En till sak som var positiv kring tävlingarna (förutom att hundarn gick generellt bra då) var att Tux starter var bättre än på länge. Jag hade bestämt sedan tidigare att jag skulle ha honom lös in och så skulle jag bara gå ut till startpunkten utan att vända mig om. Inte trassla med honom, inte kolla om han flyttade sig.  Det fungerade väldigt bra med facit i hand. En gång fick jag sätta om honom när han ställde sig, vet inte om jag hade behövt göra det för han gick inte framåt. Den gången gick jag ut en bra bit innan domarens signal, kom på mig själv och stannade. När domaren sedan blåste så vände jag mig om och då reste sig Tux. Annars har det varit ytterst lite förflyttning. Kan knappast ropa hej, men det har varit otroligt skönt att inte bråka med honom måste jag erkänna.

Vet inte riktigt vad jag tror, jag har aldrig tyckt att det här med att ta av halsbandet är så stor deal men samtidigt är Tux en sådan hund som direkt när han kommer in på banan börjar söka första hindret, koner eller vad det nu kan vara och det kanske stör med det trasslet som koppel avtagande innebär (?). Den andra saken som troligen är viktigare är att jag inte vänder mig om utan bara går. På Greg-kursen var det två personer som oberoende av varandra påpekade för mig att han var väldigt lugn när jag gick ut och så fort jag vände mig så spände han sig. Om jag då vänder mig om när jag går ut så blir det jobbigt för honom, speciellt när jag inte gör det på träning. Det är väl lite så det blir, en ond cirkel. Jag blir osäker, vänder mig om och Tux laddar på att starta och så blir han osäker när det inte blir något. Oavsett så kan väl säga att harmoniska starter ger resultat.

Jag tycker att underlaget var riktigt bra! Tux slirade en del i första klassen, parklass, men sedan gick det väldigt bra. Såg inte många hundar halka. Hoppas nu bara att Malmö hänger på trenden.

Priserna som Kungsbackafolket hade raggat ihop var verkligen fina och många. Det kändes nästan lite löjligt att få så mycket priser fast ändå skoj. Tävlingen var fint genomförd, det enda jag kan gnälla på var att högtalarsystemet inte var så bra, man hörde inte alltid vad den duktiga speakern sa. Dessutom är jag så glad över att inte ens behöva frestas att åka till Sollentuna.

Jag shoppade inte mycket, men jag köpte ett par nya skor från  www.icebug.se . Har kikat på sådan sedan jag såg ett test i ett friluftsmagasin där olika terränglöpningskor testade och Icebugs var överlägset bäst. Nu var väl detta säkert någon utgående modell och därav priset. Men greppet var bra det lilla jag har gått med dom, har inte hunnit testa supermycket men jag hoppas det kan vara bra tränings/tävlingsskor på blöta och hala agilitybanor. De är även vattentäta upp till plösen. Annars köpte jag bara en kampleksak till Csilla. Ozzy vann ett presentkort på en tryckt T-shirt, sådant där hundtryck med olika raser. Jag är inte så förtjust i sådana T-shirts rent generellt men dels så hade de inte Kelpie och dels brukar inte JRna vara lika söta som Ozzy. Vilket fall så kom jag på den eminenta idéen (min egen helt okritiska kommentar) med en bäbis-tröja med JRs på (de var faktiskt ganska fina) som Jeanette fick till sin kommande huligan.

Utställningsbiten är inte skoj. Det finns många exempel på osunda hundar och hundar som faktiskt inte har det speciellt bra. Många trycker in många hundar i en och samma bur av mindre mått som de faktsikt kanske ligger i under kanske en hel dag. Hundar som står hängande i ett koppel på ett borde lååååånga, låååånga stunder. Skulle en djurskyddsinspektör komma på besök så skulle nog många åka på ‘bassning’ för sin hundhållning.

Såg faktiskt en sak som inte var så trevlig agilityringen oxå, eller jag vet inte riktigt. Det var en förare som gick runt med något som verkade vara en skrammelpåse och skakade till över hunden och den reagerade med att sänka huvudet och titta upp på xxxx. Det var innan start och hunden är en notorisk tjuvstartare. Jag kan tänka mig att det bara var godis eller något i påsen men det faktum att föraren gick och skakade över hundens huvud var märkligt. Jag önskar att jag hade frågat personen ifråga när jag hade chansen men kom mig bara inte för. Det är svårt fråga för vilken rätt har jag att lägga mig andras träning? Folk upplever ju dessutom saker så olika, jag tycker tex inte att det är så farligt när någon säger ifrån till sin hund på skarpen, däremot tycker jag det är värre med småhotande, konstant ryckande osv. Jag inser dock att alla tycker förstås inte som jag… Rent inlärningtekniskt är ju hotande, småryckande, gnatande, segdragandes rent förkastligt eftersom det har en avtrubbande effekt och man måste hela tiden öka hotet, dragandet, ryckandet men sådant är inte så lätt att förklara när en person tycker att det de gör är bra. Mitt största problem är nog att jag själv gör tusen och åter tusen fel och känner att jag inte skall säga något. Jag tyckte dock att det såg otrevligt ut, så det så.

Tux tyckte att mässan var mycket trevlig, alla barnen var underbara och de ville såklart ha en svart Kelpie uppe i huvudet. Det var även trevligt att gå att shoppa enligt Tux, till och med skor var rätt intressanta sa Tux men då hade nog shopping stigit honom lite väl åt huvudet, allt var leksaker, godis mm. Miljön och underlaget bekommer honom inte ett smack, han är ju även hyffsat tolerant med andra hundar så han strosar oberört omkring. Ozzy har en ‘hang-up’ som är rätt rolig, inte för honom jag tycker att han är söt. På Stora Stockholm för flera år sedan så fick han nästan en rulle venta-pad (sådan där fiberpäls) över sig och det var förstås läskigt för både mig och Ozzy. Det som är lite sött är att han har kopplat ihop doften av hundtugg med det farliga så han blir alldeles låg och rädd när han skall gå förbi Hundtugget och dylikt. Tänk vad fort de kan lära sig!

Årets första….
Japp, idag har årets första semla intagits! Till mitt och Martinas försvar måste jag bara säga att vi hade knatat en mil innan. Semlan var goood och den var från vår granne ICA, inte bra.

Gjorde ett test, bara så ni vet så här är jag:

Inåtvänd Upplevande Konkret Tänkare

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag

|
Inåtvänd Utåtriktad
Planläggande Upplevande
Konkret Abstrakt
Tänkare Känslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund – ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

Ett svar

 1. Pia:
  Jättegrattis till er alla! Ingen dålig dag!

  Pia igen:
  Hmm…jag skickade det till gårdagens blogg och hamnade här?? Jaja..mycket mystiskt!

  Mette:
  Blogtownspöket? Han som käkar upp ord och bokstäver….Tack ändå

  Tommy:
  Mette, vill veta sen vad du tyckte om skorna, är på jakt efter bra skor, men hittar inga som duger Men många skor på icebug, såg bra ut, sen hur det är, är en annan sak….

  Lina:
  Du kan väl ändå inte MENA att du tyckte att det kändes löjligt att det för en gång skull var både många och värdefulla priser i en Agility tävling ?
  Det låter i mina öron otroligt !!!
  Själv satt jag på läktaren och avundades Er som fick tävla och ett sådan PRISBORD !!
  Det är väl en fröjd att få komma till ett sådan tävling och ha “något som morot” att tävla för, förutom SM poäng
  Det här bevisar att Agilitysporten är stor och jag hoppas att det återkommer nästa År för då j**** ska jag va med och kriga om priserna

  Mette:
  Nu har du nog missuppfattat trots att jag verkligen beskriver det hela i positiva ordalag, Lina! Löjligt i den bemärkelsen att det kändes som man blev firad som en stor mästare när det bara vara vanliga agilitytävlingar, inget mästerskap eller dylikt. Jag menar verkligen att de var fina och det har jag skrivit i bloggen!

  Lina igen:
  .. som oxå såg otrevliga både PÅ Agiilityplan och EFTER målgång:
  En Förare med Sheltie, vars hund sprang brevid tunneln.. föraren lyfter upp hunden och KASTAR in den i tunneln och hunden blir stressad, Efter Målgång är hon mäkta irriterad, pratar ej med hunden, slänger på koppel och rycker och sliter i hundenn.
  Ingen bra reklam för Agilitysporten, många på läktaren reagerade och undrade om det går till så här !!
  Ekipage som är ute och tävlar på speciellt mässor, utställningsdagar. m.m bör nog tänka sej för hur man representerar sporten.

  Martina:
  Csilla låter hälsa (inte i ord men väl i handling) att hon diggar sin nya kampleksak jättemycket, och jag lovar att denna ska gnagaren Troya inte ens få nosa på

  Lina:
  Kanske jag läste lite för fort, men ska vi som tävlar vara ärliga så är det ju superkul att det ÄNTLIGEN kommer till lite priser på en del tävlingar, kanske fler kunde ta efter … då kan det ju vara motiverande att åka på tävlingar längre sträckor. Agilitysporten är stor och att ha några tävlingar med “större och finare” priser skulle säkert locka många och även en sporre att träna för att komma dit hän
  Vad tror du ?

  Mette:
  Jag är jättetacksam för fina priser, jag blir verkligen glad när man känner att någon har tänkt till. Samtidigt är jag med och arrangerar tävling så jag vet att det är en hel del jobb med att fixa priser. Jag vill inte lägga för mycket på arrangören utan känner mest att jag är glad när det blir som på My Dog till exempel!

  Åsa:
  Ja, ojojoj vilka priser…..! Erik han är malligare än någonsin här hemma över sin kristall!

  Måste bara säga det ytterligare en gång…… SÅÅ fint Tux gick i dagarna! Han e verkligen på gång i år!!
  Jeanette:
  Jag och den blivande huliganen är MYCKET nöjd över att ni e så duktiga och vinner fina priser
  åsa & ia:
  Grattis!!!
  Caroline:
  Stort grattis till era fina resultat. Vad himla gott med semla! Blev även jag sugen på det nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.