Här händer inte mycket på hundfronten. Hundarna har hittills enbart promenerat denna vecka, verkligen ovanligt men jag har ju varit borta. Igår när jag var tillbaka igen så blev det massor av prommis för hundarna. Först gick vi ned till Jägers för att hämta min bil, sedan var vi ute i 2 timmar mitt på dagen och sen på kvällen blev det 1 mil i Bokenskogen med Csilla och Troya. Jag har ingen riktig plan vad jag skall hitta på resten av veckan, men en dag i helgen skall jag vilket fall köra igenom lydnaden igen. Först tänkte jag att jag inte hade så mycket att träna på, jag menar jag siktar inte på någon SM-nivå och tränar/tävlar mest för att det är skoj. Det jag vill ta är ett danskt lydnadschampionat i år och nästa år ett norskt men mer än så är det inte. När jag då funderade på vad jag skulle träna så kom jag fram till följande:

* Vittringen – tänkte jag borde få honom att ta upp själva apporten bättre.Vet inte hur jag skall åstadkomma detta men vi får ofta avdrag för omtag, rullande/tuggande av apport. Jag har testat den där nya regeln med att bara hålla apporten i några sekunder och det verkar inte som om det skulle vara svårare för Tux.

* Fjärren – stå till ligg, här åker Tux fram eftersom han inte viker benen. Om jag skulle få ordning på detta skifte så tror jag vi åker upp 1,5-2 poäng. De andra skiftena tror jag att jag bara kör underhåll på och fokuserar på att se om jag kan få honom att köra fällknivsläggande på kommando. Det går lite sisådär…Har försökt att shejpa fram det och det är svårt att klicka fällandet och inte att han ligger. Tyvärr har det hänt att jag klickar att han ligger vilket givetvis får som resultat att han erbjuder lägganden, gärna dunk ned i backen men det är väl lite mer tveksamt att han verkligen fäller sig. Skall ta mig en dust med det idag igen.

* Inkallningens ställande – jag tänkte jag skulle prova att ställa honom på en target för att se om jag kan få bort smygandet på så sätt. Jag har varit inne på det tidigare men inte genomfört det riktigt. Har liksom inte kommit längre än att jag lärt in targeten inomhus.

* Gå runt, runt runtrutan – ja, den är ju inte helt befäst så den får jag ju bara jobba vidare med.

Sen kom jag på att detta var rätt mycket . Jag tänker vilket fall som helst anmäla mig till lydnaden på Malmö Int, någon måste ju komma sist. Jag vill testa att tävla lydnad inomhus, helt och hållet för skojs skull och så är det ju såååå nära.  Får försöka hålla det på den nivån för det tar sådan tid att träna lydnaden annars och då hinner jag inte med agilityn som jag vill…fast det är svårt, blir lätt att jag står hela kvällen och tjatar lydnadsmoment..

Har inte bestämt mig gällande kontaktfälten, vet inte riktigt vad jag skall göra eller om jag skall göra något alls. Det är väl det att jag känner att jag inte riktigt har full kontroll på dom på tävling som stör mig. Det är svårt att tävla och ha de där stabila och bra kontaktfälten. Samtidigt så måste jag erkänna att jag inte tycker att det är så himla imponerande när Greg säger att hans hund gick ned mot nosduttsposition även på en så stor tävling som VM när man kör  kontaktfältshindren som träning 8 ggr 10 (eller vad han nu sa) på tävling. Målet för mig är helt klart att man skall kunna köra kontaktfälten tävlingsmässigt på i stortsett alla tävlingar och ändå ha bra kontaktfält. Eller så är det en omöjlig ekvation?


Ja, som sagt man kan undra vad vi håller på med för det är inte helt solklart…


Ozzy kantrar…


Jag hoppar hellre på tre ben än släpper den här bollen, så det så!

Ha en bra helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.