria:
  Grattis till championatet!
  Sofia:
  Grattis till de fina framgångarna Det va kul att få se Cozzy in action. Häftig liten kille!
  Pia:
  Grattis till championatet!!
  Hoppas att det är snabbt övergående problem med Tux. Snart är ni nog på gång igen.
  Malin:
  Vad kul med championatet, grattis! Hoppas Tux blir återställd snabbt. Tack för en intressant blogg!
  Nina:
  Grattis till championatet!
  Ozzy:
  Tackar, det känns väldigt bra att få sådan här uppmärksamhet, så borde det vara hela tiden.
  Veronica:
  GRATTIS!!!!! Well done!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.