Jag borde kanske regga www.klickeroklok.se som en motvikt, så folk får veta hur de inte bör göra.

Himlen stod som vanligt vid öppen vid lunchtid så istället för att få en välbehövlig prommis fick mette-matte för sig att hon skulle träna hund med en klicker, typ shejpa lite kuliga saker. Roligt blev det…

Först ut var Tux som givetvis skulle börja med fällknivsläggandeträningen. Målet var att få bra fällanden samt även att han skulle erbjöda det upprepade gånger efter varandra så att skall kunna lägga på ett kommando. Vad för kommando har jag inte kommit på än, kliar mig i huvudet…Det gick bra typ några gånger men sen började Tux dimpa ned i backen istället för att fälla. Kanske för att jag klickade när han låg ned istället för själva fällandet eller nått? Tar lite tid för reaktionen att ta sig från hjärnan till tummen, trots att vägen förmodligen är ganska kort… När jag sedan fick till ett bra läggande så bytte jag hund.

Ozzy skulle jag få snurra åt motsatt håll mot det han kan. Jag vet inte riktigt vad vi lyckades med? Det blev någon konstig knyck med huvudet mest men ingen snurr.

Tillbaka till Tux, nu tänkte jag att skulle fila lite på krypandet. Givetvis erbjuder Tux en massa lägganden mer eller mindre hysteriskt. När jag sen säger kryp så accelerar han iväg så ullen i mattan virvlar iväg bakom honom och jag börjar skratta så jag knappt kan träna hund. Fattar inte vart han fått det där med att det skall gå så jäkla fort i krypet ifrån? Det roliga är att när han skall krypa långsammare så har samma stegfrekvens men bara kortare steg så han hamrar på som attan. Det ser helt galet roligt ut och det är helt galet, dessutom är han helt överlycklig….

Efter två korta pass har jag alltså lyckas skrapa ihop ett pladask i backen med påföljande racerkryp.

Ozzy som är ärlig började nästa pass med att skälla ut mig. Fast det hjälpte inte…Nu försökte jag få honom att förstå att han skulle gå runt och mellan mina ben. Det gick fint åt ena hållet men inte åt andra…

Men varför sluta när man är så nära toppen?

Det sista passen med Tux blev själva mästerverket, ett bevis på min otroliga duglighet som klickertränare. Nu tänkte jag att jag skulle köra samma sak med Tux som med Ozzy, gå runt benen och mellan benen. Tux fattade att han skulle in mellan benen och runda runt. Fint, men typ efter en gång så började han lägga till de andra sakerna vi hade tränat så då kastade han sig på backen och sen kröp (kanske inte helt vackert men ändå) mellan min ben som en skållad råtta. När jag då försökte med taktiken att jag klickar inte det där så erbjuder han säkert något annat…sure…möjligen mer intensivt och ännu snabbare.

Någon som vill gå klickerkurs för mig, kostar bara 4000 lakan och jag kan utlova de mest enastående resultat? 

Nu skall jag fila lite på nose touch och se vad jag får ut av det, som sagt det kan bli precis vad som helst….

Ett svar

 1. Åsa:
  Ha, ha…. varför känner man igen sig?! Klickern e nästan lite farlig, man kan “råka” lära in de mest oväntade trixen, ha, ha!
  Mette:
  Kan meddela att denna omgång resulterade i att Ozzy nästan bet mig i näsan. Felriktad nose touch?

  Ja, Åsa jag funderar på om jag borde slänga alla klickers för detta är helt klart livsfarligt..
  Louise:
  *skrattar* Skönt att höra att man inte är den enda som har hundar smartare än sitt klickerfinger.
  Nemi hälsar till Tux att det är nästan det bästa som finns att slänga sig pladask i backen.
  Martina:
  Kan du inte rigga upp en webbkamera i hundträningsrummet
  Petra:
  Goda skratt! Ja…känns igen… Hrm…
  Fanny:
  Du har väl läst om hon som lärde sin cocker att headbanga istället för att nose toucha? http://www.dåligtiming.com
  Emelie:
  Eller den visslande borderterriern? http://www.kassakriterier.n u

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.